2023-as trendek – bútorok a nappaliba

Még a lakberendezés is a „divatos” trendeknek van kitéve. És jövőre sem lesz ez másként. Közeleg a 2023-as év, így itt az ideje, hogy felfedjünk néhány titkot a bútorok világából. Nagy szerepe van a járványnak, ami miatt egyre nagyobb hangsúlyt kap a mentális jólét, aminek életünkben kell uralkodnia. És hol mással kezdje, mint otthon, a nappaliban?

1.1 Dizájn bútor

1.2 A bútor formája

1.3 A kiegészítők jelentése

1.4 Színek és ökológia az otthonban

1.1 Dizájn bútor

A minimalizmus, az egyszerűség és hatékonyság stílusa az elmúlt években a rivaldafényben állt. A vonalak és színek finomságát rendhagyó dizájnbútorok és gazdag színvilág váltja fel. Még a legextravagánsabb darabok miatt sem kell aggódnia. Miért van ez így? Mint már említettük, a főszerepet a járványos időszak játszotta, ami bezárt minket otthonainkba. A minimalista, néha még steril és szigorú környezet sem tesz hozzá az ember pozitív gondolkodásához. Ezért egyre többen kérnek kifejezőbb színkombinációt.

Az elrendezés alapvető fontosságú a belső térben. A szabad mozgás elengedhetetlen a pozitív hangulathoz. Itt a kevesebb néha több, de nem minimalista értelemben. Ez nagyobb távolságot jelent az egyes bútorok között és nagyobb távolságot az egyes zónák között.

A LUXUS, mint a minimalizmus ellentéte, erősödni fog. Ez azonban nem luxus a szó valódi értelmében. Nem túlárazott, extravagáns szobák, hanem díszes részletek és gazdagabb színek. További bútorok és kiegészítők, valamint jellegzetes akcentusok is.

1.2 A bútor formája

2023-ban a belső tér kerek ívei lesznek a kívánt trendek egyik alappillérjei. Első pillantásra hangulatosnak és kényelmesnek tűnnek. Az ívek és a lekerekített bútorok a minimalizmus egyfajta játékos változatát hozzák. Ezzel olyan stílust hozunk létre, amely más, de nem feleslegesen „kiemelkedő” és nem zavaró. A kanapék és fotelek lekerekítettek, így pihenésre csábítanak, kellemes és puha megjelenést biztosítanak. Ahogy az egész otthonnak ki kell néznie. Az éles élek még dohányzóasztaloknál sem maradnak divatosak. A kerek és ovális formák hangulatosabbak és biztonságérzetet keltenek. Ezt pedig különösen nagyra értékelik a kisgyermekes szülők.

Dohányzóasztal szett 2 db. Angelo

A saját sarok kialakítása az egyik feltörekvő trend. Ez a „tér” a nappaliban lesz kialakítva. A magánélet érzését idézi elő, legyen szó munkáról, személyes kikapcsolódásról vagy hobbiról. Ezt elérheti kényelmes füles fotelekkel, zsámolyos fotelekkel vagy babzsákokkal. Az alkalmi „dobások” teszik hangulatossá az egész teret. Gyakran kerek formájuk szó szerint pihenésre és semmittevésre hív. Nyugodtabb légkört teremtenek, és ötvözik a kényelmi tényezőt a mindennapi praktikummal.

Fotel Kam (zöld)

1.3 A kiegészítők jelentése

A 2022-es év többek között a mintás tapéták újjászületését hozta a belső térben. És 2023-ban is benne maradnak. Azonban nem csak a falak tapétázásáról van szó, hanem olyan helyekről is, amelyekre nem számítana. A szekrényen, a plafonon, az ajtón. Minél eredetibb és váratlanabb, annál jobb.

A közösségi hálózatok mozgatják a világot, ami még a lakberendezésben is megmutatkozik. Tudoja mik az „instagramozható falak”? Fényképek hátterének megfelelő falak. Érdekes felületkezelések, legyen szó a már említett tapétáról, de akár könyvespolcokról, polcokról is látványosan díszített darabokkal. Az arany elemeket különösen szívesen látjuk. Elég néhány eredeti ötlet, és készíthet egy falat, amely méltó fotózáshoz vagy videohívásokhoz.

1.4 Színek és ökológia az otthonban

Az olyan szavakat, mint a fenntarthatóság, az újrahasznosíthatóság és a természettel való harmónia, évről évre egyre többször használjuk. Ezért a fa vagy a kő megjelenik a fő anyagok között.

Nappali bútorsor Buena Typ 09 (tölgy royalis)

A természetre való utalás már évek óta kívánatos a belső terekben, és ez vonatkozik a színekre is. 2023-ban azonban felkerül a khaki, a karamell, a zsálya és a kakaó színe. Kiemeli a semleges bézs és barna árnyalatokat. A fő ötlet az, hogy a kevésbé feltűnő színeket további sötét kontrasztok egészítik ki, amelyek segítenek kiemelni a szoba teljes benyomását. Az ilyen elemeket nem csak a boho vagy a skandináv stílus, hanem az indusztriális stílus is értékelni fogja.

A zsálya zöld nyugtató hatású. A terapeuták általában arra kérik pácienseiket, hogy képzeljenek el egy erdőt. Az ok egyszerű – belsőleg szeretnének kikapcsolódni. A khaki színt a hadseregben használják álcázásra, belső térben semleges hatást kelt, harmóniát idéz a természettel. Javasoljuk, hogy ebben a két színben vásároljon ülőgarnitúrákat, amelyek megnyugtatják Önt egy stresszes nap után. Éppen ellenkezőleg, a kakaó és a karamell színek kifejezőbb színek, amelyek főként másodlagos bútorokon vagy kiegészítőkön tűnnek ki a nappaliban. Egy fotel, szőnyeg, párnák vagy függöny ezekben a színekben stílusos kontrasztot varázsol.

Behódol ezeknek a trendeknek, vagy hű marad a klasszikus minimalizmushoz?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

BÚTOROK 2024-ben

KANAPÉK: TRENDEK A LUXUS ÉS MODERN OTTHONHOZ

12 NÖVÉNY, AMELY MEGSZABADÍTJA OTTHONÁT A MÉREGANYAGOKTÓL