Új irodát szeretne berendezni? Szívesen segítünk!

Az iroda az a hely, ahol valamilyen adminisztratív jellegű munkát végeznek. Az irodát helyiséget irodának, adminisztratív munkahelynek vagy irodai munkahelynek is nevezik. Szigorú, hűvös és személytelen hely, ahol sokan töltik napjaik nagy részét, általában így jellemzik ezeket a helyiségeket. A munkahelyünknek tükröznie kellene a személyiségünket. Az irodának mindenekelőtt azonban praktikusnak és funkcionálisnak kell lennie. Ezért azt úgy kell berendezni, hogy megkönnyítse a munkavégzést. A megfelelően kiválasztott bútorok segíthetnek a teljesítmény növelésében, és feldobják az irodát. Tudja mi nem hiányozhat az irodából? Következő cikkünkben adunk néhány ötletet az iroda berendezéséhez. Alakítson ki tökéletes irodát!

1.1 Készítsen listát az igényei szerint

1.2 A lehető leghatékonyabban használja ki a teret

1.3 Íróasztal nélkül nem megy

1.4 Megfelelő szék az íróasztalhoz

1.5 Polc az iratok, dokumentumok számára

Dolgozószoba Roverdon 1

1.1 Készítsen listát az igényei szerint

Mielőtt átgondolná, milyen bútorokra lesz szüksége az új irodájában, készítsen egy részletes listát a legalapvetőbb irodai felszerelésekről, eszközökről, kellékekről. A listán mindenképp szerepeljenek a munkájához szükséges tárgyak, mint például a számítógép, nyomtató, telefon, dokumentum tároló, a szakmai kiadványok és az egyéb fontos dolgok. A lista készítésekor vegye számításba azt is, hogy milyen módon szeretné használni az irodát. Ha Ön grafikus, akkor feltétlenül szüksége egy helyre a számítógépnek és egy nagyobb asztalra a munkavégzéshez. Ha Ön tanácsadó, értékelni fogja a zárható bútorokat a bizalmas dokumentumok tárolására, valamint a reprezentatív bútorokat az ügyfelekkel való találkozások alkalmával. Amint elkészült a lista, válassza ki az új iroda bútorait.

1.2 A lehető leghatékonyabban használja ki a teret

Ha Ön egy nagyobb cég tagja, akkor az irodájának az elrendezése adott. Ez azonban nem gátolhatja meg abban, hogy átgondolja azt, hogy milyen módon használhatja ki a legjobban a kijelölt helyet. A legtöbb esetben az íróasztalt úgy kell elhelyezni, hogy a bejárati ajtóra nézzen. Próbálja úgy elhelyezni az asztalt, hogy az ne nézzen a falra, és Ön rálásson az egész irodára. Az íróasztalnak a lehető legtávolabb kell lennie az ajtótól.

Az irodában mindig elegendő fénynek kell lennie. Használja ki a természetes fényt a lehető leghatékonyabban. Amennyiben nincs sok ablak a teremben, használjon olyan izzót, ami a legjobban hasonlít a természetes fényre, és nem hat rosszul a szemeire.

A meleg, a hideg és a zaj semmilyen módon nem növeli a munkateljesítményt. Ha az iroda közvetlenül egy forgalmas út mellett helyezkedik el, ajánlatos minőségi ablakokat használni, amelyek jól szigetelnek. A klímaberendezés használata különösen nyáron fontos, a jól működő fűtés pedig a téli hónapokban.

