Nem szeret vasalni? Segítünk Önnek!

Mosás, vasalás, szekrénybe rakás – ez a folyamat minden háztartásban megfigyelhető legalább hetente egyszer. Minél több tagja van a családnak, annál gyakrabban ismétlődik. Ezenkívül bizonyos művészetet igényel a dolgok szekrényben vagy komódban való tárolása, hogy ne gyűrődjenek meg, és ne kelljen őket újra vasalni.

A következőekben néhány tanáccsal látjuk el Önöket.

1.1 Kezdje a tárolóhelyek kiválasztásával és a rendszerezéssel

1.2 Hogyan könnyítheti meg a mosást és a vasalást

1.1 Kezdje a tárolóhelyek kiválasztásával és a rendszerezéssel

A kimosott, illatos és vasalt ruhaneműt, amely szekrénybe, gardróbszekrénybe vagy komódba kerül, mindenképpen újra kell vasalni. Hacsak nem akar gűrött ruhában mászkálni. Az alapot a megfelelő nagyságú tárhely jelenti. Természetesen nem mindenkinek lehet tágas gardróbja, de ha okosan szervezi a dolgait, akkor egy klasszikus gardrób is elég lesz Önnek. Ha a szekrény csak Önt szolgálja majd, akkor maga fogja megszabni, hogyan tárolhatja a dolgokat a legjobban. Ha megosztja a szekrényt egy másik személlyel, meg kell egyeznie vele, hogy ki melyik részt használja, hogy ne alakuljon ki káosz és rendetlenség.

Ruhásszekrény Verwood Típus 20 (dió + fekete)

Blúzokat, ingeket, ruhákat és zsugorodó anyagból készült dolgokat a legjobb, ha vállfára akasztjuk, és nem hajtjuk össze. A pólók, nadrágok, pulóverek és hasonlók összehajtogathatók és polcokra vagy komódba rakhatók, de azokat semmiképpen sem szabad bent zsúfolni. A fiókok vagy polcok különféle rendszerezői is jó segítségek. Így több mappát is elhelyezhet a fiókokban, és nem csak a ruhaneműt, hanem a tartozékokat, nyakkendőket és hasonlókat is szétoszthatja. Használhat átlátszó műanyag fiókokat a szekrényben és a polcokon, amelyeknek köszönhetően áttekintést kap arról, hogy miket rejtenek ezek a dobozok.

Komód Sarn 3 44-958-13

Évente legalább két alkalommal, tavasszal és ősszel érdemes átszervezni a ruháinkat. Amellett, hogy kidobja azokat a dolgokat, amelyeket már nem hord vagy nem szeretne, át is kell rendeznie azokat. A szezonális dolgok, amelyeket jelenleg nem használ, a felső polcokon vagy a szekrény hátsó részében lehetnek, ahol nem zavarnak. A leggyakrabban hordott és a legjobban tetsző ruhák viszont legyenek kéznél, hogy ne keljen feltúrni az egészs szekrényt.

1.2 Hogyan könnyítheti meg a mosást és a vasalást

Sajnos a mosást és vasalást nem lehet elkerülni, hacsak nem vegytisztító szolgáltatásait veszi igénybe. De van néhány trükk, amelyek megkönnyítik ezeket a háztartási feladatokat. Ha belefáradt abba, hogy minden mosás előtt fehér, sötét és színes ruhákra válogatja a ruháit, egyszerűen kezdje el a szennyes válogatását, amikor a szennyeskosárba teszi. Készítsen elő 3 kisebb kosarat vagy dobozt, vagy osszon egy nagyot 3 részre, például kartonból.

A vasalás egy ruhaszárítóval egyszerűsíthető. Szárításhoz ideális az összecsukható ruhaszárító, ami mozgatható, és amikor nem használja, összecsukhatja és elteheti a szekrénybe vagy az ágy alá. Ha van kertje, megengedhet magának egy nagyobb, kültéri szárítót is, de azt csak jó idő esetén használhatja, vagyis nem egész évben. Mindenesetre jó odafigyelni a szárító kapacitására. Néha a csomagoláson az is szerepel, hogy hány kg ruhát akaszthat fel a szárítóra.

Ha azt szeretné, hogy a ruhanemű kevésbé legyen ráncos, a mosógép et nem szabad túlságosan teletömni. A ruháknak egy kis hely kell ahhoz, hogy jól moshatók legyenek, és kevésbé gyűrődjenek meg mosás közben. Mielőtt felakasztaná a szárítóra a dolgokat, „rázza fel” őket rendesen, hogy megnyúljanak, laposodjanak és így megszáradjanak. A blúzok, ingek, pólók és ruhák a szárító helyett akasztókra (pántokra) akaszthatók, aminek köszönhetően kiegyenlődnek és nem hagynak ruhacsipesz nyomokat rajtuk. Aki vasalt már ifeliratos pólót, az tudja, hogy jobb nem vasalni az ilyen típusú dolgokat. Egészsége és különösen a háta kímélése érdekében mindenképpen szerezzen be vasalódeszkát, ha még nincs. A vasalódeszka megfelelő magasságának beállításával megelőzheti a ruhavasalás közbeni meghajlásból adódó hátproblémákat.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás