ROVAROK A LAKÁSBAN? ÍGY SZABADULHATUNK MEG TŐLÜK

A nem kívánt vendégek is hajlamosak meglátogatni otthonunkat anélkül, hogy észrevennénk. Hirtelen felfedezni a molyokat a szekrényben és a hangyákat a konyhapulton még rosszabb. A rovarok nagy gondokat tudnak okozni otthonainkban. Tanácsot adunk, hogyan szabadulhat meg a rovaroktól az otthonában.

1.1 Hangyák

1.2 Molyok a konyhában

1.3 Otthoni segítők a rovarok ellen

1.1 Hangyák

©Pinterest

Amikor melegedni kezd, a hangyák hajlamosak megjelenni a konyhában vagy a kamrában. Megszabadulni tőlük nem feltétlenül kell vegyszerekkel azonnal elpusztítani őket. Néha csak annyit kell tennie, hogy egy illattal elriasztja őket attól, hogy meglátogassák a konyháját. A hangyák nem szeretik a levendula, a fahéj, a menta vagy a bazsalikom illatát. Nem fogják szeretni a friss bazsalikomot a konyhaablakon, és a főzéshez is használhatod. A fent említett illóolajok szintén jó segítséget jelentenek, és az ajtó- és ablakkeretekre kenhetőek.
Használhat levendula illatú terméket a tisztításhoz. Ha már a takarításnál tartunk, fontos, hogy rendszeresen végezzük, mivel a hangyák a régi papír- vagy nedves törülközőkön stb. is összegyűlhetnek. Gondoljon arra is, hogy a padlóra kiömlött gyümölcslé vagy morzsák is vonzhatják őket.

1.2 Molyok a konyhában

©Pinterest

Nem szeretnénk molyokat látni a szekrényben, nemhogy a konyhában. Ez sosem jelent jót. Ha kinyitja a kamrát vagy az élelmiszerszekrényt, és molyok repülnek ki, szinte biztos, hogy ki kell dobnia néhány élelmiszert. A molylepkék főként laza ételekbe, például lisztbe, kenyérmorzsába, laza teába, de különböző magvakba is rakják tojásaikat. Ebben az esetben semmi más nem segít, mint átnézni az összes élelmiszert, és kidobni a fertőzötteket. A finom pókhálóról és a lárvákról lehet megmondani, hogy molyok vannak bennük. Minden szekrényt ki kell mosni és ki kell porszívózni. Annak érdekében, hogy ez a bosszúság ne fordulhasson elő még egyszer, az élelmiszereket zárt edényekben vagy újrazárható műanyag zacskókban kell tárolni. 3 héten belül megtudhatja, hogy hatékonyan megszabadult-e a molyoktól, mivel ennyi ideig tart a fejlődési szakasz. Elég egy elfelejtett gubó, és máris újra gond lehet.

1.2 Molyok a szekrényben

©Pinterest

A szekrénymoly sorban élvezni fogja a ruhákat, szőnyegeket és takarókat. Különösen kedvelik az olyan természetes anyagokat, mint a pamut, a szőrme vagy a vászon. Ezenkívül szeretik a sötétet, és nem zavarja őket a huzat. A molyokkal fertőzött dolgokat ki lehet rázni és ki lehet mosni, legalábbis amíg nem túlságosan sérültek. A szekrény rendszeres tisztítása és porszívózása megelőzésként ajánlott. Ne tegyen a szekrénybe olyan dolgokat, amelyeket már viselt, hanem csak tiszta és mosott ruhákat. A levendula, a rozmaring és a szegfűszeg egyaránt elriasztja a molyokat. Ugyanilyen kellemetlenek számukra a régi újságok, amelyekkel kibélelheti a fiókokat. Tárolja a szezonális termékeket olyan zsákokban vagy dobozokban, amelyekbe a molyok nem tudnak bejutni.

1.3 Otthoni segítők a rovarok ellen

A szúnyogok és legyek szintén kellemetlen társak. Szerencsére nem olyan szaguk van, ami általában kellemes az ember számára, mint például a levendula, a menta vagy az eukaliptusz. Az illatolajok egyszerre képesek elriasztani a rovarokat és illatosítani otthonát. Ha a teraszon vagy az erkélyen sem szeretnéd őket, egy fűszerkert megmenthet, mivel illatuk visszataszító számukra. A kókuszolaj és a citronella keveréke kis tálkákban, a házban vagy a teraszon szétszórva szintén segít.

Hogyan harcol a rovarok ellen? Vannak bevált módszerei, vagy kémiai termékekre támaszkodik?

Related posts

BÚTOROK 2024-ben

Széthúzható étkezőasztalok: praktika és esztétika egyben

Nappal és éjszaka redőny – Hasznos háztartási kiegészítő