Hogyan válasszon zsámolyt az étkezőbe?

A taburett (továbbiakban zsámoly) szó az angol nyelvből származik, és támla nélküli székre, azaz négylábú, alacsony ülésre utal. A nappaliban leggyakrabban egy kocka alakú kárpitozott alkalmi ülésre van szükség, lábtámaszra, amit esetenként kiegészítő tárolóhelyként is használhat. Az étkezőbe inkább egy fából készült zsámoly illik. Használhatja ülőhelyként főzés közbeni pihenéshez, vagy alkalmanként az étkezőasztalhoz ülve. Ugyanakkor tárolóhelyként is hasznát veszi.

Mielőtt a zsámolyt elkezdték használni a nappaliban vagy máshol a lakásban, a női hálószobákban fésülködőasztalok mellett álltak. Alacsony és gazdagon díszített székek többnyire gazdag nemesek és városiak szobáit díszítették. Végül azonban praktikusságuknak köszönhetően a lakosság minden osztályára elterjedtek. Ma már sok formájuk és színük van, a stílus többnyire egyszerű. A zsámoly ülőfelülete lehet négyzet, ovális vagy kör alakú.

1.1 Miből gyártják a zsámolyokat?

1.2 Vásárolni vagy otthon elkészíteni?

1.3 Mire figyeljen vásárláskor?

1.1 Miből gyártják a zsámolyokat?

A székek fából, fémből és műanyagból készülnek, néhány teljesen kárpitozott. Konyhába vagy étkezőbe válasszon tömörfa zsámolyt, például égerfát vagy bükkfát. Ha kárpitozott ülése van, gondoljon a lehető legegyszerűbb karbantartásra. Ezt egy mosható szövettel vagy ökobőrrel, vagy egy levehető textil huzattal éri el, amely mosógépben mosható. Mind a műanyag, mind a fém könnyen karbantartható, de hűvös tapintású.

1.2 Vásárolni vagy otthon elkészíteni?

Könnyedén készíthet zsámolyt a nappaliba gumiabroncsokból vagy PET-palackokból. A kézimunka mesterségét elsajátítók köthetnek vagy horgolhatnak huzatot a zsámolyra, és megtölthetik darabokra vágott régi ruhákkal, gyurma- vagy polisztirolgolyókkal. Az étkezőbe azonban jobb zsámolyt vásárolni.

1.3 Mire figyeljen vásárláskor?

A zsámoly kiválasztásakor ellenőrizze a szerkezet minőségét és stabilitását, különösen, ha lépcső helyett szeretné használni. Ha időnként szeretné használni az asztalnál ülve, gondoljon az optimális magasságra, aminek 42-45 cm körül kell lennie. A konyhapulton végzett munkához a magasság még magasabb, azaz 62-65 cm körül legyen. Itt már elmosódnak a különbséget a szék és a bárszék között. Az összecsukható székek kis helyekre alkalmasak.

Taburett Benito BON 06 3

Használ zsámolyt az étkezőben vagy a konyhában? Hogyan választotta ki?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival!

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás