A kárpitozott ágy előnye és hátránya

Az kárpitozott ágy kiválasztásakor fontos a dizájn és a kényelem. A kárpitozott ágy mindkét kritériumnak megfelel, még akkor is, ha Ön az igényesebb vásárlók közé tartozik. Másrészt a kárpitozás rendszeres gondozást igényel. Ismerje meg a kárpitozott ágyak előnyeit és hátrányait.

1.1 Az ágy előnyei

1.2 Az ágy hátrányai

1.3 Kárpitápolás

Kétszemélyes ágy 180 cm Harlan (szürke) (ágyráccsal, matraccal és tárolóhellyel)

1.1 Az ágy előnyei

Az ágy előnye, hogy magas szintű kényelmet nyújtanak, ugyanakkor elegánsak és fényűzőek. A párnázott fejtámla puha, így olvasás vagy tévézés közben is rátámaszkodhat. A hálószobájához tökéletesen passzoló ágyat választhat, mert rengeteg szín, minta és kárpitanyag áll rendelkezésre. Kiváló minőségű, hosszú élettartamú, fa szerkezetű ágyakról van szó, amelyek általában ágyráccsal és nagyon gyakran matraccal vannak felszerelve. Az ágyrács kialakítástól függetlenül szabványos méretekkel rendelkezik, így kívánsága szerint matracot is vásárolhat. Ezen kívül néhány ágyrács állítható is, így még nagyobb kényelemben részesülhet. Kétszemélyes és egyszemélyes ágyak is rendelkezésre állnak, tárolóhellyel vagy anélkül.

Egyszemélyes ágy 90 cm Coson (fehér) (ágyráccsal)

1.2 Az ágy hátrányai

Természetesen a kárpitozott ágyaknak is vannak hátrányai, amelyek elsősorban az ápolást érintik. A kárpit tisztítása az anyagtól függ, de mindenesetre nehezebb, mint a fából vagy fémből készült ágyakkal. A textil részekben megtelepedő port fel kell porszívózni, és a foltok eltávolítása is gondot okozhat. Ha teljesen kárpitozott ágyakat (nappali ágyakat) vásárol habszivacs matraccal, akkor előfordulhat, hogy nem lehet cserélni, ha rossz helyen van. Azonban mindent lehet kezelni, és ha a kényelem a legfontosabb az Ön számára, akkor a kárpitozott ágyak előnyei biztosan meghaladják azok hátrányait.

Franciaágy 160 cm Karilla (rózsaszín) (ágyráccsal)

1.3 Kárpitápolás

A textilkárpitok többféle anyagból készülhetnek, de általánosságban elmondható, hogy a folt szappanos vízzel megnedvesített ruhával eltávolítható, használhatunk speciális textilkárpitozásra szánt készítményeket is. Ha sikerül kiönteni valamit, itassuk fel a folyadékot egy papírtörlővel, mielőtt az anyagba szívódna. Nem szabad megfeledkezni a rendszeres porszívózásról sem, a már említett por miatt.

Franciaágy 160 cm Finea (ágyráccsal)

Bőrkárpittal kicsit könnyebb, mert nem nedvszívó és csak a folyadékot kell áttörölni. Azonban évente legalább kétszer impregnálni kell, hogy a bőr ellenálljon a nedvességnek. A bőrkárpitról is el kell távolítani a port, de nem szükséges felporszívózni, csak áttörölni. Gyakorlatilag ugyanez a gondosság vonatkozik az ökobőrre is. Ha tisztító- vagy ápolószert használ, győződjön meg arról, hogy azokat a bőrre ill öko bőr.

Széthúzhatós ágy 90 cm Sherita 90 (ágyrácsokkal)

Van otthon kárpitozott ágya, vagy szeretne vásárolni? Illetve inkább külön vásárolja meg a keretet, az ágyrácsot és a matracot?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.

Teteszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás