Az antik holland bútorok ötvözése a modernnel

Egyedi enteriőrre vágyik, amely megérinti a múltat, megvan a maga egyénisége, ugyanakkor ízlésesen kiemeli a kortárs dizájn legjavát? Az antik holland bútorok modern darabokkal való kombinálása a megfelelő módja ennek elérésére. A következő sorokban megtudhatja, hogyan kell csinálni.

1.1 Rusztikus holland

1.2 Mindent mértékkel, főleg a berendezésben

1.3 Halhatatlan fehér egyszerűség

1.4 A rusztikus asztal és a modern székek aktuális trend

1.1 Rusztikus holland

Ha a holland dizájn történetében elmélyülnénk, akkor minden bizonnyal az 1885 és 1935 közötti időszakban találnánk magunkat. Ez az időszak a holland dekoratív művészet aranykorának számít, főleg a szecesszió és az art deco dominál. Míg a szecessziós stílust mindenekelőtt a kézműves gyártás és az ehhez kapcsolódó dekorativitás és ornamentika jellemezte, addig az art deco-t a gépi gyártás és a geometrikus ornamentika.

A szecesszió az ipari civilizációnak a társadalom minden szférájába való nagymértékű behatolása elleni reakcióként jött létre, beleértve a tervezést és a művészetet is. A hagyományos kézműves termeléshez való visszatérést hirdette, aminek köszönhetően a csúfság gyógyítójaként is megcímkézték. Az Arc deco egy sajátos stílus, elsősorban luxusa, drámaisága és eleganciája miatt. Egzotikus motívumok, meztelen női alakok és napsugarak uralják.

De mit képzeljünk el a holland bútorok kifejezés alatt? Mindenekelőtt az ódon hangulatú bútorokról van szó, vagyis rusztikus bútorokról. Főleg kiváló minőségű anyagok felhasználása jellemzi, mint például tömörfa, legyen szó bükkről vagy tölgyről. Tehát örökké szép és tartós klasszikus. Megtalálható az antikváriumokban, de importálhatunk teljesen új rusztikus bútorokat is, például rendkívül népszerű kanapék, székek vagy asztalok formájában.

Étkezőszék Ferro c dió

1.2 Mindent mértékkel, főleg a berendezésben

Ha szereti az antik stílust, és szeretné „becsempészni” az enteriőrbe, semmi akadálya. Itt azonban a régi jól ismert „mindent mértékkel” kell figyelembe venni, különösen, ha a korabeli tisztaságot és egyszerűséget szeretné megőrizni a belső térben. Vidéki asztalra, nagyon népszerű konzolasztalra, antik székekre, rusztikus kanapéra vagy irodára gondol?

Főleg egy-két ilyen darabra kell összpontosítania, amely belső terének központi elemévé válik. Könnyen kombinálhatók még a modern belső terekben is, és szobája nem úgy fog kinézni, mint egy múzeum állandó kiállítása. Ha megfelelően kiválasztott kiegészítőket csillár, díszített tükör, festmény, kerámia vagy függöny formájában ad hozzá a központi rusztikus bútorokhoz, akkor enteriőrje megfelelő modern-rusztikus megjelenést kap.

1.3 Halhatatlan fehér egyszerűség

A jelenlegi trend az egyszerű és letisztult fehér belső terek nagy ablakokkal, amelyek rendkívül tágasnak és szellősnek tűnnek. Ha egy ilyen világos és szellős helyiségbe beépít néhány antik darabot bútorok és kiegészítők formájában, akkor egy nagyon modern belső teret kap, amilyet a különböző lakáskatalógusokban láthat. Ragadja meg kreativitását, és egészítse ki a fehér egyszerűséget érdekes rusztikus elemekkel és színes szövetekkel.

1.4 A rusztikus asztal és a modern székek aktuális trend

Nagyon modern dolog a nagy hagyományos tömör fából készölt asztal és a modern székek kombinációja, amely műanyagból is készülhet. A stílusok ilyen keveréke nagyon hatékonynak és eredetinek tűnik. Persze ez fordítva is működik. Ha egy egyszerű, fehérre lakkozott asztal mellé helyez antik székeket, akkor egy nagyon szép és ízléses kontrasztot is alkotahat, amitől különleges lesz az enteriőr.

Étkezőasztal Bawaria DSTO 150 (6-8 személyes)

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Étkezőszék – az étkezőasztal elengedhetetlen része.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg ismerőseivel, barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás