Kerti bútorok felkészítése a télre

Közelednek a hidegebb hónapok, így itt az ideje elgondolkodni azon, hogyan készítsük fel külső terünket úgy, hogy az ellenálljon az időjárás viszontagságainak, de közben télen is attraktív és barátságos hely legyen. A következő cikkünkben tippeket adunk, hogyan lehet szebbé varázsolni és megóvni teraszunkat, erkélyünket a hidegebb évszakban. A kerti bútorok felkészítése a télree elengedhetetlen feladat.

1.1 Bútorok tárolása és ápolása

1.2 Hozzon létre egy hangulatos helyet

1.3 Őszi és téli dekorációk

1.4 Hidegtűrő növények

1.5 A padló ápolása

1.1 Bútorok tárolása és ápolása

Mindenekelőtt a kerti bútorok nedvesség és fagy elleni védelmére kell gondolni. A bútorokat lehetőség szerint garázsban, raktárban vagy más fedett helyen tárolja. Ha ez nem lehetséges, csomagolja be a bútorokat speciális védőfóliába vagy olyan csomagolásba, amely ellenáll a víznek és az UV sugárzásnak.

1.2 Hozzon létre egy hangulatos helyet

Ha hideg is van, egy hangulatos kuckót is kialakíthat a teraszon vagy az erkélyen. Válasszon a téli szezonnak megfelelő bútorokat, például meleg párnákkal és takaróval ellátott foteleket. Egy kültéri kandallóval vagy egy hőlámpával is kiegészítheti, ami mellett melegedhet.

Forrás: shutterstock

1.3 Őszi és téli dekorációk

Attól, hogy tél van, még nem kell üresen hagyni a terasznt vagy az erkélyt. Válasszon a téli szezonnak megfelelő dekorációkat, például fényfüzéreket, gyertyákat vagy szárított virágokat. Fenyőágakból és fenyőtobozokból is készíthet dekorációt.

1.4 Hidegtűrő növények

Nem minden növény érzékeny a hidegre. Válasszunk olyanokat, amelyek ellenállnak a fagynak, például örökzöld cserjéket, borókát vagy évelő növényeket. Ezek a növények nem csak a hideg évszakot tűrik, hanem a külső teret is feldobják.

Forrás: shutterstock

1.5 A padló ápolása

Ne feledkezzen el terasza vagy erkélye padlójáról. A kültéri szőnyegek segítenek megvédeni a padlót a nedvességtől és a szennyeződéstől, miközben szigetelő rétegként szolgálnak a hideg ellen.

A hidegebb hónapok beköszöntével csábító lehet, hogy figyelmen kívül hagyja a külső teret, de ezekkel a tippekkel télen is használhatja és élvezheti teraszát vagy erkélyét. Készüljön fel időben a hidegebb évszakra, és alakítson ki egy hangulatos teret a szabadban, ahol télen is pihenhet.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Tetőkert

HOGYAN PIHENJÜNK A TERASZON?

12 NÖVÉNY, AMELY MEGSZABADÍTJA OTTHONÁT A MÉREGANYAGOKTÓL