Közelegnek a karácsonyi ünnepek: ezek az idei dekorációs slágerek

Közelednek a karácsonyi ünnepek. Ilyenkor előkerülnek az adventi díszek: adventi gyertyák, koszorúk, ablak és ajtódíszek. Ismeri ön az idei trendeket a karácsonyi díszeket illetően? Ebben a cikkben néhány olyan díszítéssel kapcsolatos ötletet kínálunk Önnek, amelyek segítségével varázslatos hellyé változtathatja otthonát.

1.1 A hagyomány jegyében

1.2 Kézzel készített díszek

1.3 Meséből mesébe

1.4 A karácsony színei 2021-ben

1.5 A meleget árasztó otthon

1.6 Itt az idő a változásra

1.1 A hagyomány jegyében

Emlékezzen vissza a gyermekkorára. A szülőkkel és a nagyszülőkkel töltött ünnepek biztosan különlegesek voltak. Valószínűleg egyetért velünk abban, hogy azok az idők nem hasonlíthatóak össze a mai rohanó korral, amikor karácsony előtt a legnagyobb, legfigyelemreméltóbb és legdrágább ajándékokat hajszoljuk. Régebben a karácsonyi ünnep keresztény szellemben zajlott. Az emberi kapcsolatok, a szerelem, a barátság voltak az első helyen. Maga az ünnep és az ünnepi díszek szerényebbek voltak, mint mai társaik. A legtöbben nagy szeretettel, sajátkezűleg készítették ezeket a díszeket.

Az idei karácsony visszarepít minket a múltba, egyenesen a régi hagyományokhoz. A mesterséges díszeket helyettesítse üveggolyókkal, angyalkákkal ás illatos mézeskalács díszekkel. A szép és illatos karácsonyi díszek boldogság érzetet közvetítenek. Ne kísérletezzen. Felejtse el a fehér karácsonyfát, vagy az egyéb „extrém” megoldásokat”. Fogadjon a klasszikusra: az élő fenyő kellemes illattal árasztja el otthonát.

Menjen fel a nagyszülei padlására, és jól nézzen körül. Biztosan talál ott olyan retró karácsonyi díszeket, amelyekkel garantáltan trendivé varázsolhatja az idei karácsonyfáját.

1.2 Kézzel készített díszek

A saját, kézzel készített karácsonyi díszek nemcsak eredetiek, hanem örömöt is okoznak. Egyrészt örömet okoz a maga a készítési folyamat, amibe bevonjuk a családtagjainkat, barátainkat. Az így eltöltött idő kivételes, és a légkört belengi a szeretet. Másrészt az elkészült díszek a fára, ajtóra, ablakra való elhelyezésük is nagy örömöt okoz.

Természetesen idén is a tűlevelű fák, ágak vannak túlsúlyban. Csak úgy, mint a tobozok és a szárított gyümölcsök. Ezek a díszek egyszerűek, szépek és illatosak. Ezen díszek használatával visszatérünk a hagyományokhoz.

1.3 Meséből mesébe

Az elmúlt években megszokottá vált, hogy minden karácsonykor valamilyen díszítőelem kapta a főszerepet. Frankfurtban minden évben kiállítást rendeznek a karácsonyi díszekből. A pár évvel ezelőtti kiállítás bemutatta, hogy a mesefigurák milyen csodálatosan kapcsolhatóak a karácsonyhoz. Tündérek, unikornisok, rénszarvasok és a törpék. A karácsonyi díszekhez bármilyen mesefigurát felhasználhat. Ezeknek a díszeknek nemcsak a gyerekek fognak örülni, hanem a felnőttek is.

1.4 A karácsony színei 2021-ben

Az idei karácsony színe a lila. Mivel azonban ez az árnyalat hűvösnek és szigorúnak tűnhet, ezért ezt pasztellszínekkel lágyíthatjuk, mint például: régi rózsaszín, rózsaszín, narancssárga, de akár a piros is smaragdzölddel kombinálva. Természetesen az arany vagy az ezüstszín sem hiányozhat, amelyek fényességet kölcsönöznek a karácsonyi ünnepeknek. A klasszikus kombinációk, mint például a piros és az arany, vagy a kék és az ezüst már kimentek a divatból.

1.5 A meleget árasztó otthon

Az ünnepi díszítéshez nemcsak klasszikus díszeket használhat. Meleg hangulatot más kiegészítők felhasználásával is könnyen teremthet. Erre a célra ideálisak a dekoratív szőrmék, a takarók és a párnák. Díszítse fel velük kedvenc foteljét, kanapéját és a szoba külleme egycsapásra megváltozik.

1.6 Itt az idő a változásra

A karácsonyi időszak felébreszti bennünk az új iránti vágyat. Azok a változtatásról szóló gondolatokat, amelyek egész évben állandóan a fejünkben motoszkálnak, és amelyeket próbálunk elhessegetni, ilyenkor hirtelen jó ötleteknek tűnnek. Új környezetben köszönteni az új esztendőt, megengedni magunknak valami olyat, amire egész évben vágytunk, jó érzéssel tölt el bennünket. Vásárláskor azonban legyen körültekintő. Húzzon egy határt az új dolgokra szánt összeget illetően, mert csak így tarthatja ellenőrzés alatt a kiadásait. Az eladók ebben az időszakban különféle kedvezményekkel állnak elő.  Ne sajnálja az időt az akciós termékek keresésére, ugyanis ezek a kedvezmények mindenképp előnyösek a kiadások szempontjából.

Hintafotel Gerelon (fehér + patchwork)

A karácsonyi díszeknek örömet és boldogságot kell csempészniük az életünkbe. Ezért nem mindig helyes az adott szezon divatját követni. Döntse el Ön, hogy Önnek milyen díszek felelnek meg, mi mutat jól az otthonában. A karácsony a béke, az öröm és szeretet időszaka. Ne hagyja, hogy ezt a gyönyörű időszakot a díszek miatti aggodalma kellemetlenül befolyásolja. Ne aggódjon amiatt, hogy az Ön díszei eltérnek az aktuális trendektől. Döntsön a szíve. Boldog Karácsonyt!

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás