EGY SZELET PROVENCE A LAKÁSÁBAN

Bár a provence-i stílus Franciaországból, a levendulaillatú vidékről ered, vidékünkön is nagyon népszerű, főleg a szép élet iránt nem közömbös nők körében. Nem csoda, mert ez a stílus nőiességet és otthonosságot áraszt. Bár első ránézésre vidéki stílusnak tűnik, elsősorban falusi házakba illő, egy kis fantáziával és hozzáértéssel egy hétköznapi lakótelepi tömbházat is be lehet rendezni.

A provence-i bútorok főként világos árnyalatokra vannak hangolva. A provence-i stílusban berendezett belső terek világosak, melegek, tiszták és hangulatosak. Van hely a virágoknak, a művészetnek és a régiségeknek. Ennek a stílusnak a jellegzetessége a pasztell színekre festett fa, krém, világoszöld és világos szürke-kék árnyalatokban. A provence-i otthonokban gyakran találunk fa burkolatot vagy kerámia csempét és jellegzetes fa redőnyöket a nagy ablakokon.

Hogyan csempészhet be egy darabot a romantikus Franciaországból otthonába? Olvassa el 4 tippünket!

1.1 Elegáns ágy

1.2 Zöld a virágoknak

1.3 Varázstükör

1.4 Stílusos fotel

Foto: © 2015 Pixabay

1.1 Elegáns ágy

Tipikus választás a hagyományos ágyak fekete fémvázzal és gyönyörű művészi kovácsolt díszekkel. A stílushoz illeszkedik a fehérre festett vasalatokkal ellátott fém ágy is. A romantika még nagyobb hatásáért beszerezhet egy baldachinos ágyat, amely nyáron a tolakodó szúnyogok ellen is megvédi Önt. Ha Ön nem rajong a fémért, akkor a provence-i stílusba beleillik egy világos vagy sötét fából készült klasszikus faágy is, amely vidéki vagy rusztikus stílushoz illeszthető. Az ágyat megfelelő lepedőkkel kell kiegészítenie. Élénk színű és virágmintás ágynemű lesz az igazi dió.

Franciaágy 160 cm Vicki 160 (ágyráccsal)

1.2 Zöld a virágoknak

A provence-i életmód részét képezik a gyönyörűen parkosított kertek. A takaros kertből hozhat valamit otthonába. Helyezzen egy vázát vágott virágokkal az asztalra. Díszítse az ablakokat cserepes virágokkal és gyógynövényekkel, és vigyázzon rájuk. A növényeket a falra akasztott fémpolcba is elhelyezheti, hatékony művészi szerelvényekkel. Növényt termeszteni a konyhában és az erkélyen. A híres provence-i levendulából a téli hónapokban kellemes, nyugtató teát is készíthet. Díszítse a kanapékat nyomtatott vagy hímzett virágokkal díszített párnákkal. Virágmintás porcelán és egyéb szép virágmotívumokkal díszített kiegészítők tökéletesen illeszkednek a napfényes Provence vidéki stílusába.

Foto: © 2015 Pixabay

1.3 Varázstükör

A provence-i stílus a romantikát részesíti előnyben, ezért a tükörnek ne legyen sima, szigorú kerete. Mit szólna, ha egy antik keretbe szerelné a tükröt? Ha nem rajong az antik tárgyakért, elegendő egy elegáns ovális fakeret, amelyet fehérre fest. A tükröt elhelyezheti a komód fölé a hálószobában vagy a fésülködőasztal fölé, vagy az előszobába. A vintage tükörnek illeszkednie kell a szoba többi részéhez, amelyben található. Hasonló stílusban a tükör melletti fal díszítésére is illeszthetsz képkereteket.

Ruhásszekrény Provense S4D

1.4 Stílusos fotel

A provence-i nappaliba világos színekben, lekerekített formával kellemes kárpitozott fotelt építhetünk be. Csíkos kárpitozás is megfelelő, kék vagy zöld pasztell árnyalataiban, vagy földszínekben. A provence-i stílusba remekül illeszkedik a magasan kárpitozott fotel is, amelyet színben összehangolt, elegáns falábas zsámoly egészít ki. Néhány párnát adunk hozzá a maximális kényelmes ülés érdekében.

Fotel Charlie rose 18

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 🙂

Related posts

Kárpitozott panelek az interiőrben

Kárpitozott fali panelek

12 NÖVÉNY, AMELY MEGSZABADÍTJA OTTHONÁT A MÉREGANYAGOKTÓL