14 tipp arról, hogy miként hozzuk ki a legtöbbet a padlásszoba teréből

Ha otthonában padlásszoba van, az már magában is egy „csoda”. A szoba berendezése viszont nem kis feladat. Adunk néhány tippet, hogy megkönnyítsük a dolgát.

1.1 Ne zsúfolja túl

1.2 Ágy a döntött ablak alatt

1.3 Világos színek

1.4 Árnyalatok

1.5 Íróasztal

1.6 Egyeztessen a belsőépítésszel

1.7 Függőágy

1.8 Gardrób

1.9 Atipikus polcok

1.10 Rend

1.11 Olvasósarok

1.12 Használja ki a teret

1.13 Matrac és szőnyeg

1.14 Kályha vagy kandalló

1.1 Ne zsúfolja túl

A padlásszoba általában nem nagy, éppen ezért em kell telerakni bútorokkal. Neki jobban áll, ha gyönyörűen szellős. Helyezzen alsó szekrényeket vagy komódokat a ferde rész alá.

Gyerekszoba Lavendon 3 (zöld)

1.2 Ágy a döntött ablak alatt

Szeretne egy ágyat ferde tető alatt vagy tetőablak alatt? Ügyeljen arra, hogy az ágy felett legalább 120 cm szabad hely legyen, hogy ne érezze magát szűknek benne. Így kényelmesen ülve olvashat majd egy könyvet anélkül, hogy azt érezné, hogy Önre omlik a plafon.

1.3 Világos színek

Ha világos színekhez igazítja a helyiség falait, bútorait és textíliáit, tágasabb lesz a tetőtér.

Foto: © homestratosphere.com

1.4 Árnyalatok

Ne féljen a nem mindennapi árnyalatoktól vagy a merész mintáktól. Egy elegáns csillár gyönyörűen kiegészíti a tetőtéri nappalit, pasztell színekkel összehangolva.

Foto: © messagenote.com

1.5 Íróasztal

A ferde padlástető alatti tér kiválóan alkalmas íróasztal elhelyezésére. Amikor egy személy ül, nem kell sok szabad hely legyen felette. Gondoljon erre egy diákszoba vagy dolgozószoba berendezésekor.

Gyerekszoba Gemo 1

1.6 Egyeztessen a belsőépítésszel

A tetőtérbelső kialakítása során konzultáljon építészsel vagy lakberendezővel. Előfordulhat, hogy olyan eredeti megoldással áll elő, amire egyedül nem jött volna rá, például egy „színpadot” épít be egy nagy nyílt térbe, amely optikailag elválasztja az egyes zónákat. Fiókokat is tartalmazhatnak, amelyek ügyesen helyettesíthetik a gardróbszekrényeket, komódokat.

1.7 Függőágy

Ha viszont túl szűk a tetőtéri szoba, használja ki, és akasszon bele egy ötletes függőágyat. Télen is élvezheti majd a nyári kényelmet, mint a tengerparton két pálmafa között.

Foto: © brightbazaarblog.com

1.8 Gardrób

Nincs elég helye egy klasszikus gardróbnak? Próbáld ki a fál gardróbot! Végül is a legtöbb ruhája nem éri el a padlót.

Foto: © andreagary.com

1.9 Atipikus polcok

Ne féljen a szokatlan megoldásoktól szűk helyeken. Az atipikus, egyedi gyártású polcok olyan egyedi könyvtárat hoznak létre a tetőtérben, amely senki másnak nem lesz. Így a padlásszoba tökéletes könyvtárként is működhet.

Foto: © messagenote.com

1.10 Rend

Ha a padlást elsősorban szezonális dolgok tárolására használja, tartsa rendben. Egy egyszerű falszerkezetet saját maga is felszerelhet. Az anyag- és műanyag edényeket a legközelebbi építőipari üzletben szerezheti be.

Foto: © hative.com

1.11 Olvasósarok

A ferde tető alatti nagyon szűk térben is kellemes sarokban lehet kialakítani az olvasáshoz, meditációhoz. Nem kell mást tenni, mint egy kárpitozott ágyat vagy egy padot és néhány színben összehangolt párnát rakni rá, és a vízszintes heverészéshez a tökéletes hely a világon.

Foto: © meccinteriors.wordpress.com

1.12 Használja ki a teret

Ha gyerekszobát alakít ki a tetőtérben, ne féljen kihasználni a teljes teret a mennyezetig. Értékelni fogja, ha rájön, mennyi játékot kell eltennie a gyerekeinek.

Foto: © thewayweplay.se

1.13 Matrac és szőnyeg

Nagyon kicsi és túl atipikus a tetőtér? Egy matrac és pár szőnyeg biztosan elfér benne. Varázsoljon egy romantikus sarkot a tetőtérbe, hogy kellemes pillanatokat tölthessen el partnerével.

Foto: © bloglovin.com

1.14 Kályha vagy kandalló

Még több tetőtéri romantikaért szerezzen be egy praktikus kandallót vagy kályhát, amely gyorsan felmelegít egy kis helyet. Ha a háza nincs ehhez igazítva, hangulatvilágítással és illatos gyertyákkal tegye hangulatossá a szobáját.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás