Túlzsúfolt lakás? Érvényesüljön „az egyet ki, egyet be” elv.

Legtöbben szeretjük az ismerős helyeket, ízeket, illatokat. Szeretünk visszatérni oda, ahol jól érezzük magunkat. Néha viszont előfordul, hogy régi dolgok iránti szeretetünk elhatalmasodik rajtunk. Nézzen körül az otthonában. Itt egy ruhafogas, ami alig tud megállni a lábán, amott egy régi ütött-kopott fotel, amihez régi, kellemes emlékek fűzik. Az erkélyen vagy a garázsban régi székek várnak a sorsukra. Otthonaink tele vannak bútorokkal. Ahelyett, hogy a régit lecserélnénk, csak egyre többet vásárolunk. Nézzük „az egyet ki, egyet be” elv lényegét.

1.1 Csak akkor vásároljon, ha tényleg szüksége van bútorra

1.2 Félre a régivel

1.3 Adjon el mindent, amit csak tud

1.4 Ajándékozza el

1.5 A hibás, régi bútorokat vigye be gyűjtőhelyre

1.6 Ne kezdje kifogásokkal

1.1 Csak akkor vásároljon, ha tényleg szüksége van bútorra

Senki sem akarja magát frusztráltnak és feszültnek érezni. Ennek ellenére mégis fejetlenül kezdünk az új bútorok vásárlásába. Egy idő után úgy érezzük, hogy jól jönne egy új fotel vagy egy új virágállvány. Azért vesszük meg őket, hogy kitöltsük a szobában lévő összes szabad helyet, aztán pedig rájövünk, hogy szinte meg sem tudunk már mozdulni a túlzsúfolt szobákban.

Sarokkanapé Vintari (világoskék) (J)

1.2 Félre a régivel

Minden bútordarab élete egyszer a végéhez ér, kiszolgálja az idejét. Bár van lehetőség a régi darabok felújítására, de ez nem mindig kifizetődő. Mindenképp érdemes átgondolni, hogy mit érdemesebb, felújítani, vagy újat vásárolni.

A belsőépítészeti trendek nagyon gyorsan változnak. Ami tegnap még modern volt, egy hónap múlva már vintage vagy retrónak számít. Természetes, hogy időnként megakarjuk újtani az otthonunkat. Ilyenkor jön az a dilemma, hogy mit kezdjünk a régi bútorainkkal. Ilyenkor ne ijedjen meg, és ne kezdjen azon gondolkodni, hogy megtartja a régieket, és melléjük újakat vásárol. Ha Önnek tetszik egy új étkezőasztal, akkor bizony a régitől el kell búcsúznia.

Étkezőasztal Nascido (6 fő részére) (szonoma tölgy + fehér)

1.3 Adjon el mindent, amit csak tud

Gondoljon csak bele, az a bútor, amely Önnek már felesleges, lehet másnak épp jól jönne. Amennyiben olyan bútorokról van szó, amelyek nem hibásak, egyszerűen csak megunta őket, akkor adja el azokat. Ez eladott bútorokért kapott összeget az új termékekbe invesztálhatja.

Étkező garnitúra Kimberly (pre 4 osoby)

1.4 Ajándékozza el

Talán nem minden darab van eladható állapotban. Ha ezeket a bútorokat nem tudja eladni, viszont sajnálja őket kidobni, akkor inkább adományozza el ezeket a darabokat. A használt bútorok minden bizonnyal jól fognak jönni egy fiatal házaspárnak, vagy hátrányos helyzetű családoknak. Ugyanakkor a víkendházakban is el lehet őket helyezni.

Franciaágy 180 Cm Lucas New (Ágyráccsal)

1.5 A hibás, régi bútorokat vigye be gyűjtőhelyre

Sok városban és faluban működik gyűjtőudvar. Erre a helyre beviheti a régi bútorokat. Ez az egyik legegyszerűbb mód a régi bútoroktól való megszabadulásra. Sokan csak leteszik őket a lakótelepek konténerei mellé, vagy ami még rosszabb, lelkiismeret-furdalás nélkül kiviszik őket a természetbe. Ha van lehetősége, vigye inkább be őket ezekbe a gyűjtőudvarokba.

Babzsák Alka (menta)

1.6 Ne kezdje kifogásokkal

Számos ok akadályozhat bennünket abban, hogy kidobjunk egy bútordarabot. A leggyakoribb kifogások: ajándék volt, sok pénzbe került, nagymama öröksége, talán még jó lesz valamire. Mindenképp higgadt fejjel hozzon döntést. Tudomásul kell vennie, hogy ahogyan az emberek sem halhatatlanok, úgy a körülöttünk lévő tárgyak sem úgy voltak legyártva, hogy egy életen át szolgáljanak minket. Nyugodtan cserélje le őket újakra. Egy ilyen változás segít abban, hogy szabadabban érezze magát az otthonában.

Fotel puffal Aevo (vintage 1026)

Talán az itt leírt lehetőségek elsőre drasztikusan hatnak, de ha nem akarja kidobni a bútorait, ezek a legjobb alternatív megoldások. Még a feng shui tanítása is azt tanácsolja, hogy szabaduljunk meg a régi és felesleges dolgoktól, mert a belső térben az egészséges energia nem tud szabadon áramlani.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás