Otthonaink a koronavírus árnyékában. Mi változott háztartásainkban a járvány idején?

„Semmi sem olyan, mint régen“.  Ez a mondat, valószínűleg mindenkinek elhagyta a száját  az elmúlt évben. A koronavírus nemcsak az életünket változtatta meg, hanem a gondokodásunkat és a dolgok fontossági sorrendjét is. Kénytelenek voltunk alkalmazkodni az új szabályokhoz. Hogy ezt a helyzetet a lehető legjobban kezeljük, az otthonainkra összpontosítottunk, amelyek számos változáson mentek keresztül. Hogyan hatott a koronavírus a háztartásainkra?

1.1 Otthoni munkavégzés

1.2 Gyereksarok

1.3 Szórakozás

1.4 Otthoni masszázs

1.5 A szívhez a hason keresztül vezet az út

1.6 Otthonaink ragyognak a tisztaságtól

1.7 A kert, mint játszótér

1.8 A felújítások ideje

1.1 Otthoni munkavégzés

Talán a legnagyobb változás azon emberek életében történt, akik kénytelenek voltak átállni az otthoni munkavégzésre. Sok cég élt ezzel a lehetőséggel, hogy megszüntesse a vírus terjedését.

A home office, ahogy az elnevezés is utal rá, az otthoni munkavégzést jelenti. Annak érdekében azonban, hogy felelősségteljesen és 100%-osan elvégezhessük a ránk bízott feladatokat, sokan létrehoztunk otthonunkban egy saját munkasarkot. Kialakítottunk egy helyet a nappaliban, a hálószobában vagy akár a konyhában, ahol kényelmesen tudunk dolgozni. Megfelelő irodai szék, esetleg polcokat kerestünk a munkához szükséges dokumentumok tárolására. Ez a fajta munkastílus már a koronavírus előtt is létezett, ám a járvány kitörése után szinte minden cég átállt erre a formára.

1.2 Gyereksarok

Nemcsak a felnőttek munkakörülményei változtak meg, de a gyerekeknek is meg kellett tanulniuk alkalmozkodni a kialakult helyzethez. A távoktatás arra sarkalt minket, hogy otthonainkban olyan helyeket, sarkokat kellett kialakítanunk a gyermekeink számára, ahol interneten keresztül kapcsolatba léphettek osztálytársaikkal, barátaikkal, tanáraikkal, és ahol zavartalanul elkészíthették a házi feladataikat. Új íróasztalok és új székek került ezekre a helyekre. Ott, ahol kevesebb hely állt rendelkezésre, inkább a többfunkciós, polcokkal ellátott emeletes ágy kapott szerepet.

Gyerekágy Ruth V (Fehér + Fehér) (ágyráccsal és matraccal)

1.3 Szórakozás

Betartva a biztonsági előírásokat, felelőségteljesen otthon maradtunk, de ez nem azt jelenti, hogy nem szórakozhattunk. Ezekeben az időkben a számítógépes játékok szerelmesei hódolhattak a legtöbbet a hobbijuknak. A bútorpiac egyik újdonsága a jobb játékélmény érdekében LED háttérvilágítássl ellátott, vagy akár hangszórókkal felszerelt székek.

Irodai szék Keely-F02 RED

1.4 Otthoni masszázs

A járvány miatti korlátozások sokmindentől megfosztottak minket, többek között a sokak által kedvelt masszázstól is. Azoknak, akik minden nap órákat töltenek a számítógép előtt, fizikai vagy szellemi munkát végeznek, néha el kell lazítaniuk merev izmaikat, és helyre kell állítaniuk a vérkeringésüket. A korlátozások alatt azonban nem volt könnyű eljutni a megfelelő szakemberhez. A nappalikban lassan megjelentek a masszázsfotelek. Napi 15 perc masszázsfotelben való üldögélés után az ember szinte úgy érezheti magát, mindtha újjá született volna.

Relax fotel Ponto (bézs) (bézs)

1.5 A szívhez a hason keresztül vezet az út

Az elmúlt hónapokban, a bezártság miatt elmélyültek az emberi kapcsolatok is. Sőt, a régi kapcsolatok új életre kaptak. Nem véletlenül mondják, hogy „a szívhez a hason keresztül vezet az út“.  Mivel a korlátozások miatt sok étterem szinte elérhetetlenné vált, ezért sokan közülünk szép lassan szakácsokká váltunk. Konyháinkat minőségi konyhai gépekkel szereltük fel, melyek használatával a főzés inkább lett szórakoztatóbb tevékenység, mint fárasztó kötelesség. A konyhai gépek, keverők, kenyérpirítók, vízforralók és az egyéb konyhai felszereléseink a konyha pótolhatatlan részévé váltak. A régi edény és késkészletek helyére újak kerültek. Ezek az új készeletek könnyen a berendezés színéhez igazíthatóak.

Konyha Deena 240 cm

1.6 Otthonaink ragyognak a tisztaságtól

Míg korábban nem jutott elég idő a takarításra, a járvány alatt több időnk jutott rá, mint amennyire szükségünk lett volna. Sokan belevetették magukat otthonuk aprólékos kitakarításába. Közben rádöbbentünk, hogy ruháinkat, cipőinket, sportfelszereléseinket nem tudjuk hol megfelelően tárolni. Otthonainkat ezért feltöltöttük szekrényekkel és polcokkal, hogy a dolgainkat valahogyan elrendezzük.

Ruhásszekrény Izetta Típus 2 (sonoma tölgy)

1.7 A kert, mint játszótér

Korábban teljesen természetes volt, hogy a gyerekek találkoztak egymással a lakótelepek játszóterein. A járvány ideje alatt igyekeztünk őkett otthon tartani, ugyanakkor igyekeztünk számukra biztosítani a szükséges testmozgást is. Sokan közülünk „vidámparkká“ változtattuk a kertjeinket. Kerti házacskák, trambulinok „nőttek“ ki bennük, ahol a gyerekek önfeledten játszhattak a friss levegőn. A friss levegőn történő játékok élénkítik a gyermekek fantáziáját.

Kerti homokozó MO250

1.8 A felújítások ideje

Sokan a kényszerűen otthon töltött időt használtuk fel otthonuk felújítására, szebbé tételére. S bár már hosszú ideje terveztük ezeket a munkálatokat, a járvány előtt nem jutott rá idő. A statisztika szerint a leggyakoribb felújítások közé a fürdőszoba rekonstrukciója tartozott. Az új csempékhez megfelelő bútordarabokat kellett választanunk. A régit úgy új, modern darabra cseréltük, ami hosszú élettartammal rendelkezik.

Fürdőszoba Thorello 65/60

A koronavírus már majdnem két éve köztünk van. Legyünk felelőségteljesek, és tartsuk be a szabályokat.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás