KÉSZÍTSEN SAJÁT ŐSZI DEKORÁCIÓT!

Az ősszel együtt hűvösebb és csípősebb időjárás jön, amit a legtöbben valószínűleg nem nagyon szeretnek. De próbálja meg legyőzni az előítéleteit, sőt, talán még a lustaságát is, és menjen el egy kellemes sétára a természetben. Egy ilyen egészségügyi séta teret biztosít arra is, hogy kincseket találjunk, amelyekből alkothatunk.
Az őszi szezon inspirációt és anyagot is hoz magával az otthoni dekorációk elkészítéséhez. Hogyan és miből készítsünk őszi dekorációt?

1.1 Természetes anyagok

©Pinterest

1.1 Természetes anyagok

©Pinterest

Ősszel mindenféle dolgot beszerezhet, amiből őszi dekorációt készíthet a lakásába. Csak tegyen egy kellemes sétát a vidéken, és nézzen körül. Biztos, hogy gyönyörű színű leveleket, gesztenyéket, makkot, fenyőtobozokat, csipkebogyókat vagy közönséges gallyakat fedezhet fel. Mindezek a dolgok nagyszerű alapot jelentenek olyan dekorációk készítéséhez, amelyek nemcsak a nappaliban és a folyosón, hanem a gyerekszobában is kitűnnek.

Természetesen nem szabad megfeledkezni a kertekben már érő vagy a boltokban kapható sütőtökről sem. Amikor az összes anyagot a kupacra helyezi, lehet, hogy ihletet kap, és egyszerűen elkezd alkotni. A másik lehetőség, hogy inspirálódjon ebből a cikkből, amely néhány tippet ad a saját őszi dekorációk elkészítéséhez.

Őszi koszorú

©Pinterest
©Pinterest

Bármit felhasználhat, ami csak eszébe jut a koszorú elkészítéséhez. A koszorú alapját elkészítheti saját maga vékony ágakból, amelyeket összefűzhet, vagy vásárolhat készen is. Ezután élő és mesterséges dekorációkkal egyaránt díszítheti a koszorút. A makk, a kis tök, a levelek, a rózsafa levelek, a nyilak vagy a színes szalagok mind alkalmasak.

A díszítéseket legjobban vékony dróttal vagy olvasztópisztollyal lehet rögzíteni. Ebben a kreatív tevékenységben tényleg nincs határa a képzeletnek, és bevonhatja kreatív gyermekeit.

Őszi dekoráció a konyhába, az étkezőbe vagy az előszobába? Mindenképpen egy tál! Használhatja édességeknek, csokoládéknak, vagy nyugodtan tárolhatja kulcsait, hogy mindig egy helyen legyenek.

Levél tál

Az őszi levelekből készült tál elkészítéséhez sok levélre, ollóra, lufira, ecsetre és folyékony dekupázsragasztóra lesz szükség, amelyet írószerboltban vagy az interneten szerezhet be.

©Pinterest

Az első lépés természetesen a levelek megtisztítása és a szárak, sőt a vastagabb erezet eltávolítása, hogy a leveleket összetartsák. Ezután fújja fel a lufit. A léggömbnek akkorának kell lennie, mint az új tál.
A tál mérete mellett a tál magassága is fontos. Tehát húzzon egy vonalat a felfújt lufira, hogy tudja, meddig fogja felvinni a ragasztót. A tálat is használhatja segítségül. Helyezze a léggömböt a tálba, és rajzolja körbe a szélét, hogy egyenes vonal legyen. Ezután felhordhatja az első ragasztóréteget.

Amikor a léggömböt beborítja a ragasztó, elkezdheti a levelek egymásra helyezését. Miután a levelet a lufihoz ragasztottuk, kenjünk rá még egy réteg ragasztót, és ne kíméljük. Különös figyelmet kell fordítania a levél szélére, nehogy leváljon.
Folytassa a levelek ragasztását, amíg az egész kívánt területet be nem fedte. Hagyja megszáradni a tálat úgy, hogy a levelek ne érjenek semmihez.
Ezután a léggömböt egy tálba vagy más edénybe helyezheti, de ügyeljen arra, hogy a tál széle ne érjen a levelekhez. Hagyja a tálat néhány órán át száradni, majd lassan engedje le a léggömböt. Válassza szét gondosan, és egy gyönyörű őszi dekoráció a lakás számára készen áll.

©Pinterest

Melyik őszi dekorációt próbálja meg elkészíteni a lakásába? Vagy van más kedvenc dekorációja, amit minden ősszel elkészít? Ossza meg velünk alkotásait!

Related posts

Bútorok festése provanszál stíusban

ŐSZI PROJEKTEK A KREATÍV LELKEKNEK

ŐSZI VILÁGÍTÁS