A ruhásszekrény: Válassza ki az igazit és mindennek meglesz a maga helye

El sem tudjuk képzelni otthonunkat megfelelő gardrób nélkül. Hová pakolnánk az összes ruhánkat? A polcos szekrényben helyet ad ruháknak, játékoknak, könyveknek és ezernyi apróságnak, amelyek nélkül egyetlen lakás vagy ház sem tud meglenni. A ruhásszekrény kiválasztásakor azonban érdemes betartanunk néhány ésszerű szabályt, hogy ne vigyünk haza olyan bútort, ami csak ártogatni fog nekük.

1.1 Először mérjen, aztán vásároljon

1.2 Színek

1.1 Először mérjen, aztán vásároljon

Mindenekelőtt mérje le azt a helyet, ahova az új, praktikus ruhásszekrény elfér. Nemcsak a szekrény magassága, hanem mélysége is fontos. A ruhák számára ideális gardrób kb.50-70 cm mély legyen. A polcok és fogasrudak kombinációjával ellátott polcos szekrények alkalmasak a mindennapi ruhák tárolására, de szezonális ruhákhoz, például báli ruhákhoz vagy kabátokhoz inkább egy nagyobb, legalább 150 cm magas gardrób alkalmas, hogy ne gyűrődjön a ruhája. A tükörrel ellátott ruhásszekrények sok tárhelyet biztosítanak, emellett vizuálisan növelik a helyiség terét. Az elegáns tolóajtós szekrények leegyszerűsítik a nyitást és zárást.

Ruhásszekrény tükörrel Elvina S Typ 21 (fehér hamu + lefkas tölgy)

Ha a ruhákon kívül más dolgokat is szeretne tárolni a szekrényben, akkor a polcok és fiókok kombinációja megfelelő lesz. Nagyon népszerűek a kombinált gardróbszekrények, amelyekben minden elfér: a síléctől a pólón át, az ágyneműtől a zokniig. Számos belső szekrénytér-szervező is található a piacon, amelyeknek köszönhetően még nagyobb rend lehet dolgaiban.

Ruhásszekrény Hanila 180 (fehér)

1.2 Színek

A nagy terek elbírják a sötét színek használatával elért optikai redukciót, a kis terek pedig általában világos szekrényeket kérnek (fehér, krém, világos fa színek). A fiatalok az olcsó gardróbszekrényeket részesítik előnyben a diákszobába, amelyek faforgácslapból is készülhetnek. Előnyük, hogy könnyűek és sok színben kaphatók. A forgácslap szekrények gondozása nagyon egyszerű: csak törölje le róluk a port egy nedves ruhával.

Ruhásszekrény Regnar S3D

Egy vidám színű forgácslap szekcionált szekrény tökéletesen illeszkedik a gyerekszobába. Ne felejtse el, hogy a gyerekeknek szánt szekrények ideális esetben nem lehetnek éles szélűek, hogy gyermeke ne sértse meg magát. Hagyományos hálószobába tömörfa gardróbszekrényeket ajánlunk, amelyek stílusos megjelenésűek és egyedi famintázattal rendelkeznek. Akár egy magas, szinte plafonig érő fa gardróbszekrényt választ, akár egy kisebb, elegánsabb darabot, a fával nem tesz semmi rosszat. A természetes anyagból készült luxus szekrény sokáig fog szolgálni, felületkezelésével jó hasznot húzhat. Ezenkívül a fa kellemes illatú.

Egyes helyeken a hagyományos nagy gardrób nem fér el. Mi van, ha szűk helyet szeretne használni a lakásban, vagy egy üres sarkot a szobában? Egy keskeny és magas szekrény vagy egy polcos szekrény könnyen megoldja ezt a problémát. Kiválasztásánál azonban vegyük figyelembe, hogy a falak és a padló nem mindig 100%-ban egyenes, ezért hagyjon néhány cm-es plusz helyet. Ugyanez vonatkozik a sarokszekrényekre is, amelyek gyakorlatilag egy egyébként nem használt sarkot töltenek ki. Ne felejtse el, hogy a magasabb bútorok rosszabb stabilitásúak, és gondoljon arra is, hogy kényelmesen hozzáférjen a felső polcokhoz is.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás