2023-as trendek – bútorok a hálószobába

A hálószoba tervezésekor fontos, hogy az egész hálórész pihenésre és energiára legyen kialakítva. Az öko-stílus, amelynek „lazító hatása” van, nagyon népszerű lesz. Az egész belső teret meg lehet tervezni ebben a szellemben, de 2023 hálószobájában ez különösen előnyös lesz. Nézzük, miket érdemes beszerezni a hálószobába.

1.1 A természet színei

1.2 Nővények a beltérben

1.3 Garantált wow hatás – fa lamellák

1.4 Luxus a kiegészítőkben

1.5 További pihenőhelyek

1.1 A természet színei

A belső térben semmi sem stimulálja jobban az érzékeket, mint a megfelelő szín. A színválasztás fontosabb lesz 2023-ban. A természetes változatokat szívesen fogadjuk. A semleges zöld és barna minden árnyalata olyan anyagokkal kiegészítve, mint a fa, a bambusz és a len. A beépített menta kiegészítők ultramodernekké válnak. Ez a szín egyszerre modern és futurisztikus, és elválaszthatatlanul kapcsolódik a természethez. Ha Ön a színes falak híve, mindenképpen javasoljuk az egyik fal menta árnyalatú átfestését. Első pillantásra hidegnek tűnhet, de optimizmust visz a szobába.

1.2 Nővények a beltérben

A szobanövények életet és pozitív hangulatot hoznak a helyiségbe. Oxigénnel gazdagítják a helyiséget, felfrissítenek és egy kis természetet adnak hozzá, amelyre jövőre is nagy a kereslet. Főleg a nagy növényekre összpontosítson, ezek igazán lenyűgözőek lesznek. A hálószobába azonban nagy körültekintéssel válassza ki őket – nem minden típus alkalmas abba a szobába, ahol egy személy alszik.

Franciaágy Boxspring 180 cm Galand (barnásszürke) (matraccal és tárolóhellyel)

1.3 Garantált wow hatás – fa lamellák

A fa lamelláka belső tér aktuális trendje. Tetszetős díszítőelem, kompozíciós szabályosságuk pozitív érzéseket ébreszt az emberben. Nemcsak rendet, hanem otthonosságot is teremt az egész térben. Vizuálisan kiemelhetik a falakat, mennyezeteket és külön helyiségeket. Egyre gyakrabban jelennek meg azonban magán a bútoron, amely így az egész szoba fő pasziánszává válik.

A kiterjesztett lamella sorok nemcsak esztétikai funkciójukkal, hanem számos gyakorlati előnyükkel is kitűnnek. Képesek tompítani a hangokat, ami hozzájárul a tér jobb akusztikus komfortjához. Mivel az egyes lamellák között hézagok vannak, szellősnek tűnnek, és optikailag nem „nyelik el” az egész helyiséget.

Ruhásszekrény 250 cm Abiks Ladonna (artisan tölgy + matt fekete) (tükörrel)

A természetes tapintás a fából készült kialakításnak köszönhetően már első látásra megragadja a tekintetet. A szekrény méretével ez kétszeresen érvényes. A hálószobában a gardrób a második legfontosabb alkatrész, amely nem hiányozhat. A lamellás gardrób a lamellás komóddal együtt egy franciaággyal is kombinálható hasonló fa dekorban. Az ágy azonban ne legyen túl kiemelkedő, mivel egy szobában két tartóelem „harcolna”. Választhat egyszerű kárpitozott ágyat is, de finom színvilággal. A kevesebb néha több.

Franciaágy Boxspring 180 cm Lemmy (beton) (matraccal és tárolóhellyel)

1.4 Luxus a kiegészítőkben

A természetes anyagok és színek, például a zöld és a barna árnyalatai paradox módon aranyszínű elemekkel kombinálódnak. Az arany szín azonban, mint a bőség szimbóluma, nem tűnik nehézkesnek ebben a kombinációban. Párnák, tapéták, lámpák… itt használhatja az arany tükröződések varázsát. Ha egy jellegzetes arany csillár után nyúl, belső ékköve lesz – pozitív energiát sugárzó nemes térré alakítja. Az éjjeliszekrényen elhelyezett asztali lámpák vagy szabadon álló lámpák segítségével azonban arany akcentust is varázsolhat otthonába.

Még a lámpákra is érvényesek a 2023-as trendek. Idén kísérletezzen a tér méretével és arányával. A cél az, hogy az egész helyiséget optikailag levegőztesse a kívánt földes jelleggel. Természetesen az ideális az elegendő természetes fény, de ez nem teljesen lehetséges kis lakásokban. A merészen nagyméretű lámpák már első ránézésre felkeltik a figyelmet, és dizájnos hatást keltenek. A tervezők elsősorban maguknak a lámpáknak az alakját szeretnék hangsúlyozni. Kialakításuk gyakran egy műalkotásra emlékeztet, és az egész szoba legnagyobb ékköve.

A 2023-as év erősen elutasítja a terjedelmes függönyök és a sötét színű függönyök használatát. Feleslegesen terhelik a helyiséget, ami az öko stílusban nem kívánatos. Ezért válasszon világos árnyalatokat, például fehér, szürke és bézs.

Franciaágy Boxspring 180 cm Driny (karamell) (matraccal és tárolóhellyel)

1.5 További pihenőhelyek

Egyre több kényelmes ülőhely kerül a hálószobába. A fotelek és még a kanapék is puha párnákkal kiegészítve garantálják a maximális kényelmet. A hálószobában ülve békés teret teremt, és elősegíti a jólétet a szobában. Az alvásra szánt szoba a pihenés és a meditáció helyiségévé is válik. Adjon hozzá egy kisasztalt ehhez a sarokhoz, ideális esetben arany akcentussal. A kellemes hangulatot gyertyák, mécsesek és szobanövények teszik teljessé.

Fotel Salina (sárga)

Nem fér el egy „zen sarok” ebben a formában a hálószobájában? Nem probléma. Szerezz be egy szép szőnyeget vagy műszőrmét, amihez zsámolyt vagy babzsákot rakhat. A kis hálószobák gyakran a leghangulatosabb és leghívogatóbb terek lehetnek. Szerezzen be néhány érdekes bútort a hálószobába.

Tipp:

Különféle tanulmányok azt mutatják, hogy a természetes anyagok javítják az alvás mélységét. A modern hálószobabútoroknak 2023-ban gazdagabb színekben kell lenniük. Az Elvina hálószoba trendi khaki színű tölgyfa homlokzata a kívánt természetes hatást adja.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.

Tetszett a cikkünk? Össza meg barátaival! 🙂

Related posts

BÚTOROK 2024-ben

Kárpitozott panelek az interiőrben

Új ágyat szeretne? Az ideális szélesség 100 cm