5 tanács a PET palackok újrahasznosításához

Még ha igyekszünk is kevesebb hulladékot termelni sajnos, a PET palackok nem tűnnek el olyan hamar a háztartásunkból. Ahelyett, hogy kidobja, felhasználhatja és hasznos dolgokat készíthet belőlük.

5 ötletes tippet állítottunk össze, hogyan hasznosítsa újra a palackokat.

Söprű

A PET palackokból akár praktikus söprűt is készíthet. Készítsen elő 3 egyforma méretű palackot, ollót, öngyujtót, ragasztópisztolyt vagy ragasztót (fa, műanyag vagy akár fémrudat.) A palackok nyakát és alját vágja le, csak egy palackon hagyja rajta a nyakát. A palackokat vágja szét egészen a tetejéig, majd húzza rá a 2 palackot arra, melynek a nyak részét nem vágta le. Most már csak a söprűnyél hiányzik és söpörhet.

Az elkészítés folyamatát  megtekintheti az alábbi videóban:

Taburett

Az emberi elképzelőerő és kreativitás nem szab határokat és a PET palackok így bútorként is hasznosíthatók. Készíthet belőlük akár fotelt vagy kanapét, bár a legegyszerűbb a puff elkészítése. Ehhez több egyforma méretű palackra lesz szüksége, viszont a mennyisége attól függ, mekkora méretű puffot szeretne készíteni. A palackokon kívül még szüksége lesz ragasztószalagra (szőnyegragasztó a legmegfelelőbb vagy más erősebb ragasztószalag), ollóra, filctollra, textilragasztóra, habszivacsra vagy más puha anyagra, illetve huzatra.

A palackokat helyezze egymáshoz, majd ragassza össze ragasztószalaggal. A habszivacsból nyírja ki a puff alakját, majd tegye a tetejére. Az anyagból készítsen huzatot és már élvezheti is a sajátkezűleg készített puff kényelmét. Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre megtekintheti az alábbi videóban:

Tolltartó

PET palackból készíthet egyedi tolltartót, nesszeszertartót, vagy bármit, ami készítés közben még eszébe jut. Készítsen elő két 0,5 literes palackot, ollót, kést, cipzárt és ragasztópisztolyt vagy ragasztót. A tolltartót rajzokkal vagy matricákkal is díszíthezi.

Fogkefetartó

A PET palackok igazán hasznosak is lehetnek, főként akkor, ha egy olyan praktikus dolgot készít belőle, mint a fogkefetartó. Az elkészítéséhez elegendő egy 1,5 literes palack és 3-4 tetszőleges méretű palack, ugyanis, csak az üveg száját a kupakkal fogja felhasználni. Továbbá szüksége lesz ollóra, ragasztópisztolyra és filctollra. A fogkefetartó elkészítésének menete nagyon egyszerű. Az alábbi videóban megbizonyosodhat róla:

Önlocsoló virágcserép

Az önlocsoló virágcserép kitűnő megoldás kisebb növényekhez, melyek arra várnak, hogy kiültesse őket a kertbe, vagy nagyobb kaspóba. Az elkészítéséhez elegendő lesz egy PET palack (legalább 1,5 literes), madzag (mely felszívja a vizet), víz, föld és maga a növény. A kaspó egy-kettőre kész, de erről megbizonyosodhat az alábbi videóban.

Ön kidobja a PET palackokat, vagy Önnek is sikerült lakásdekorációt vagy egyéb hasznosat alkotnia belőle?

Related posts

Tetőkert

Kerti bútorok felkészítése a télre

Kárpitozott panelek az interiőrben