Rendezze be nappaliját a következő ötletek alapján

Nem nehéz kijelenteni, hogy a televízió sokak otthonában központi szerepet játszik. A nappali egyszerűen elképzelhetetlen a televízió nélkül.  A TV – nézés remek kikapcsolódási lehetőséget, szórakozást biztosít számunkra, ugyanakkor eljuttatja hozzánk a nap legfontosabb híreit egy fárasztó nap után. A készülék térben való elhelyezése néha kihívás elé állít minket. A nappali berendezésénél ügyelünk rá, hogy minőségi, modern bútorokat válasszunk, valamint különféle díszítőelemeket szerzünk be, amelyekkel még jobban növeljük a szoba hangulatát. Ezt követően már csak elhelyezzük a készüléket egy TV asztalon, vagy felakasztjuk azt a falra. Ön hogyan képzeli el a nappaliját? Íme néhány ötlet, amelyek segítenek Önnek meglelni a legmegfelelőbb helyet megtalálni a TV-készülék számára.

1.1 Mi befolyásolhatja a döntését?

1.2 Akassza fel a falra

1.3 TV asztal

1.4 TV fal a kis helyiségbe

1.5 Asztal helyett komód

1.1 Mi befolyásolhatja a döntését?

Először is keresse meg a TV-készülék helyéhez legközelebb eső áramforrást. Ha más elektronikus eszközöket is szeretne a TV-készülékhez csatlakoztatni, győződjön meg róla, hogy elegendő lehetőség áll rendelkezésre az összes eszköz csatlakoztatásához. Azt is figyelembe kell vennie, hogy a készülékhez képest hol helyezkednek el az ablakok. Ha az ablakokon keresztül sok fény jut a készülékre, az nagyban befolyásolhatja a TV-nézés élményét. Hogy a készüléket egy TV – asztalon helyezi vagy az ablak melletti falra akasztja fel, csak Önön múlik. A berendezésekkel tegye hangulatossá a nappaliját.

A TV-készülék az ülőhelytől való megfelelő távolságának a meghatározása a készülék méreteitől, valamint szobában lévő bútorok elrendezésétől is függ. Például egy 26 hüvelykes kijelző esetében a távolságnak 90-150 cm-nek kell lennie. A 40 hüvelykes kijelző esetében azonban 150-270 cm, a 65 és több hüvelykes kijelzők esetében pedig 270-420 cm a megfelelő távolság.

Nappali bútorsor Benmore (fekete + fényes fekete) (világítás nélkül)

1.2 Akassza fel a falra

Nagyon népszerű és hatékony megoldás a készülék falra akasztása. Ez a megoldás mindenképp feldobja a nappaliját.Ez a megoldás szükségtelenné teszi készülékhez tartozó masszív bútorok megvásárlását. A készülék falra történő felakasztása ideális megoldás a kisebb lakások esetében, valamint a minimalista stílusban berendezett háztartásokban is.  

Ha ezt a megoldást választja, a fúrás elkerülhetetlenné válik, ugyanakkor tökéletes azok számára, akiknek magasabb kanapéjuk van. Mint minden más dolognak az életben, ennek a módszernek is vannak hátrányai. A felakasztott TV-készüléket nem lehet áthelyezni anélkül, hogy ne akassza azt le a tartószerkezetről. Csak akkor válassza ezt a megoldást, ha a készüléknek előre kijelölt helye van a szobában.

Nappali bútorsor Gorefield 23 EM GC (világítással)

1.3 TV asztal

A klasszikus megoldás a készüléket egy TV asztalra helyezni. Ahogy az asztal nevében is szerepel, ezt a bútordarabot kifejezetten a TV-készülékekhez tervezték. Magán a TV-n kívül más a készülékhez tartozó elektronikus eszköz is helyet kaphat az asztalon.  A TV asztal gyakran a nappali bútor része lehet. Így egységes stílust kínálnak a helység számára.

Ezen asztalok egyetlen hátránya, hogy általában nagyon alacsonyak. Magasabb kanapékkal, fotelekkel kombinálva kényelmetlenné teheti a TV nézés élményét. Ezért egy adott asztal vásárlása előtt mindenképpen mérje le annak méreteit. Ha mégis alacsonynak találná az asztalt, vásároljon inkább TV-állványt.

TV asztal/szekrény Olivia 24 SRW OR2

1.4 TV fal a kis helyiségbe

A legtöbben közülünk a klasszikus bútorokat választjuk. Ha azonban Ön szeretné nappalinak egyedi kinézetet kölcsönözni, mindenképp nézzen szét a modern kialakítású TV falak között. Ezek a bútorok a kisebb lakásokban rengeteg helyet megspórolnak. Ezenkívül helyettesítik a TV asztalokat és a polcokat. A TV fal használata nagyon egyszerű és praktikus megoldásnak számít. Gyakran sok tárolóhellyel rendelkezik.

Nappali bútorsor Larita Typ 10 (riviera tölgy)

1.5 Asztal helyett komód

A komódok általában ruhák, fehérneműk, játékok vagy különféle dokumentumok tárolására szolgálnak. A komód a nappali bútorainak a részét képezi, és gyakran TV asztal helyett is használják. Ez egyrészt egy praktikus megoldás, ugyanis a komód egyszerre kétféleképpen használható, ezáltal helyet takaríthat meg a szobában. Másrészt, a TV-t nem ajánlatos túl magas komódra helyezni. Ha a TV magas komódon van elhelyezve az kényelmetlenné teheti a TV nézés élményét, és nyaki fájdalmakhoz is vezethet.

Használjon TV-állványt

A TV-állványok mozgatása nagyon egyszerű, ugyanis a legtöbb kerekekkel van ellátva. Azok az állványok, amelyek nem rendelkeznek kerekekkel, könnyen áthelyezhetőek egyik pontból a másikba. Az állványok egyetlen hátránya, hogy a készülékhez tartozó kábeleket nem tudja elrejteni, ezért azok látszanak. Ezért valamilyen megoldást kell találni azok elrejtésére. A modernebb állványok már felvannak szerelve olyan kapcsokkal, amelyek a kábelek rögzítésére szolgálnak.

A TV nézés közbeni kényelmet nemcsak az elektronikai eszközöknek köszönhetjük

Ahogy az előzőekben is írtuk, a TV bizony a legtöbb nappali középpontja. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet kihozhassa a nappaliból, fontos, hogy megfelelő, tágas és kényelmes kanapét és fotelt válasszon – az egyik legkényelmesebb fotel az ún. füles fotel – amik használata által tovább növelheti a TV nézés élményét. Helyezze magát kényelembe, és máris kezdődhet a kedvenc sorozata.

A televízió, akár tetszik, akár nem, otthonunk szerves része. Olyan fontos helyet foglal el az életünkben, mint egy kanapé vagy egy ágy. Ha a Tv nézés pihenés szinonimája, akkor a készülék elhelyezése jelentősen befolyásolja annak minőségét. Ügyeljen a készülék elhelyezésére, ugyanis az nagyban befolyásolja a nappali összképét.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.

Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.

Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás