A sarokbútorok megtöltik a kihasználatlan sarkokat

Egyre több háztartás oldja meg a hely- és mindenekelőtt a tárhelyhiány problémáját. A sarokbútorok ideálisak sok ablakos és ajtós helyiségekbe éppúgy, mint kis és szűk helyiségekbe, mert nem szűkíti, nem rövidíti meg, hanem csak kitölti az egyébként kihasználatlan helyet. A sarokbútoroknak köszönhetően szinte bármilyen teret, még egy kis teret is érdekesen, ízlésesen és praktikusan berendezhet. A kisebb sarokpasziánsz kitölti az üres sarkokat, ahol egy rendes egyenes darab nem férne el. Különösen a problémás belső terekben a sarkok általában az egyetlen megfelelő hely, ahol bútorokat helyezhet el.

Különböző gardróbszekrények és szekrények, komódok, tálalószekrények, vitrinek és könyvespolcok elsősorban sarokkialakításban készülnek. Emellett sarok TV-asztalokat, polcokat, étkezőpadokat, munkaasztalokat és kanapékat is találhat. A sarokbútorok mellett különféle sarokba szánt lakberendezési kiegészítőket is találhatunk, például fonott szennyeskosarakat vagy drót virágtartókat.

1.1 Sarokkanapé

1.2 Sarokpolc vagy állvány

1.3 Sarok ruhásszekrény

1.4 Sarok TV asztalok

1.5 Sarok pad

1.6 Sarokszekrény vagy vitrin

1.7 Sarok virágasztalok és állványok

1.8 Sarok PC és íróasztal

1.1 Sarokkanapé

Nálunk népszerűek a nagy sarokkanapék, de nem nagyon férnek el kis helyen, mert sok helyet foglalnak. A sarokülőgarnitúrán általában nagyon sok ember elfér, rá lehet feküdni, viszonylag nagy ággyá lehet hajtani, és tárolóhely is van bennük. Azonban az ilyen kanapék jobban megfelel azoknak, akik gyakran szerveznek filmesteket. Nagy térben különböző funkcionális zónákat választhat szét egy sarokkanapéval. Vannak U-alakú sarokülőgarnitúrák, mindkét oldalon szimmetrikusak és aszimmetrikusak.

Sarokkanapé Mexx (szürke + fekete)

1.2 Sarokpolc vagy állvány

A polc modern részlet lehet, amellyel egy egyébként kevéssé vagy teljesen kihasználatlan sarokteret kitöltheti. Kiválasztáskor ügyeljen arra, hogy kialakítása és színe illeszkedjen a szoba általános stílusához. Választhat modern, drótból vagy üvegből készült polcot, de akár tömör fából készült rusztikus polcot is. A polcok egy vagy több emeletesek és különböző alakúak lehetnek. Vásárlás előtt gondolja át, mit tesz majd a polcra, és figyeljen a terhelhetőségére. Felakasztásakor ügyeljen arra, hogy ne zavarja a helyiségben való mozgást. Ha egy polc nem elég Önnek, választhat egy polctartót, amelyben még sok mindent tárolhat.

Polc Camber C27 (sonoma tölgy)

1.3 Sarok ruhásszekrény

A sarokbútorok praktikusak és elegánsak. Vásárolhat sorozatgyártású sarokszekrényt szabványos méretekben, de a jobb helykihasználás érdekében érdemesebb egy rendelésre elkészített szekrényt. A sarokszekrény keskeny ajtós, de belül nagy a hely. Különböző polcokkal, gardróbrudakkal és egyéb kiegészítőkkel oszthatja fel. Mindig ügyeljen arra, hogy még a szekrény sarkához is könnyen hozzáférjen. Az ideális megoldás, ha a sarokszekrény egy kis szekrényre hasonlít. Ezt követően azonban nem hiányozhat belőle a tükör és a világítás.

Sarok ruhásszekrény Infinity 14L Világos kőris

1.4 Sarok TV asztalok

Ha már tényleg nem tudja hova tenni a tévét, talán egy sarok TV-asztal megmenti. Használata azonban a betekintési szögek szempontjából nem minden helyzetre alkalmas. Jobb a sarokasztal, amely kerekekkel rendelkezik, aminek köszönhetően könnyedén az ideális látószögbe fordíthatja az asztalt. Ezenkívül tárolóhelyekkel kell rendelkeznie a TV-készülékhez tartozó összes elektronika számára.

Sarok TV asztal Kraz KRTN

1.5 Sarok pad

Egy étkezőpad kevesebb helyet foglal, mint a székek, és több ember számára biztosít elegendő kényelmet. Ennek köszönhetően nincs szükség annyi székre. Az ülés alatt nagy tárolóhely rejthető el. A sarokpaddal kitöltheti a szoba sarkát, de használhatja abban a térben is, ahol az étkezőt lehatároljuk vele. A pad sarokrésze polcként vagy ülőhelyként szolgálhat.

Sarok pad NR 101
Sarok étkezőszett Joesph világos sonoma tölgy + bézs öko-bőr (taburettel) (5 fő részére)

1.6 Sarokszekrény vagy vitirn

A sarokszekrény általában polcos, de lehet fiókos is. A polcok nyitottak vagy rejtettek lehetnek tömör vagy üvegajtók mögé. Sok szekrény található a piacon, így Önön múlik, hogy melyik kialakítást választja. Ha értékesebb kollekciója van, akkor üveges, magasabb szekrény, azaz vitrin is jó választás. A tárolt tárgyak kiemeléséhez beépített LED világítással rendelkező modellt választhat.

1.7 Sarok virágasztalok és állványok

Sok virágja van, és nem tudja hova tenni őket? Vásároljon sarok virágasztalt vagy állványt, és használja ki az egyébként üres sarkot. Ne feledje azonban, hogy egyes sarkok meglehetősen sötétek, ezért a megfelelő típusú virágokat kell az asztalra tenni a fényigényeket szem előtt tartva. A virágasztalok és állványok sokféle formában és anyagból készülnek, így ismét csak Önön múlik, hogy melyik típust választja. Vagy illesztheti őket a szoba stílusához, vagy válasszon egy jellegzetes pasziánszt, amely a szoba dekoratív dominánsává válik.

1.8 Sarok PC és íróasztal

A sarokasztalnak köszönhetően egy egyébként üres sarkot is használhat a szobában. Arra azonban mindig ügyeljünk, hogy az asztalra elegendő természetes fény essen (ha lehetséges), és hogy az a jobb oldalról essen. Ha az asztal csak számítógépasztalkéntt fog szolgálni, a sötét sarok nem számít annyira.

Sarok számítógépasztal Lavendon L11 (zöld)

A sarokbútorok kitölrtik azt az űrt, amit más bútorok nem tudnak. Emelett praktikusak és szépek.

Használ sarokbútort, vagy szabadon hagyod a sarkokat? Írja meg kommentben a cikk alatt.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Polc – Praktikus segítőtárs a dolgok tárolásához.
  • Állványok – Remek bútordarab könyvek és hasonló dolgok tárolására.
  • Szekrények – Ideális segédeszköz a ruhák és divatos kiegészítők elrendezéséhez
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás