Ládából készült bútorok, melyek elvarázsolják Önt

Próbált már valamikor saját bútort készíteni? Nem kell megijedni, nem annyira nehéz, mint amilyennek első benyomásra tűnik. A ládából készült bútor egyedi, ízléses és majdnem ingyenes. Készíthet dohányzó asztalt, könyvesszekrényt, tárolóhelységet, de használhatja saját fantáziáját is. Inspirációként megemlítünk néhány érdekes tippet.

1.1 Dohányzóasztal a nappaliba

1.2 Egyszerű könyvesszekrény az összes bestsellerre

1.3 Fekhely házikedvencének

1.1 Dohányzóasztal a nappaliba

Elegáns dohányzóasztalra vágyik tárolóhellyel könyvekre, újságokra , távirányítóra vagy takaróra? Ebben az esetben készítsen elő 4 ládát, fa léceket, hasábokat, vagy lábakat, fafestéket, ecsetet, métert, csavarokat, fúrót, fűrészt, csiszolóopapírt, ragasztót fára. A faládák kicsit érdesek lehetnek , így mindenképp szükséges kisimítani a felületet dörzspapír segítségével, hogy a szálka ne okozzon sérülést.

Az asztalnak természetesen olyan formája lesz, amilyet Ön választ. Önön múlik, hogy meghagyja-e a fa eredeti mintáját és a bútort csak belakkozza, vagy befesti színes festékkel. A méretek a láda méreteitől függenek, ezért mielőtt elkezdi a bútor készítését, gondoljon arra is, van-e hely a nappalijában. Hogyan készítsünk fa ládákból asztalt, megnézheti a következő videóban.  

1.2 Egyszerű könyvesszekrény az összes bestsellerre

A fa ládákat egyszerű és egyedi könyvesszekrényre is változtathatja, amely illik a nappalijába vagy a gyerekszobába is. Ha könyvesszekrényt szeretne készíteni, szüksége lesz ládákra (6-8 darabra), dörzspapírra, festékre vagy lakkra fa felületre, csavarokra, fúróra, vízmértékre, esetleg méterre. 

Mielőtt belekezd a készítésbe mérje le a láda és a helység méreteit, ahol a könyvszekrény állni fog. A ládákat egymásra helyezheti magasságra vagy szélességre, az Ön elképzelései és lehetőségei szerint. A könyvesszekrénynek nem muszáj szimmetrikusnak lennie, lehet különféle magassága és szélessége. A végleges eredmény, mint ahogy a szín is, csak az Ön ízlésétől és térbeli lehetőségeitől függ. Inspirációt szerezhet a következő videókból.

1.3 Fekhely házikedvencének

Van kutyája vagy macskája és szeretne, hogy különleges fekhelye legyen?  Készítsen neki fa ládából  kényelmes helyet a pihenésre és alvásra. A ládán kívül készítsen elő még festéket a fára, ecsetet, kalapácsot, fúrót, dörzspapírt, dekorációt (betűket, feliratokat, sablonokat a festésre stb.), esetleg ragasztót fára. Szükséges lesz természetesen takaró is, vagy párna, hogy kedvence kellemesen érezze magát. Ha meg szeretné nézni, hogyan megy végbe a fekhely készítése kutyák vagy macskák részére, a következő videót tudjuk ajánlani segítségképpen.

A fa ládákat a legkülönfélébb módon használhatja ki – készíthet belőlük polcokat, raktárhelyiséget, éjjeli szekrényt, cipőtartót stb. Több inspirációt a következő videóból szerezhet.

Felkeltették érdeklődését a ládából készült bútorokhoz való tippek? Vagy már rendelkezik otthon egyedi sajátkezűleg készített bútorral? 

Related posts

Tetőkert

Kerti bútorok felkészítése a télre

Kárpitozott panelek az interiőrben