JAPÁN STÍLUS – Harmónia, a design és az esztétika finomsága

Harmónia, a design és az esztétika -ezek a japán életstílus alapvető jellemzői, amelyet számos lakberendezési tárgy is képvisel. Önt is inspirálja a felkelő nap országa? Mindenekelőtt ügyeljen a tisztaságra és a színkontrasztra. Hagyja, hogy a fa sötétbarna színe, a kő semleges szürkéje és a falak világos színe kiemelkedjen. Minél természetesebbek a színek, annál jobb.

©Pinterest

1.1 Szerény berendezés

1.2 Teaidő

1.3 A kevesebb néha több

1.4 Japán kert

1.5 Japán hálószobák

1.1 Szerény berendezés

A japán belsőépítészetben használt fő anyagok:

  • Fa
  • Bambusz
  • Kövek
  • Bambusz Bambusz
  • Vászon
  • Pamut
  • Papír

Ha száz százalékosan el szeretne merülni a japán stílusban, adjon minden bútordarabnak célt. Finomítsa a falakat természet témájú tapétákkal vagy faliképekkel, és ne feledje, hogy a zsúfolt belső tér nehézkesnek fog tűnni. Másrészt a nyitott és szellős terek, például a bőség és gazdagság jeleként az arany hozzáadásával, nagyon is megfelelőek.

Nem szeretné gyökeresen megváltoztatni lakása vagy háza arculatát, és kedveli a japán stílust? A design fontos. Csak emlékeztesse magát erre otthon. Például helyezzen el néhány párnát, akasszon japán kardokat a falra vagy megfelelő témájú festményeket. A lampionvilágítás megvilágítja a lakást, és kellemes hangulatot teremt. A nyugalom, az intimitás és a derű érzését a szoba zöld, szürke, fehér és világosbarna árnyalatokkal való színezése még inkább kihangsúlyozza.

©Pinterest

A japán stílusú szobák gyakran szinte minimalistának tűnnek. Számítson szerény berendezésre, visszafogott vagy mérsékelt stílusra. A fa, a bambusz és a vesszőfonat természetes árnyalatai itt is megállják a helyüket, és a legjobban kiemelkednek a fehér háttér előtt. Remekül mutat egy tájképi motívumokkal díszített paraván vagy egy csúszó és légies japán fal. Egy bonsaival mindent meg lehet koronázni.

Tipikus japán lakberendezési tárgyak:

  • Bambusz szőnyegek, csúszó falak
  • Alacsony párnák, párnák
  • Tatami szőnyegek
  • Futon matracok

Az alacsony faasztal körül párnákat használhat, hogy kényelmesebbé tegye a rajta való ülést. Az alacsony asztalnál nyugodtan teázhat és elmélkedhet. Ez elengedhetetlen, és ha talál egy képzett asztalost a környéken, akkor az pillanatok alatt elkészít egy alacsony asztalt fából.

Dohányzóasztal Emilia (vad tölgy + fekete)

Egy japán enteriőrben nem alkalmazunk európai stílusú kanapékat. Ehelyett szőnyegek szolgálnak, amelyeken pihenhet, dolgozhat és alhat.

A japán egyedi egy nádból vagy rizsszárból készült kemény talajszőnyeg – tatami. Szövetszegéllyel van ellátva, és kellemesen meleg tapintású. Kiváló szigetelő tulajdonságait nagyra fogja értékelni, amikor pihen, teázik vagy a padlón étkezik.

©Pinterest

A japán belsőépítészet erőssége a természettel és a praktikummal való teljes harmóniában rejlik.

A friss virágok vagy a vázában lévő bambusz szintén japán stílusúvá varázsolja otthonát. Szerezzen be japán asztalterítőket vagy evőpálcikás edényeket is. Merítsen ihletet az internetről vagy Roman Vanek különleges szakácskönyvéből, vásároljon friss alapanyagokat, és próbálja ki magát a hagyományos sushi elkészítésében.

