7 tipp arról, hogyan rendezze be a kis hálószobát

A hálószoba legyen a béke és a jó közérzet oázisa, így az nem szolgálhat dolgozószobának vagy felesleges dolgok tárolására. Ne tegye bele azt, amire nincs szüksége. Csak egy ágyat és éjjeliszekrényeket tartalmazhaz, vagy akár egy gardróbot is, ha máshol nincs hely. Próbáljon meg mindent máshol tárolni. Az ergonómiai szakemberek szerint számos irányelv létezik arra vonatkozóan, hogy hol mennyi helyet kell hagyni, de egy kis hálószobában gyakran kell alkalmazkodi az adott lehetőségekhez. Rendezze be velünk a hálószobát.

1.1 Tartson rendet

1.2 Használja ki a teret a plafonig

1.3 Használjon világos színeket

1.4 Az éjjeliszekrényeket akassza a falra

1.5 Válasszon megfelelő méretű ágyat

1.6 Használja ki az ágy alati helyet

1.7 Hozzon létre tárolóhelyet a mennyezet közelében

1.1 Tartson rendet

Mint minden más kis szobában, még egy apró hálószobában is meg kell őrizni a rendet, és meg kell szabadulni minden felesleges dologtól, amely haszontalanul foglal helyet. Minél kevesebb dolog van a hálószobában, annál jobb. És ha sikerül eladni valamit ahelyett, hogy a szemetesbe dobná, azzal még kereshet néhány forintot is.

Hálószoba Laurena (fekete)

1.2 Használja ki a teret a plafonig

Ha mindenképp egy gardróbszekrénynek kell lennie a hálószobában, mert nincs sok hely a tárolásra a lakás többi részében, válasszon egy olyan szekrényt, amelynek magassága a mennyezetig ér, hogy minden lehetséges centimétert kihasználhasson. Egy egyedi gyártású szekrény jobban szolgálja ezt. A szekrény legyen tolóajtós, és mivel nagy tömegű anyagról van szó, legyen világos színű, hogy optikailag ne nyelje el a teljes teret. Jobb, ha elrejti a tükröt a szekrényben.

1.3 Használjon világos színeket

Egy kis hálószobába optikai nagyításához tükröt ajánlunk. A feng shui és az energiaáramlások szempontjából azonban soha nem szabad megtörténnie, hogy az ágy és Ön tükröződjön benne, ami egy kis hálószobában nehezen követhető. Tehát jobb, ha tökör helyett inkább megfelelő megfelelő színeket, lehetőleg világos pasztell árnyalatokat választ a szobába. A kis helyiségeket élénk, friss és világos árnyalatok, csillogó anyagok és felületek, valamint egyszerű és letisztult vonalvezetés teszik élénkebbé. Például a világos fapadló, a fehér mennyezet és a lágy olívazöld vagy világossárga falak kombinációja megfelelő a hálószobában. Szükséges a lapok megfelelő színének kiválasztása is.

Hálószoba Adamus

1.4 Az éjjeliszekrényeket akassza a falra

Ha nincs helye a klasszikus éjjeliszekrényeknek, használhat falra szerelt polcokat vagy meghosszabbított fejtámlát. Azonban ne lógjanak a feje fölött, mert nem biztos, hogy a legjobban fogja magát érezni alattuk. Az asztalnak nem kell nagynak lennie, attól függ, hogy mit szeretne rátenni. Egy kis hálószobában azonban jobb, ha egy kicsit szerénykedik. Lámpák helyett választhat spotlámpás függőlámpákat, és így helyet takaríthat meg az asztalokon, és egyben dizájnossá teheti a hálószobát.

1.5 Válasszon megfelelő méretű ágyat

Gondolja át, mekkora ágyra van szüksége. Ideális esetben mindenkinek kényelmesen hozzá kell férnie az ágyhoz minden oldaláról. Ha fontos az Ön számára az ágyhoz való kényelmes hozzáférés, és Önnek elegendő a kisebb hely is az alvára, akkor választhat kisebb ágyszélességet is. Ha marad az ágy nagyobb szélessége, amely szó szerint faltól falig ér, akkor sok akrobatikus mutatványra és a partner gyakori átmászására kell készülnie, amit megzavarhatja Önt az alvásban.

1.6 Használja ki az ágy alati helyet

Az ágy alatti helynek szabadnak kell maradnia, de ha kicsi a lakása és nincs tárolóhelye, akkor valószínűleg néhány szezonális dolgot mégis az ágy alatt kell tárolnia. Vagy rakja egymásra őket különböző dobozokba, vagy használjon egy tárolófiókot, amelyet az ággyal együtt vásárol ugyanabban a kivitelben. Ne próbálja meg kitölteni az összes lehetséges függőleges teret, mert elegendő helynek kell lennie az ágyrács és a dobozok között, hogy a levegő átáramoljon. A matrac csak akkor tud „lélegezni”. Ha nagyon kicsi a hálószoba, és nem érné el kényelmesen a fiókot, válasszon olyan ágyat, amelynek tárolóhelye az ágyrács matraccal való összehajtása után elérhető. Ha nem kell kihasználnia az ágy alatti helyet, válasszon egy egyszerű szerkezetű ágyat, amely könnyűnek és szellősnek tűnik.

Franciaágy 160 cm Alpo (ágyráccsal)

1.7 Hozzon létre tárolóhelyet a mennyezet közelében

Ne akasszon semmit a falra a feje fölé, mert akkor előfordulhat, hogy rosszul alszik majd. Ha azonban magas a belmagasság, és van lehetőség a szoba átalakítására, készítsen álmennyezetet gipszkartonból, és alakítson ki benne tárolóhelyet a szezonális dolgoknak. A fő lámpát a mennyezetbe is beépítheti, a széleken pedig színes LED-csíkokat helyezhet el, amelyek dekorációs világításként szolgálnak majd, amely dizájnossá varázsolja a hálószobát.

Hálószoba Porto 1

Reméljük, tippeinknek köszönhetően könnyebben tudja berendezni a hálószobát.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cukkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás