Szeressen bele a párizsi stílusba és a francia bútorokba

Ön is csodálja a francia eleganciát és az utánozhatatlan párizsi bájt? Szívesen sétálna Párizs utcáin egy illatos bagettel a kezében, és közben magába szívná ennek a gyönyörű városnak a hangulatát? A párizsi stílusban díszített belső térnek köszönhetően minden nap nyugodtan élvezheti Párizst Magyarországon is.

1.1 Mi a különbség a francia vidéki stílus és a párizsi stílus között?

1.2 A nagy étkezőasztal alap

1.3 A csillár a kívánt fényességet adja a belső térnek

1.4 Luxus a tökörképben

1.1 Mi a különbség a francia vidéki stílus és a párizsi stílus között?

Blogunkon már bemutattuk Önöknek a francia lakberendezést, különös tekintettel a francia vidékre és Provence-ra. Ebben a cikkben azonban a vidéki stílusról áttérünk a pompás párizsi stílusra, amely modernebb és kétségtelenül fényűzőbb karakterrel bír. Tehát mi a közös ebben a két stílusban, és miben különböznek egymástól?

Először is a szín más. Míg a provence-i stílus a pasztell színeket részesíti előnyben, mint például a rózsaszín, a zöld vagy a lágy lila, addig a párizsi stílus színei kicsit drámaibbak és kifejezőbbek. A leggyakrabban használt színek a terrakotta, a smaragdzöld és még a merész fekete is. Az alap azonban a provence-i stílushoz hasonlóan főként krémfehér marad, amely többnyire a falak nagy területein található.

Faragott sötét francia bútor fém elemekkel kiegészítve

Természetesen a Provence-ra és Párizsra jellemző francia bútor is más. A Provence-i levendulaillatú vidéki bútorok a fehér vagy krémfehér, lágy patinás bútorokat részesítik előnyben, amelyek kissé kopottnak tűnnek, és gyakran virágmintákkal díszítettek.A párizsi stílust gyönyörű sötét faragott bútorok jellemzik, melyeket kovácsolt fémdarabok ékesítenek. Sajátos pompás karaktert adnak neki, akárcsak magának Párizsnak. Ez alól a faragott fehér bútorok sem kivételek, amelyek gyakran dekoratív lábakkal rendelkeznek. Akár székeken, szekrényeken, asztalon vagy kárpitozott kanapén.

1.2 A nagy étkezőasztal alap

Köztudott, hogy a franciák nagy szerelmesei a jó ételeknek. Ebből természetesen az is következik, hogy számukra különösen fontos a konyha. A nagy, masszív étkezőasztal ezért minden francia enteriőr elengedhetetlen része. Magas színvonalú díszített porcelán szolgáltatást is tartalmaz, aminek köszönhetően a hétköznapi ebédek is rendkívüli pillanatokká válnak.

1.3 A csillár a kívánt fényességet adja a belső térnek

Az elegáns párizsi stílusú enteriőrben nem hiányozhat egy gyönyörű kristálycsillár az étkezőasztal felett. De válassz igazi kristálycsillárt, ne olcsó utánzatot. A kívánt fényűző megjelenés helyett valami ilyesmivel pont az ellenkezőjét lehetne elérni giccs formájában. Gyönyörű eredeti kristálycsillárokat találhatsz az antikváriumokban és bazárokban is.

1.4 Luxus a tökörképben

A belső tér pompája Párizs karizmájával a gyönyörű antik tükrökben tükröződik díszes fehér, ezüst vagy arany keretben. Fém gyertyatartó, ernyős állólámpa vagy régi falióra formájú dekorációkat is hozzátartoznak az enteriőrhöz.

Párizs Provence-hoz hasonlóan szereti a szöveteket és a virágokat. Selyem, bársony, zsenília, organza, ezek az anyagok talán leggyakrabban a párizsi enteriőrben jelennek meg, főleg az ablakokon függöny és drapéria formájában, melyeket gyakran fodrokkal, rojtokkal díszítenek. A virágmintás gyakran megjelenik a tapétán, de a kanapék és székek kárpitján is. A francia enteriőrben azonban nem csak mintaként kell megjelennie a virágoknak a textíliákon, hanem a vázákban is kellemes illatos kiegészítőként.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

12 NÖVÉNY, AMELY MEGSZABADÍTJA OTTHONÁT A MÉREGANYAGOKTÓL

JAPÁN STÍLUS – Harmónia, a design és az esztétika finomsága

KÉSZÍTSEN SAJÁT ŐSZI DEKORÁCIÓT!