Dohányzóasztal: hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A nappalit egyértelműen a kényelmes kanapé és egy dohányzóasztal teszi teljessé. A választásnál viszont nem csak a dizájnra kell öszpontosítanunk, hanem főleg a méretekre  és anyagára.

1.1 Az asztal méretei

1.2 Milyen anyagból készülnek a dohányzóasztalok?

1.1 Az asztal méretei

Az asztal mérete a legfőbb tényező. Még ha a dohányzó asztal elnyeri a tetszését, viszont túl nagy, vagy ellenkezőleg, túl kicsi lesz a térbe, sajnos nem fog jól mutatni. Az ideális méret a dohányzóasztal hosszának maximum ½ és minimum 1/3 hossza legyen a kanapénak. A dohányzóasztal magassága legyen egy szintben a kanapé ülőmagasságával. Ne feledkezzen meg viszont arról, hogy a kanapé és a dohányz=oasztal között 50-60 cm szélességű résnek kell lennie, hogy lehessen körülötte közlekedni.

Dohányzóasztal Hilyn AR11

Amennyiben kisebb nappalival rendelkezik, választhat széthúzhatós asztalt is, vagy szettet, mely helyet spórol. Ha több helyre van szüksége, használhatja szétrakva a dohányzóasztal szettet, vagy össze is rakhatja és használhat csak egyet.


Dohányzóasztal Rolo

1.2 Milyen anyagból készülnek a dohányzóasztalok?

A leggyakrabban használt anyaga a hdohányzóasztalnak a MDF, vagy DTD, vagyis farostlemez, melyek lamináltak PVC fóliával vagy lakkozottak. Végtelen a színkínálat, melyek fényesej, mattak is lehetnek, vagy akár felületkezelése fa mintázatú is lehet. Ha minőségi asztalt választ, nem kell félnie, hogy a fólia elkezd leválni a felületről.


Dohányzóasztal Krento 2 New

Az örök klasszikus termésetesen a tömörfából készült masszív fa dohányzóasztalok, mely élettartama hosszú é snem igényel különös ápolást. A fát szükséges lakkal bekenni, főleg a fölső részét, de ezt elég megtenni 2-3 évente. Ha valami modernra vágyik, szóbajöhetnek az üveg asztalok, műanyag, vagy fémből készült  dohányzó asztalok is, illetve több anyag kombinációja. Gondoljon arra, hogy a fénylő műanyag és az üveg elég igényesek, ugyanis ujjlenyomatok maradnak rajta, viszont jól mutatnak egy modern nappaliban.


Dohányzóasztal Cortina fekete

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.

Related posts

Kárpitozott panelek az interiőrben

Kárpitozott fali panelek

EGY SZELET PROVENCE A LAKÁSÁBAN