HOGYAN PIHENJÜNK A TERASZON?

A terasz az a hely, ahol a természet és az otthon kényelme találkozik. Ideális hely a kikapcsolódásra, akár családdal, akár barátokkal. Mai cikkünkben megnézzük, hogyan teremthet tökéletes környezetet a pihenéshez a teraszon hinták, függőágyak, hálók és függőfotelek segítségével.

1.1 Hinták az egész családnak

1.2 Egzotikus függőágyak és egyszerű függőágyak

1.3 Felakasztható hintafotelek – kivételes stílus és kényelem

1.4 Kiegészítők a tökéletes pihenéshez a teraszon

1.1 Hinták az egész családnak

A hinták régóta kedvelt kiegészítők a teraszokhoz. Kiváló lehetőséget biztosítanak a kikapcsolódásra és a levegőben való kellemes mozgás élvezetére. A hinták többféle méretben és stílusban kaphatók, ami azt jelenti, hogy kiválaszthatja az igényeinek és ízlésének leginkább megfelelőt. Nagyobb családnak, baráti társaságnak megfelelő egy hintapad vagy akár egy hintaágy, ahol többen is kényelmesen elférnek.

Kerti hinta Marina


1.2 Egzotikus függőágyak és egyszerű függőágyak

A függőágy és a hammock közötti különbség nem nagy, mivel a két kifejezést gyakran felcserélhetően használják. Mindkét típust felakaszthatja fák közé vagy speciálisan kialakított állványokra. Ennek ellenére van néhány különbség köztük:

Anyag: A függőágyak gyakran erős, tartós és rugalmas anyagokból készülnek, mint például pamut, poliészter vagy nejlon. Ezeket az anyagokat kötik vagy szövik egy- vagy többrétegű szerkezetekké. A függőágyak ezzel szemben általában puha és légáteresztő anyagokból készülnek, például vékony pamutból vagy nejlonból, amelyeket hálóba szőnek.

Kivitel: A függőágyak általában egyszerűbb kialakításúak és zártak, ami nagyobb testtartást és kényelmet biztosít fekvéskor. A függőágyak nyitottak és természetesebb szellőzést biztosítanak, de kevesebb testtartást biztosítanak.

Testtámasz: A függőágyak nagyobb tartást biztosítanak a testnek, mivel úgy tervezték őket, hogy alkalmazkodjanak a test alakjához és egyenletesen osszák el a súlyt. A függőágyak kevesebb alátámasztást biztosítanak, mivel a háló egyes területeken jobban megnyúlik, mint másokon.

Végül, bár a hamockokés a függőágyak külön-külön is kiemelhetők, alapvetően ugyanazt a célt szolgálják, vagyis a teraszon vagy a kertben kényelmes pihenési helyet biztosítanak.

forrás:  pixabay

1.3 Felakasztható hintafotelek – kivételes stílus és kényelem

A felakasztható hintafotelek azok számára készültek, akik nem csak a kényelmet, hanem egy olyan design elemet is keresnek, amely egyedivé varázsolja teraszát. Ezek a fotelek egy ponton felfüggesztettek, ami érdekes formát és stílust kölcsönöz nekik. Különböző anyagokból, például rattanból, pamutból vagy műszaki szövetekből készülnek, és különböző színekben és mintázatokban kaphatók. A felakasztható hintafotel ideális hely a pihenéshez, olvasáshoz vagy csak baráti beszélgetéshez.

Felakasztható hintafotel Naelo
forrás: pixabay

1.4 Kiegészítők a tökéletes pihenéshez a teraszon

Ha szeretné teraszát hangulatos és pihentető hellyé varázsolni, ne feledkezzen meg a kiegészítőkről. A párnák és takarók növelik a kényelmet és segítik a hangulatos légkör megteremtését. A napernyők és árnyékolók biztosítják a szükséges árnyékot és védelmet a nap ellen. Növények és virágok teszik élettel és szépséggel a teraszt, míg a kerti lámpák és kellemes hangulatot teremtenek az esti ülésekhez.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Tetőkert

Kerti bútorok felkészítése a télre

12 NÖVÉNY, AMELY MEGSZABADÍTJA OTTHONÁT A MÉREGANYAGOKTÓL