Komód vagy szekrény?

Tárolóhelyre van szüksége hálószobájában, előszobájában vagy gyerekszobájában, és nem tudja, hogy egy gardrób vagy egy komód lenne jobb? Mindkét lehetőség meglehetősen népszerű, de meglehetősen eltérő, így a végső választás az Ön igényeitől és elvárásaitól függ.

1.1 A komód univerzális bútor

1.2 Mi alapján válasszon komódot?

1.3 Tágas ruhásszekrény

1.4 Hogyan válassza ki a ruhásszekrényt?

1.1 A komód univerzális bútor

A komódoknak gyakorlatilag minden helyiségben megvan a helye, mert tárolóhelyként szolgálnak a nappaliban, hálószobában, előszobában és fürdőszobában. Valószínűleg leggyakrabban fiókos komódokkal fogsz találkozni, de jó néhány olyan modell létezik, amely szekrényekkel vagy polcokkal is fel van szerelve. A komódok kaphatók, széles és keskeny, magasabb és alacsonyabb kivitelben, így más bútorokhoz is illeszthető. Sőt, különböző anyagokból, különböző színben és stílusban készülnek.

Komód Kasey KOM4S (Sonoma tölgy)

A komód alkalmas ruhák tárolására, de ezeket össze kell hajtani, és fiókokban vagy polcos szekrényekben kell tárolni. Bármi mást is tárolhat benne, például ágyneműt, törölközőt és mosdókesztyűt, játékokat, szezonális kiegészítőket, például sapkát, kesztyűt és egyéb, otthon megszokott dolgokat. Ha például a hálószobájában van egy komód, és idővel úgy dönt, hogy más bútorra cseréli, akkor egy másik szobában biztosan hasznát veszi.

Komód Provense K3S

1.2 Mi alapján válasszon komódot?

Aszerint kell eldöntenie, hogy hol szeretné, hogy legyen, és milyen célra fogja használni. Ruháid tárolására elegendő egy komód, nappaliba választhatsz szekrényekkel vagy üvegrészekkel kombinált, ami egyben kirakatként is szolgál majd. A stílust és az anyagot a már meglévő bútorokhoz kell igazítani. Érdemes odafigyelni az anyagra, főleg, ha a fürdőszobába fiókos szekrényt szeretnénk, hogy ellenálljon a nedvességnek.

1.3 Tágas ruhásszekrény

A gardrób sokféle formát ölthet a kialakítás és a méretek tekintetében. A szekrények általában 2 m magasak, szélességük változhat. Klasszikus vagy tolóajtós egy-, két- és többajtós gardróbszekrények is kaphatók. Elsősorban a gardróbban, hálószobában vagy a folyosón fogja használni őket. A gardrób előnye, hogy ruhákat akaszthatunk bele, ugyanis szinte minden gardrób akasztórúddal van felszerelve.

Ruhásszekrény tükörrel Elvina S Typ 21 (fehér hamu + lefkas tölgy)

A tágas gardróbszekrények polcot vagy fiókot is tartalmazhatnak. A gyártók gyakran lehetőséget kínálnak további polcok, tárolókonténerek vagy rendszerezők vásárlására is, hogy jobb áttekintése legyen a tárolt cikkekről. Természetesen egy tágas gardrób is kellő helyet igényel, helytakarékosabb megoldás a sarokszekrény.

Sarok ruhásszekrény Infinity 14L (Fehér kőris)

1.4 Hogyan válassza ki a ruhásszekrényt?

Szeretne egy szekrént a kabátjainak az előszobában, helyet a szezonális dolgok tárolására, vagy egy szekrényt a mindennapi ruhák számára? Az előszobában kabátokhoz elegendő egy egyajtós, akasztórudas szekrény. Ha azt szeretnénk, hogy az összes ruhánk egy szekrényben legyen, akkor érdemesebb egy kombinált, azaz rúddal, polcokkal, esetleg fiókokkal rendelkezőt választani. Tágas helyiségben megengedhető a klasszikus ajtónyitás, míg a gardrób előtt kb.100 cm szabad hely kell. A második lehetőség a tolóajtók, amelyek ideálisak kisebb helyiségekhez.

Ruhásszekrény Margit 5 (sonoma tölgy)

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás