Készítsen színes tavaszi dekorációkat

A tavasz beköszöntét elsősorban a húsvéthoz kötik. A tavaszi dekorációnak azonban nem kell csak húsvéti dekorációkból állnia, egyszerű és színes díszekkel is feldobhatja otthonát, amit Ön is elkészíthet. Hoztunk Önnek néhány eredeti tippet a lakás tavaszi díszítéséhez.

1.1 Virágok papírból

1.2 Faliórák

1.3 Húsvéti koszorú

1.1 Virágok papírból

Kezdjük egyszerűen a virágfüzérekkel, amelyek alkalmasak gyerekszobába, előszobába, de akár nappaliba is.

Elkészítésükhöz színes papírra, filcre, ollóra, ceruzára, kötélre/madzagra, ragasztópisztolyra, csészére (vagy valami más kerek formájú tárgyra) lesz szüksége. A poharat helyezze a papírra, rajzolja körbe azt, majd az így kapott köröket vágja ki. Fontos, hogy a virágok egyforma méretűek legyenek. Ezután spirál alakúra vágja ki ollóval a kész a köröket, majd tekerje fel azokat úgy, hogy virágformát kapjon. A forma megtartása érdekében használjon ragasztópisztolyt, a kész virágokat pedig ragasztópisztollyal és kis filcdarabokkal ragassza a madzagra.

1.2 Faliórák

Ha rugós vagy bármilyen más motívumú faliórát szeretne készíteni, szüksége lesz egy keretre, vászonra, akrilfestékre, ecsetre, vattapamacsokra, gumiszalagra, órára (mutatókra).

A festéshez nem csak ecsetet, hanem néhány rugalmas szalaggal átkötött vattapamacsot is használhat, amelyeket, miután festékbe mártotta őket, bátran használhat ecset helyet, és festhet velük az előkészített vászonra. Az eljárás menetét az alábbi videóban láthatja. Ezután kiválaszthat egy szerkezetet a régi órából, amit kétoldalas ragasztószalaggal vagy ragasztóval felragaszthat a vászonra. Ezt követően felhelyezi az óramutatókat és máris kész a remekmű!

1.3 Húsvéti koszorú

Nemcsak a tavaszi nagytakarítással, hanem egyszerű koszorúval is felkészítheti otthonát a húsvéti ünnepekre. A legegyszerűbb megoldás, ha megveszi a koszorúalapot, a különböző méretű műanyag tojásokat, mű- vagy papírfüvet, szalagot, jutát. Szüksége lesz egy ragasztópisztolyra és ollóra is. A koszorú alapját burkolja be jutával, majd erre ragassza rá a műfüvet, amit aztán szükség szerint megigazíthat ollóval. Aztán csak ragassza a koszorúra a tojásokat, kössön rá egy szalagot és akassza fel az ajtóra.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg ismerőseivel 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás