Ágyak tárolóhellyel – a tárolóhelyek 4 típusa

Ha új ágy vásárlásán gondolkodik, már biztosan felfedezte, hogy a lehetőségek végtelenek. Ha kicsi lakása van, és helyhiánnyal küszködik, valószínűleg tárolóhellyel rendelkező ágyat választ. Egyszerű és elegáns módja annak, hogy helyet takarítson meg a lakásban.

De többféle tárolóhely létezik, amelyeket bemutatunk, hogy megkönnyítsük a döntést. Az ágy alatti tárolóhelyet nem csak takaróknak, párnáknak használhatja, hanem például szezonális dolgok tárolóhelyeként is.

1.1 Első típus: előlről nyitható (matraccal ás ágyráccsal)

1.2 Második típus – előlről nyitható, ágyrács egészben

1.3 Harmadik típus – nyitás elölről (állítható fej és a lábrésznél)

1.4 Negyedik típus: nyitás oldalról

1.5 A tárolóhely szellőztetése

1.1 Első típus: előlről nyitható (matraccal ás ágyráccsal)

A tárolóhellyel ellátott franciaágyak külön ágyráccsal rendelkezhetnek és elölről nyithatók. Ez a nyitási mód nagyon egyszerű. Csak húzza felfelé az ágyrácsot a matraccal, és megnyílik a tárolóhely. A legjobb minőségű tárolóhellyel rendelkező faágyak gyakran külön ágyráccsal rendelkeznek.

Előnye, hogy a tárolóhely el van különítve, így mindenki a saját fél ágya alatt tárolhatja a holmiját. Ezután csak azt a részt nyithatja meg, amelyből ki szeretné választani a dolgokat. Minden nőnek feltétlenül szüksége van egy bőséges tárolóhelyre a kézitáskák vagy a szezonális ruhák számára.

Természetesen figyelembe kell venni, hogy kellő hely kell az ágy előtt vagy mellette. Ez különösen igaz, ha nagyobb tárgyakat tárol az ágy alatt. Mivel a tárolóhely mérete egyszemélyes ágy, túl nagy dolgok nem férnek el az ágy alá.

Ha azt tervezi, hogy gyakran nyitja ki a tárolóteret, jobb habszivacs matracot használni. Gyakori használat esetén károsíthatja a tásakrugós matracot

Előnyok:

  • elválasztott tárolóhely
  • lehetőség a tárolóhelyek külön nyitására
  • mindenki tárolhatja a dolgokat a saját ágyrésze alatt

Hátrányok: elegendő hely szükséges az ágy előtt és felette

1.2 Második típus – előlről nyitható, ágyrács egészben

Ez a fajta tárolás nagyon hasonlít az elsőhöz. A franciaágy tárolóhellyel és ágyráccsal ugyanígy nyílik – csak húzza fel az ágyrácsota matraccal.

A tárhely egy vagy több részreosztható, hogy a tárgyakat szépen tároljuk. Amikor ki- vagy elteszei a dolgokat, a teljes franciaágyat ki kell nyitnia, és nem lehet csak a szükséges részt kinyitni.

Franciaágy 160 cm  Alameda LOZ/160/B

Itt is figyelembe kell venni, hogy kellő hely kell legyen az ágy előtt. Másrészt mindig áttekintése lesz arról, hogy mit rejtett el az ágy alatt, és mennyi helye van még a tárolóban.

Előnyök:

  • ha a tárolóhely belsejében nincsenek válaszfalak, akkor nagyobb dolgokat is tárolhat benne
  • ha a tárolóhely belsejében van válaszfal, akkor jobb a tároló átláthatósága

Hátrányok:

  • elegendő hely szükséges az ágy előtt és felette
  • mindig fel kell nyitni az egész ágyat

1.3 Harmadik típus – nyitás elölről (állítható fej és a lábrésznél)

A tárolóhellyel rendelkező heverők, valamint a franciaágyak lehetnek ilyen nyitásúak. Az elölről nyitást, valamint a fej és a lábak elhelyezésének lehetőségét elsősorban a kárpitozott ágyak biztosítják tárolóhellyel. Ami a franciaágyakat illeti, külön ágyráccsal rendelkeznek, és ugyanúgy nyílnak, mint a nem állítható ágyak.

Egyszemélyes ágy (dívány) 90 cm Abigail (Sand 10 + sötétbarna 40) (J)

Az elhelyezési lehetőség nélküli ágyakhoz képest az a különbség, hogy a matrac vagy a keret két részre van osztva. Az egyik rész a lábak, a másik a fej elhelyezésére szolgál. Ha magasabb lábakat szeretne, emelje fel a matracot, és támassza meg a sarkokat „lábbal”. Ha magasabb fejrészt szeretne, csak húzza felfelé a matracot, amíg „kattan”. Az állítható ágy tárolóhellyel mindenkinek megfelel, aki szeret olvasni vagy tévézni az ágyban.

Egyszemélyes ágy (dívány) 80 cm Darcy (fekete 39 + Stela)

Az ilyen ágyak alatti tárolóhely valójában megegyezik az 1. típusú – elölről nyíló – különálló rácsokkal, és ezek is ugyanúgy kezelhetők.

Mindenképpen habszivacs matracot vásároljon állítható fejjel és lábakkal. Elhelyezésével károsítaná a táskarugós matracot.

Előnyök:

  • elválasztott tárolóhely
  • lehetőség csak az egyik rész felnyitására
  • mindenki tárolhatja a dolgokat a saját ágyrésze alatt
  • franciaágyak és egyszemélyes ágyak állnak rendelkezésre
  • a fej és a láb magasságának pozicionálása a nagyobb kényelem érdekében

Hátrányok:

  • elegendő hely szükséges az ágy előtt és felette

1.4 Negyedik típus: nyitás oldalról

Az oldalra nyíló típus dupla és egyszemélyes ágyakban jelenik meg tárolóhellyel. A nyitás nagyon egyszerű – csak fogja meg az ágyrácsot vagy a matracot oldalról, és húzza fel.

Csak a szükséges oldalt tudja kinyitni, így nem szükséges az „egész ágyat” kinyitni. A tárolóhelyet általában válaszfal választja el, így mindenki elhelyezheti a holmiját a saját részébe.

Franciaágy 160 cm Emil (molitán matraccal)

Hátránynak tekinthető, hogy hozzá kell férni az ágy mindkét oldalához, és elegendő hely kell körülötte a tárolórekesz kinyitásához és a dolgok manipulálásához.

A tárolóhellyel rendelkező gyermekágyak oldalról is nyithatók. Az ilyen ágyak akkor megfelelőek, ha kevés hely van a lakásban, és tárolóhelyre van szüksége a játékok számára.

Előnyök:

  • elválasztott tárolóhely
  • minden oldal külön nyílik
  • franciaágyak és egyszemélyes ágyak állnak rendelkezésre

Hátrányok:

  • elegendő hely szükséges az ágy körül és mindkét oldalán

1.5 A tárolóhely szellőztetése

Javasoljuk, hogy olyan tárolóhellyel rendelkező ágyat válasszon, ahol a tárolóhely valamilyen módon szellőzik. Ellenkező esetben a paplanok elhasználódnak. Egy egyszerűbb lehetőség a szellőzőnyílások a tárolótér alján. Jobb megoldás, ha a tárolótér valamivel kisebb, mint az ágyrács, így a levegő a tárolótér minden oldaláról kering.

Inspiráció külföldről

A lakás helyhiánya tárolóhelyes összecsukható ággyal is megoldható, amivel egy kicsit több helyet takaríthatunk meg. Ezek az ágyak is remek ötlet a hely kihasználásához, de Magyaroszágon még nem elérhetőek.

Foto: © contemporist.com
Foto: © theownerbuildernetwork.co

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Szekrények – Ideális segédeszköz a ruhák és divatos kiegészítők elrendezéséhez

Reméljük, hogy ez a cikk segített a megfelelő tárolóágy kiválasztásában. Ha tetszett a cikk, ne habozzon azt megosztani!

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás