5 tipp hogyan hasznosítsuk a régi zoknikat

Azok közé az emberek közé tartozik, akik nem szeretnek megválni a régi dolgoktól, ahelyett inkabb hasznossá teszik őket? Régi zoknit, vagy páratlan zoknit minden háztartásban találni. Csodálkozna, mennyi mindent alkothat belőlük. Éppen ezért ajánlunk 5 hasznos tippet.

1.1 Fejpánt

1.2 Zokninyúl

1.3 Kesztyű

1.5 Termohuzat bögrére vagy palackra

1.1 Fejpánt

A zokni szolgálhat divatos kiegészítőként is, amilyet boltban biztosan nem talál. Nem csak praktikus, de akár teljes outfitjét is meghatározhatja. Zokniból hajpántot készíteni nem összetett dolog.

Szüksége lesz  2 zoknira vagy térdharisnyára, cérnára, tűre és ollóra. Első lépésként mérje körbe a fejét, majd a térdzoknit szabbja méretre a végeinek levágásával és varrja össze. A zokni bordázott részét elnyírhatja, majd rávarrhatja a hajpántra, hogy keskenyebb legyen egy részen. A divatos hajpánt elkészült pár perc alatt. Az alábbi videóban megtekintheti az elkészítés folyamatát lépésről lépésre.

1.2 Zokninyúl

A nyuszi, mint dekoráció, nem csak Húsvétkor aktuális, de díszítheti a gyerekszobát, vagy nappalit évközben is. Szüksége lesz zoknira, rizsre, ollóra, szalagra, madzagra, ragasztószalagra és filctollra. A munkamenet egyszerű. A zoknit félig megtölti rizzsel, majd a megfelelő helyeken megköti madzaggal. A két végén szükséges kinyírni a zoknit, megrajzolni a szemeket és az orrot és szalaggal díszíteni. Az alábbi videó segít az elkészítésben:

1.3 Kesztyű

Ha kezeit melegen szeretné tartani a télen, vagy csupán egy kiegészítőre van szüksége outfitjéhez, a zokniból kesztyűt is készíthet. Zokni, tű, cérna és olló szükséges csupán hozzá. A zoknit fordítsa meg, nyírja le a sarok részét, majd húzza föl kezére, hogy megmérhesse, milyen hosszúságra van szüksége. Vágja el a végét, majd varrja be. A pontos munkamenetet megtalálja itt:

4. Karpánt okostelefon vagy MP3 lejátszóhoz

Kiválóan gyors és praktikus tipp arra, hogyan készítsünk telefontokot futáshoz és sportoláshoz. Vágja el a zokni végét, húzza fel karjára, majd hajtsa föl és helyezze bele okostelefonját. A sportoláshoz elengedhetetlen a zene, ezzel a kiegészítővel pedig megspórolhat néhány Ft -ot.

1.5 Termohuzat bögrére vagy palackra

A zokni feladata, hogy melegen tartsa lábainkat a hideg napokon. Miért ne szolgálhatna a zokni termohuzatként akár bögrénkre is? Egy ilyen termohuzat hosszabb ideig tartja italunkat melegen és még a kezünket sem égeti meg a forró csésze. Az elkészítése nagyon egyszerű, a zoknit elég elvágni, majd a fölső részét húzzuk rá a pohárra. A zoknit természetesen díszítheti tetszőképpen, hogy egyedi stílusú legyen.

És Ön hogyan hasznosította régi zoknijait? Kipróbálja ötleteinket?

Related posts

Tetőkert

Kerti bútorok felkészítése a télre

Kárpitozott panelek az interiőrben