Hozzon létre egy kis dolgozósarkot az iskolások számára akár egy kis szobában is

Amikor a gyermekek megkezdik iskolai tanulmányaikat, mindenképp szükségük lesz egy helyre, ahol nyugodtan tanulhatnak.  Természetesen egy elsősnek teljesen más igényei vannak, mint egy középiskolásnak vagy egyetemistának. Mindenesetre minden diáknak szüksége van egy kis dolgozósarokra, ahol biztosítottak a feltételek a nyugodt tanuláshoz. Az ilyen dolgozósarok akár egy kisebb gyerekszobában is kialakíthatóak.

Használja ki a helyet egy sarok számítógépasztallal

A sarok számítógépasztal több szempontból is nagyon előnyös. Elsősorban takarékoskodik a hellyel, és lehetőséget nyújt a sarok kihasználására. Ezen kívül az ilyen asztalok általában tárolóhellyel vannak ellátva, így nem szükséges helyet keresni a polcokon az iskola dolgok számára. Ha valóban kicsi szobája van, válasszon polcokkal és fiókokkal ellátott sarok számítógépasztalt. Kényelmesen elhelyezheti rajta a számítógépet, a könyveket és az iskolai felszerelést.

Gyerekágy íróasztallal

Egy másik helytakarékos megoldás az íróasztallal és tárolóhellyel ellátott gyerekágy. Általában emeletes ágyakról van szó, amiknek az alsó részükön nem még egy ágy, hanem íróasztal és tárolóhely található. Ez a megoldás előnyös a kisebb gyerekek, valamint a diákok számára. Az ágy klasszikus méretekkel rendelkezik, tehát 200×80 cm. Ha a gyerekszoba kicsi, vagy ha több gyerek számára szeretne kialakítani dolgozósarkot, akkor ez a megfelelő megoldás. Néhány modell olyan tárolóhellyel rendelkezik, ahová egyaránt elteheti a gyerek játékait és ruháit.

A polcok és az állványok is segítenek kis helyiségekben

Ha az asztal nem rendelkezik elegendő tárhellyel, polcok vagy falra szerelhető polcrendszerrel orvosolhatja ezt a problémát. A polcot egyszerűen rögzítse az asztal felé, amelyet kihasználhat a könyvek, illetve apróbb tárgyak, dekorációk tárolására. A másik lehetőség a tároló dobozok használata, amelyek az asztal alá helyezhetőek, amennyiben maradt még ott hely számukra.

Válasszon megfelelő széket

A jó minőségű irodai szék egyértelműen az íróasztalhoz tartozik. A helyes testtartás és az kényelmes ülés rendkívül fontos, különösen a gyermekek számára. Ideálisak, az ún. növekvő székek vagy állítható magasságú székek. Az idősebb gyerekek és a diákok számára megfelelőek az irodai székek is. Minél több időt töltenek ülve az iskolai feladatok elvégzése miatt, annál fontosabb, hogy megtanuljanak helyes testtartással ülni, és nem meggörbülve.

A fény fontos

Bár annak ellenére, hogy dolgozósarokról beszélünk, elengedhetetlenül fontos a szobában lévő fény. Ha legalább kissé lehetséges, próbálja meg elhelyezni az asztalt az ablak közelében. A természetes fény mindig jobb a mesterséges fénynél, valamint a közérzetünknek is jót tesz. Amennyiben ez még sem lehetséges, akkor az asztalnak mindenképp egy jó minőségű lámpát kell tartalmaznia. Természetesen fontos a plafonon lévő lámpa is. A kézzel író vagy rajzoló gyermekek számára, a lámpát helyezze a kevésbé domináns kéz oldalára. Ez azt jelenti, hogyha Önnek jobbkezes gyereke van, akkor a lámpát helyezze a bal oldalra. Fordítva ugyanez érvényes.

Van az Ön gyermekének dolgozósarka a szobájában? A sarok íróasztal tetszik Önnek jobban, vagy inkább az asztallal felszerelt ágy?

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás