Hogyan rendezzünk be egy lányszobát

Ha a lányos szoba kifejezést halljuk, általában sok kedves kiegészítő, színek közül pedig a rózsaszín jut eszünkbe. Pedig ez csak egy bizonyos sztereotípia, amely már régóta nem érvényes. Kevés olyan lány van manapság, aki hercegnős rózsaszín szobára vágyik. Tehát, ha lány számára szeretne gyerekszobát berendezni, legyen egyedi és hagyja magát inspirálni. Már csak egy kérdés van: hogyan rendezzünk be egy lányszobát?

1.1 Nem csak a rózsaszínről van szó

1.2 Miről álmodik a kislánya

1.3 Örvendeztesse meg a lányát valami különlegessel

1.1 Nem csak a rózsaszínről van szó

Ki állítja, hogy a lányszobát rózsaszínre kell festeni? Igaz, hogy ha babakelengyét vásárolunk lánynak, valahogy intuitívan a rózsaszín, fiú esetében a kék után nyúlunk. Ez a sztereotípia néhány éven keresztül kísérte a gyerekeket. Rózsaszín ruhácska fodrokkal az óvodába, rózsaszín ágynemű, rózsaszín falak… Ha viszont megkérdezné a kislányokat, melyik a kedvenc színük, lehet, hogy meglepődne.


Gyerekszoba Lavendon 2

A kis és nagy hölgyek is szeretik a különféle színeket. Olyanok is vannak, akik a klasszikus lányos színt a lista végére sorolják. Mielőtt elkezd bútort és festéket vásárolni, kérdezze meg lányát, hogyan képzeli el a tökéletes lányszobát. Ha a kislány megossza a szobáját a fivérével, ez valamivel összetettebb dolog lesz, de mindig ki lehet alakítani legalább egy kisebb lányos sarkat és természetesen a fiúknak is kell, hogy legyen saját sarkuk.

1.2 Miről álmodik a kislánya

Természetesen a gyerekek fantáziája valamivel kreatívabb, de biztosan figyelembe kell venni a véleményüket. Végül is a gyerekszobába az Ön gyereke fog lakni, így kellemesen kell éreznie ott magát. Lila, kék, zöld, vagy fekete falakat szeretne a gyereke? A színeknek több millió árnyalata van és így választhat például pasztell árnyalatokat, melyek nagyon kellemesen hatnak. Az erős színek, sőt, a fekete se legyen tabu.


Gyerekszoba Gemo 2

Nem kell, hogy az egész szobát feketére fesse. Elég egy fal, amelyet kidíszíthet fehér vagy lila falmatricákkal, esetleg a gyerekek maguk is kifesthetik a saját elképzelésük szerint, vagy használhatnak festői sablont hozzá. Ha ilyen extravagánsabb festési stílusnál marad, a bútor kiválasztásánál mértékletesebbnek kell lennie. A bútor legyen egyszerűbb, ideálisan egy színben. Úgy döntött, klasszikus fehér színre festi a gyerekszobát? Ebben az esetben sokszínű bútort is választhat, esetleg kiegészíthetik a gyerek matricákkal, vagy fotó tapétákkal.

1.3 Örvendeztesse meg a lányát valami különlegessel

Amennyiben kislánya szeret öltözködni és csinosítgatni magát és soha sincs elegendő ruhája, biztosan örülni fog egy tágas ruhásszekrénynek, amelyben elég hely lesz a sok divatos kiegészítőre is. Ideális választás a szekrény tükörrel, hogy a kishölgy lássa magát tetőtől talpig és az egész outfitjét tökéletesen összhangba tudja hozni. Sok lány, de felnőtt nő álma is egy öltözőasztal tükörrel.


Toalett asztal Beula

Akár sminkelni vagy fésülködni fog az asztalnál, mindennek meg lesz a maga helye a fiókokban így mindig minden kéznél lesz. Ha nem tud szerezni tükröt világítással, használhat LED szalagot vagy más fényt, amelyek a tükörhöz lehetnek erősítve. Azonnal minden kislány filmcsillagnak fogja magát érezni.  A kis hercegnők örülnének a baldachinnak is az ágy felé, amely számukra biztosan különleges lehet.


Egyszemélyes ágy 90 cm Libro Typ 09 LBLL09

A lányának más érdeklődése kore van, mint az öltözködés és sa smink? Erre mindeképp oda kell figyelnie a bútor vásárlásánál is. Vannak akik nagy könyvtárnak, kényelmes fotelnak, vagy babzsáknak, valaki polcoknak és vitrineknek örül meg, amelyeken kiállíthatja a trófeáit, okleveleit a versenyekről.  Ha állatbarát gyermeke van, aki a szobájában halacskákat, hörcsögöt, tengerimalacot vagy más állatot tart, a ketreceknek és akváriumoknak meg kell lenni a saját helyüknek a szobában. Bármilyen hobbija is van a kislányának, gondoljon rá a gyerekszoba berendezésénél és biztosan beszéljen róla a gyermekével. 


Gyerekszoba Kitty 2

Hogy néz ki a lánya gyerekszobája? Minek örül a legjobban és mire vágyik a kislány? Ön hogyan rendezne be egy lányszobát?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Kárpitozott panelek az interiőrben

Szeressen bele a párizsi stílusba és a francia bútorokba

12 NÖVÉNY, AMELY MEGSZABADÍTJA OTTHONÁT A MÉREGANYAGOKTÓL