A konyhában igyekezzen követni az egyszerűség, a tisztaság és az éles vonalak tipikus japán szabályait. Töltse meg a szellős és világos teret alacsony és sötét bútorokkal. Az étkezőasztalnál üljön kényelmes és puha párnákon. Fesse a falakat világos színekre, és kerülje a hideg kék vagy szürke színeket, mivel ezek csökkentik az étvágyat.

1.2 Teaidő

A szertartásos teázás ugyanolyan része Japánnak, mint a sushi vagy az ikebana, és a belső térre is hatással van. A teázóasztalokhoz vásároljon japán teáskannákat és teáscsészéket vagy hagyományos, négyzet alakú tálcákat fából készült tálcán a harapnivalók tálalásához. Biztosítson halvány fényt lámpásokkal vagy rizspapír lámpaernyőkkel.

©Pinterest

1.3 A kevesebb néha több

©Pinterest

A japán stílusú nappalinak melegséget és nyitottságot kell képviselnie. Ezért rendezze be hangulatosan és kellemesen alacsony fabútorokkal. Hagyjon egy kis helyet a szoba közepén, és játszadozzon mindenféle lakberendezési kiegészítővel. A design ezt megköveteli. De ne feledje, hogy a kevesebb néha több, és lehetőleg ne zsúfolja túl a nappalit. Az üveg és a fém sem illik a japán stílushoz.

Vásároljon olyan tipikus falikárpitokat is, amelyeken világos alapon fekete színű japán írásjelek vannak. Vegyen egy hagyományos, magas rizspapír lámpát a szoba sarkába, és helyezzen el japán írásmotívumokkal vagy virágos ikebana-összeállításokkal díszített paravánokat.

A szoba bútorainak sötétnek kell lenniük, a falak pedig világos színekben pompázhatnak. Kisebb dekorációk, vázák, gyertyák és növények számára is van hely. A nappaliba a semleges földszínek, azaz az okkersárga, a sárga vagy a barna és a bordó árnyalatai alkalmasak. A tér általános kiegyensúlyozottsága érdekében adjon hozzá egy megfelelő világosabb és merészebb színt.

A természetes anyagok nagyon jól használhatók a padlón, az asztalon, a szőnyegeken vagy az ágyneműben. Próbáljon meg széket készíteni, széket javítani vagy képet festeni. Kézműves munkája egyedi hangulatot kölcsönöz otthonának. A növények, a fából készült díszítőelemek vagy a kövek szintén segíthetnek abban, hogy a belső tér kapcsolatot tartson a külvilággal.

1.4 Japán kert

A japán stílusú életmódhoz hozzátartoznak a kertek, amelyeknek a japánok mesterei. Alapvető elemük az emberi egyensúly fogalma. Gondosan mérlegelje az összes dekorációs elem méretét, formáját és elhelyezését, és ne próbálja mindenáron minimalizálni azokat. A japánkertet tavacskákkal és vízesésekkel egészítheti ki, hogy kellemes és nyugtató környezetet teremtsen.

©Pinterest

1.5 Japán hálószobák

Egy japán ihletésű hálószobában keressen finoman díszített belső teret és alacsony, széles ágyat. Válasszon természetes anyagokból-habból készült matracot. Az olyan természetes anyagok, mint a pamut, a kender, a lószőr vagy a kókuszdió jobban formázzák, és a gerinc és az izmok jobban ellazulnak éjszaka. A futon töltelékek is szellősek és jól szigetelnek. A japánok a tatamival borított padlóra fektették őket. Ezzekkel a kiegészítőkkel tökéletesen elérhető a megfelelő design.

©Pinterest

A hálószobában, mint a japán lakberendezésben máshol is, a fa az alapanyag. Egészítse ki bambuszburkolattal a gardróbszekrény falain, vagy válassza el a dolgozószobát könnyű tolófalakkal vagy paravánokkal. A hálószobában a színeknek nyugtató hatásúnak kell lenniük, ezért használjon semleges és visszafogott árnyalatokat, például a zöld, a szürke vagy a bézs világos árnyalatait.

Related posts

Tetőkert

BÚTOROK 2024-ben

Kerti bútorok felkészítése a télre