1.3 Íróasztal nélkül nem megy

A nap nagy részét az íróasztalnál töltjük. Az íróasztalnak meg kell felelnie az Ön igényeinek. Az optimális asztalmagasság 70-80 cm. Túl alacsony asztal mellett ülve hátfájás alakulhat ki. Fordított esetben, tehát, ha túl magas asztal mellett ülünk, váll, nyaki fájdalmak és gerincfájdalmak alakulhatnak ki. Ügyeljen az asztal és a szék közötti távolságra. Az ideális távolság 22-27 cm. Az asztallapnak legalább 70×140 cm-nek kell lennie. Ha egy nyomtató, szkenner vagy más számítógépes rendszer alkatrészének elhelyezését fontolgatja, akkor 80×200 cm méretű asztallapra lesz szüksége. Az anyag típusa is nagyon fontos a tartósság szempontjából. A laminált népszerű választás, ugyanis megfizethető. A fémlemezek általában tartósabbak, mint a laminált. A fémasztalok azonban hidegnek és személytelennek tűnnek. A fa valószínűleg a legklasszikusabb választás időtlen megjelenése miatt, azonban lényegesen drágább a fentebb felsorolt társainál.

Számítógépasztal Noe new (wotan tölgy + fehér)

1.4 Megfelelő szék az íróasztalhoz

Az irodai munkakörnyezet meghatározó pontja az irodai szék. A szék és a háttámla méreteinek megfelelőnek kell lennie, és igazodnia kell a testünk formájához. Az irodai széknek mindenképp kényelmesnek, kellően szélesnek, és a lehető legjobb anatómiai kialakításúnak kell lennie. Természetesen mindenképp fontos a szék magasságának is állíthatósága. A megfelelő szék kiválasztásakor figyelembe kell vennünk a szék stabilitását is. A legelterjedtebb irodai székek ötágú csillag alakú talapzattal vannak ellátva, amelyek biztosítják a kellő stabilitást, és lehetővé teszik a szék könnyű mozgását minden irányba. A karfák szerepe különösen fontos a helyes testtartás biztosításához. A szék kiválasztásakor érdemes alaposan tesztelni a szék háttámlájának minőségét. Az egészséges és kényelmes üléshez szintén hozzájárul az a szerkezet, ami elnyeli az a székre nehezedő nyomást a leülés pillanatában. A szék terhelhetősége fontos tulajdonság, ugyanis ez határozza meg azt, hogy milyen terhelést kell kibírnia egy irodai széknekEz általában 70-180 kg. Az irodai szék ideális teherbírása 120-130 kg.

Irodai forgószék Apa (fehér + barna)

1.5 Polc az iratok, dokumentumok számára

Az irodában mindenképpen szüksége lesz olyan tárhelyre, ahol a munkájához szükséges iratokat, dokumentumokat tárolhatja. Ideális esetben mindennek kéz alatt kell lennie. Egy fiókos szekrény az asztal közelében, vagy egy polcokkal ellátott állvány a háta mögött tökéletes megoldást jelent. A tárolóhelyek közelsége fontos az Ön által kialakított rend fenntartásához. Ha ezek a tárolóhelyek messze vannak az asztaltól, egy idő után az iratok belepik az asztalát. Ezért is fontos, hogy ezek a tárhelyek minél közelebb legyenek az asztalhoz. Ha az iroda méretei és berendezése miatt nem tud elegendő tárolót elhelyezni, akkor helyezzen polcokat vagy függőpolcokat a falra.

Polcos szekrény Kendal EREG 100 O (Gesztenye)
Regál Kington 01 (artisan tölgy)

Apróságok, amelyek tökéletessé teszik irodájának a végső megjelenését

Az iroda korszerűen és praktikusan van berendezve, de az összbenyomást megzavarja egy régi, kopott szőnyeg? Azt mindenképp ideje lecserélni. Egy új, fényes padló is hidegnek és szigorúnak tűnhet. Egy társalgóba néha egy kisebb szőnyeg is elegendő a dohányzóasztal alá. Dobja fel irodáját a zöld színnel. Helyezzen el benne virágokat, amelyek felpezsdítik a légkört. Fontos a megfelelő stílusú és kinézetű lámpák kiválasztása is. A megfelelően kiválasztott és jól elhelyezett lámpák emelik a szoba hangulatát. Akasszon a falra képeket. Gondoljon más, eredeti kiegészítőkre is. Legyen szó különböző színű székekről, szőnyegekről, függönyökről vagy paravánokról. Rendezze be az irodát tökéletesen.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás