12 NÖVÉNY, AMELY MEGSZABADÍTJA OTTHONÁT A MÉREGANYAGOKTÓL

Még ha nem is látjuk őket, akkor is ott vannak a házunkban vagy a lakásunkban. A bútorokból, szőnyegekből, falfestékekből, padlókból és a takarítás során használt tisztítószerekből toxinok szabadulnak fel.

© Pinterest

Ezeket bizonyos mértékig elkerülheti, ha csak tisztán tömör fa bútorokat vásárol, amelyek nem tartalmaznak felületkezelést, és csak környezetbarát „vegyszereket” és festékeket használ. Ez az eszmény azonban nem mindig érhető el, így az otthoni levegőben olyan mérgek lebeghetnek, mint a formaldehid, a benzol, az acetaldehid, a toluol, a ftalátok, a xilol, az ólom, a cigarettafüst és természetesen a nitrogén-dioxid, amelyet mi magunk termelünk.

Légzési problémák, allergia és fejfájás csak néhány egészségügyi probléma, amelyet ezek az anyagok okoznak. A szobanövények praktikus és esztétikus megoldást jelentenek. Kiválasztottuk Önnek azokat, amelyek hatékonyan elnyelik a káros anyagokat, jól néznek ki, és bónuszként nagyon igénytelenek és kifizetődő a termesztésük még azok számára is, akik elfelejtik öntözni őket.

© Pinterest

Aloe vera
A gyógyító hatású aloe levelek, amelyek a natúr kozmetikumok kedvelt összetevői, nagy szolgálatot tesznek Önnek a hálószobában és a nappaliban egyaránt. Az aloe vera hatékonyan elnyeli a formaldehidet és megtisztítja a levegőt. Ez a növény megszokta a szárazságot, szereti a napot és kevés vizet igényel.

©Pinterest

Bambusz pálma
A bambusz is szereti a napot, és tekintélyes magasságra nőhet. A bambuszpálma megtisztítja a levegőt a formaldehidtől, a benzoltól és a triklór-etiléntől.

©Pinterest

Borostyán
A kúszó borostyán a szabadban és a beltérben is kellemes látványt nyújt, és elnyeli a benzolt. Helyezze például egy konyhaablakba, ahol ki tud szállni, vagy engedje szabadjára az erkély falán.

©Pinterest

Drazéna
Ez a pálmafélékhez hasonló növény nagyon gyorsan képes megtisztítani a levegőt a formaldehidtől, a benzoltól, a szén-monoxidtól, a triklór-etiléntől, a xiléntől és a cigarettafüst füstjétől. Mivel nem szereti a közvetlen fényt, könnyen megbirkózik a folyosón vagy a hálószoba sötétebb sarkában való élettel.

©Pinterest

Kaucsukfüge
Ez a gyönyörű és népszerű növény nem szereti a nedvességet és a közvetlen fényt, és jellemző rá, hogy képes formaldehidet felvenni a levegőből. Megköti a port is, amelyet rendszeresen le kell törölni a nagy, vastag leveleiről nedves ruhával.

©Pinterest

Kislevelű fügefa
A Ficus benjamina néven is ismert növény az egyik legnépszerűbb szobanövény, amely sok nappalit, konyhát és irodát is díszít. Szereti a fényt, és nem igényel sok vizet. Levelei képesek felszívni a triklóretilént, amely a ragasztókban és lakkokban található.

©Pinterest

Philodendron
Jellegzetes, nagy zöld levelei megtisztítják a levegőt a formaldehidtől. Helyezze a nappali vagy a dolgozószoba olyan sarkába, ahol nem éri közvetlen napfény. Ez a növény vízigényes, és kiválóan alkalmas társasházak közös területeire is.

©Pinterest

Krizantém
A színes krizantémvirágok feldobják az előszobát, a télikertet vagy az erkélyt. A krizantémok szeretik a napos, de nem túl meleg környezetet (ideális esetben 16 °C körül). Tisztítja a levegőt az ammóniától, a formaldehidtől és a benzoltól.

©Pinterest

Kaktusz
A kaktuszok minden önfeledt termesztő álmai, mivel csak minimális öntözést igényelnek. Helyezze őket egy napos helyre a nappaliban vagy a dolgozószobában, és a számítógépéből származó káros elektroszmog elnyelésével jutalmazni fogják Önt.

©Pinterest

Potos
Ez a kúszónövény sok mindent elvisel, ha keveset kér. Napos és árnyékos helyre egyaránt alkalmas, és sokáig kitart víz nélkül. A méreganyagokat és a főzés során keletkező füstöt egyaránt elviseli, így ideális szobanövény a konyhában.

©Pinterest

Anyós nyelv
A folyosókon, előcsarnokokban, lakások közös helyiségeiben, télikertekben és nappalikban találhatók. Ezek a növények nem bánják a hideget, a szárazságot, a hőséget vagy a hideget, és gyakorlatilag elpusztíthatatlanok. A levegőből formaldehidet, benzolt, triklór-etilént és xilolt szívnak fel.

©Pinterest

Zöldike
Ez az igénytelen növény szereti a közvetett fényt, és megbirkózik a hosszabb szárazsággal és a hűvösebb hőmérséklettel. Jól megállja a helyét a dolgozószobában, a nappaliban és a gyerekszobában. Tisztítja a szoba levegőjét a szén-monoxidtól, a formaldehidtől, a xiloltól, a benzoltól és a toluoltól.

Related posts

Tetőkert

BÚTOROK 2024-ben

Kerti bútorok felkészítése a télre