Új ágyat szeretne? Az ideális szélesség 100 cm

Mindannyian az ágyban töltjük életünk egyharmadát – mondja egy jól ismert axióma. A hálószoba tehát legyen a pihenés és a béke helye, ahol a napi rohanás után lelassulhat, és egy éjszaka alatt tökéletesen regenerálódhat. Hogyan lehet ezt elérni? Mindenekelőtt ne becsülje alá a megfelelő ágy és a kapcsolódó elemek kiválasztását. Vagyis az ágyrács, a matracok és az ágyneműk kiválasztását. Új ágyat szeretne?Olvassa el cikkünket!

1.1 A laminált ágy bármilyen fára hasonlíthat

1.2 Kié lesz az ágy?

1.3 Az fekvőfelület minimális magassága a padló felett 30 cm kell, hogy legyen

1.4 Minden személynek saját matraccal kell rendelkeznie

Franciaágy 140 cm Oberon B (ágyráccsal)

1.1 A laminált ágy bármilyen fára hasonlíthat

Sokáig a legnépszerűbb anyag a masszív luc-, bükk- és fenyőfa volt. A fából készült ágyak erősek, stabilak és megfelelő gondozás mellett sokáig kitartanak. Valaki előnyben részesíti a laminált bútorokat, amelyek szinte minden belső térbe illeszkednek. Nem igényel nagy karbantartást, és számtalan különböző felületszerkezetű színváltozat közül válogathat könnyedén. A modern technológiáknak köszönhetően a kiváló minőségű laminált bútorok hűen hasonlítanak a fára. Az ágy fémből is készülhet. Az olcsó típusoknak nincs sok stabilitásuk és nyikorgásuk. Bármely fém zavaró zónák forrása lehet, és így befolyásolhatja az alvás minőségét. A kovácsolt ágyak érdekes kialakításúak, de az igazi kovácsmunkáért külön kell fizetni. Egy bizonyos hátrány azonban a fém hideg felülete, ami nem biztos, hogy kellemes tapintású. A tökéletes ágyat nem is olyan egyszerű kiválasztani.

Franciaágy 140 cm Afrodita Typ 5 (tárolóhellyel) (fehér hamu)

1.2 Kié lesz az ágy?

Az ágy kiválasztásakor gondolja át a minőségi alvás szabályait, összpontosítson az anyagokra és a típusra. Némelyik gyermekek, tinédzserek, felnőttek, mások pedig idősek számára alkalmasak. Nemcsak a magassága, hanem a súlya is szerepet játszik a hálószobában. Vásárláskor ügyeljen arra, hogy mit tartalmaz az ágy ára. Sok modellnél csak a keretet tartalmazza az ár. Meg kell vásárolnia az ágyrácsot és a matracot, így a vásárlási költségei növekedni fognak. Teljesen kárpitozott ágyak és heverők esetében az ár végleges, mert a matrac a szerkezet része. A választásnál a szín és a dizájn mellett a felhasznált anyagokra, a méretekre és az ágy típusára is ügyeljen. Az ágy minimális hossza megegyezik a személy magasságával és legalább 25-30 cm-rel hosszabbnak lennie a személy magasságától.. Ezért ha 175 cm-nél nagyobb, válasszon egy meghosszabbított ágyat. Az egyszemélyes ágy szélességének legalább 80 cm-nek kell lennie, de kényelmesebben fog aludni egy 90 vagy 100 cm széles ágyon. A 160, 180, lehetőleg 200 cm széles, klasszikus franciaágyon ketten kényelmesen alszanak.

Gyerekszoba Daron II 23 DSW D2 (sonoma tölgy + fehér)

1.3 Az fekvőfelület minimális magassága a padló felett 30 cm kell, hogy legyen

A franciaágy optimális mérete ezért 180 x 200 vagy jobb 200 x 200 cm. A fekvőfelület ideális magassága 45-65 cm, az alakod magasságától függően. Az alvófelület magassága nem eshet 30 cm alá. A higiéniai minimum 25 cm, nem csak azért, mert könnyebb felállni, hanem a por és a légáramlás tekintetében is. A magasabb, tárolóhelyek nélküli ágy alatti takarítás is könnyebb lesz. Válasszon olyan ágyat, amely alulról szellőzik. Ez korlátozza az atkák szaporodását és a penészképződést. Ideális a lábakon álló ágyrács, vagy egy meghosszabbított fejtámlával ellátott ágy, amely átveszi a lábak funkcióját. Semmilyen tárgyat nem szabad az ágy alatt tárolni, hogy a levegő szabadon áramolhasson alatta. Ha blokkolja a hideg levegőt a talaj közelében, az Ön felett fog áramlani, és nem alatta.

Boxspring Franciaágy 140 cm Piper (fehér) (matracokkal)

Az elmúlt évek slágere a Japánból származó, úgynevezett futon ágyak. Általában futonnal kiegészített fa szerkezet, azaz natúr matrac, ami összecsukható és tárolható. Ennek köszönhetően az ágyat nappal más célokra is használhatja, mint alvásra. Különösen egy kis lakásban sok értékes helyet takaríthat meg. A futonon fekve egyszerűen tökéletes. Egy kis lakásban még ott is használhatja az összecsukható ágyat, ahol egy ágy felesleges helyet foglalna napközben. Az összecsukható ágynak köszönhetően egyszerűen és gyorsan alakíthat ki hálószobát a nappaliból. Ezután a szabad szobát a gyermekre hagyhatja, anélkül, hogy a kanapén kellene aludnia. Ezenkívül az összecsukható ágy az éjszakázó vendégek számára is használható. A paplanokat az ággyal együtt is elrejtheti, így azonnal rendezett lesz. A kárpitozott ágyak klasszikus formákban fejtámlával és anélkül készülnek, modernek lekerekített vagy ívelt formákkal, UFO dizájn divatos LED világítással. A választás csak az Ön ízlésétől, a lakásban elfoglalt helytől és az anyagi lehetőségektől függ. A homlokpárna megvéd a hideg faltól és a huzattól, és olvasás közben is nekidőlhet.

Széthúzhatós ágy 90 cm Sherita 90 (ágyrácsokkal)

1.4 Minden személynek saját matraccal kell rendelkeznie

A kontinentális ágyak vagy a boxspringek a legnagyobb kényelmet ígérik. Bőséges hálórésszel rendelkeznek, de szokatlan magasságúak és feltűnő a fejtámlájuk is. Ez hozzájárul a jobb közérzethez, és azt a benyomást kelti, hogy feje védett. Ha például könyvvel a kezében ül az ágyon, egyszerűen nekidőlhet. Ha egy partnerrel osztozik egy ágyon, mindenkinek saját matraca kell legyen. Tudja, hogy átlagosan egy liter vizet izzad minden este? Ezért kellően légies anyagokból készült modern matracot keressen a boltokban. A leginkább légáteresztő a rugós matrac és a léces vagy lamellás ágyrács kombinációja lesz a megfelelő matraccal. Védje meg a matracot egy kiváló minőségű huzattal, amely egyben gátat is jelent az atkák táplálékaként szolgáló egyéb szennyeződések ellen.

Franciaágy Boxspring 180 cm Orit (matracokkal)

Éjjeliszekrények – minden ágy mellett fontos szerepet töltenek be.

Lámpák – tökéletes, meghitt hangulatot teremtenek a hálószobában

Szőnyegek – meleg, puha érzést kölcönöznek a szobának.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás