Padló: fa, parketta vagy csempe? Ön milyet szeretne?

A padló kiválasztása az egyik legfontosabb lépés a ház vagy lakás berendezésében. Bár egy bútor cseréje nem nehéz, a helytelenül megválasztott padlót viszonylag sokáig sajnálhatja. A választás során nemcsak az esztétikai szempontokra kell gondolnia, hanem arra is, hogy melyik helyiségben helyezik el a padlót, és hogy van-e padlófűtése.

1.1 Fapadlók

1.2 Laminált padló

1.3 Parafa padló

1.4 Kerámia csempék

1.1 Fapadlók

A fapadlók különösen hosszú élettartamuk miatt vonzóak és az miatt is, hogy természetes anyag, ami önmagában kellemes, meleg atmoszférát idéz elő. A tömörfa padlók nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, viszont a fa kiszáradhat, deformálódhat vagy megduzzadhat. A fa ideális feltétele az 50% páratartalom és a 20 ° C körüli hőmérséklet. A fát azonban mindig meg lehet csiszolni és újrafesteni, még sérülés vagy karcolás esetén is.

©pixabay.com

A fapadló mosásakor körültekintően kell eljárni, és csak akkor szabad vizet használni, amikor az valóban szükséges, mert a nedvesség nincs jó hatással még akkor sem, ha lakozott a felület. Távolítsa el a port és egyéb szennyeződést porszívóval, seprűvel vagy törlöronggyal. A fa padló különösen alkalmas nappali, gyermekszoba, dolgozószoba vagy hálószoba számára. Különféle színváltozatok és kivitelek állnak rendelkezésre.

Nappali Natalia 1

1.2 Laminált padló

A laminált padló olcsóbb és kevesebb karbantartást igénylő alternatívája a fa padlónak. Ha laminált padlót választ, akkor biztosan nem fogja megbánni, mert padlófűtésre is alkalmas, ellenáll az UV sugárzásnak és kevésbé hajlamos a száradásra és repedésekre, mint a fa. Ellenáll a kopásnak, valamint sok színkombinációból választhat. Értékelni fogja azt a tényt is, hogy nem recseg, mint a fa.

Nappali Ben 2

Ennek a padlónak a karbantartása nagyon egyszerű, csak porszívózza fel, vagy mossa fel felmosóval. Nem szükséges festeni vagy viaszt használni. A padló azonban érzékeny a túl magas páratartalomra, ezért mosás előtt alaposan csavarja ki a felmosót vagy rongyot.

Vitrinek szekrény Camber C7 (milano + krém)

1.3 Parafa padló

A parafa nem biztos, hogy olyan széles körben elterjedt és népszerű padlóburkoló anyag, de mindenképpen érdemes fontolóra venni. A parafa padló kiváló szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, tökéletesen hangszigetel és egyedi megjelenésű, mivel természetes anyag. Tölgyfakéregből készül, anélkül, hogy fát kellene kivágni, csak meg kell hámozni a kérget, hogy a fa ne szenvedjen.

© flickr.com

Ez az anyag kellemes, puha, meleg, antiallergén és vízálló. A nappalin vagy hálószobán kívül használhatja a folyosón vagy a fürdőszobában is. Csempe vagy úszó padló formájában kapható. Ha aggódik a karbantartás miatt, az teljesen tárgytalan. A parafa lakkozott, így a karbantartása egyszerű – elegendő a víz és  speciális termék ehhez a felülethez.

1.4 Kerámia csempék

A kerámia burkolólapok egyértelműen a fürdőszobába, a konyhába vagy a folyosóra illenek a legjobban. Különféle motívumok, és formátumok  léteznek, így végtelen sok lehetőség áll rendelkezésünkre a választás során. A csúszásgátlóval ellátott csempék különösen praktikusak, mert a fürdőszobában nem kerülhető el a vízzel való érintkezés, a konyhában és a folyosón is hasonló a helyzet.

Konyha Violen 260 cm

A kerámia burkolólapok legnagyobb előnye az egyszerű karbantartás, a kopásállóság, valamint a vízzel és vegyszerekkel szembeni ellenálló képesség. Padlófűtésre is alkalmas, és ebben az esetben is kellemesen meleg. Egyébként a burkolólapok viszonylag hűvösek és „sterilek”, ami nem a legmegfelelőbb választás más helyiségek számára.

Konyha Gonir 240 cm (szürke)

A minták és méretek széles választékának köszönhetően eredeti szín- és mintakombinációt hozhat létre a fürdőszobában vagy a konyhában. Érdemes megfontolni az egyszínű csempék kombinációját retro vagy szecessziós mintákkal.

©pixabay.com

Milyen padlója van a nappaliban? A természetes fát vagy a laminált fát részesíti előnyben?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás