Hogyan válasszunk ágyat iskolás gyermekünknek?

A gyermekbútoroknak, beleértve az ágyat is, együtt kell „növekedniük” a gyerekekkel. A kiságy valószínűleg rövidebb ideig fog szolgálni. Ennek ellenére nagyon fontos a megfelelő ágy kiválasztása, mert a gyerekek fejlődnek, és minőségi és kényelmes ágyra van szükségük, amely tetszeni fog nekik. Tanácsot adunk, hogyan válasszon ágyat a tanköteles gyermekek számára.

1.1 A gyermekágy méretei és anyaga

1.2 Stílusban megfelelő ágyat vásároljon a gyermekszobába

1.3 Mire kell figyelni a gyermekágy kiválasztásakor?

1.1 A gyermekágy méretei és anyaga

Gyerekágy Ruth V (Fehér + Fehér) (ágyráccsal és matraccal)

Ne vásároljon gyermekeknek feleslegesen nagy ágyat, az miatt, mert úgy gondolja az hosszabb ideig megfelelő lesz. A gyermeknek gyermekágyra van szükségük, amely gyakran nemcsak a fejtámlával, hanem az oldalsó leesésgátlóval is fel van szerelve. Az ok világos – a gyermek rossz álmok esetén, az ágyról nem eshet le, akkor sem, ha álmában forgolódik. A kiságy méretei 160 x 70 cm között mozognak, de akár 80 cm szélesség is alkalmas arra, hogy a gyermeknek kényelmes legyen. Az ágy magassága ideálisan 45-55 cm. Előnyös a tárolóval ellátott ágy is, amely játékokra, paplanokra vagy szezonális ruházatra is használható.

Egyszemélyes ágy Gerard Fairy (ágyráccsal és matraccal)

A jó választás az ún. növekvő ágyak az ágy hosszának beállításával. Ami az anyagot illeti, a fából készült ágyak népszerűek és kiváló minőségűek, amelyek megfizethetőek. A kemény tömörfa (bükk, tölgy) drágább, mint például a lucfenyő, de nem fogja megbánni, hogyha forgácslapból vagy MDF lapból készült ágyat vásárol.

Egyszemélyes ágy 90 cm Elunna (fehér) (ágyráccsal)

1.2 Stílusban megfelelő ágyat vásároljon a gyermekszobába

Az új ágynak passzolnia a gyermekszobába, ezért azt a szoba mérete és stílusa alapján kell kiválasztani. Természetesen a gyermekágy lehet színes, mintás vagy autó formájában. De ne feledje, hogy a gyermeket legalább néhány évig gyerkeme mindennapjai részévé válik, időközben megváltozhat az ízlése. Még egy egyszerü ágy is díszíthető, eltávolítható bútor matricákkal. Az ágy külseje a gyermek hangulatának vagy ízlésének megfelelően állítható be.

Egyszemélyes ágy 70 cm Fairy (ágyráccsal és matraccal)

1.3 Mire kell figyelni a gyermekágy kiválasztásakor?

Az alvásminőség szempontjából különösen fontos az ágyrács és a matrac. Bár a puha ágy kényelmesebb, a gyerekeknek többet árthat, mint használ. A keményebb ágy támogatja a csigolyák helyes helyzetét és ezáltal a gyermekek növekedését és fejlődését is. Előnyben kell részesítenie a légáteresztő anyagokból készült matracot. A matrac megválasztása azonban az ágyrácstól is függ – az egyenes lecekből készült ágyrácshoz rugós matracot ajánlunk, domború lécből készült ágyrácshoz hab- vagy latexmatracot.

Gyerekágy 80 cm Yagon (fehér) (ágyráccsal)

Ami az ágykeret anyagát illeti, a tömör fa drágább, de tartósabb. A laminátumnak nincs olyan hosszú élettartama, mint a fának, de alapvetően nem kell semmilyen módon ápolni a bútorlapokat. Széles színválaszték közül választhat. A gyermekágy minősége nem szabadna, hogy alacsonyabb legyen, mint az ön ágya.

Ön milyen ágyat választott gyermeke számára?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Polc. Praktikus segítőtárs a dolgok tárolásához.
  • Szekrények. Ideális segédeszköz a ruhák és divatos kiegészítők elrendezéséhez

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás