ÚJ POLCOKRA VAN SZÜKSÉGE? KÉSZÍTSE EL!

Új polcokra van szüksége nappalijába, előszobájába vagy gyerekszobájába? Az első lehetőség az, hogy elmegyünk a boltba, és egyszerűen megvesszük őket. De sokkal mókásabb lesz, ha saját maga készíti el őket. Bármit, amit saját kezűleg készítünk, jobban értékeljük, és emellett joggal leszünk büszkék magunkra. Ezért adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan készítsen saját új polcokat.

Fa spatulákból készült polc

Ez a polc nyolcszög alakú lesz, és szüksége lesz egy olvasztópisztolyra, fa spatulára, szögekre vagy csavarokra, hogy a falhoz rögzíthesse. Természetesen tegyen egy védőlepedőt a munkapadjára is, hogy ne tegye tönkre ragasztás közben. Készítsen nyolcszög alakú formát 6 spatulából, és ragassza össze őket forró ragasztópisztollyal. Ezután már csak további spatulákat kell hozzáadni, és addig rétegezni, amíg el nem éri a polc kívánt vastagságát. Ragasztáskor mindig várjon néhány másodpercet, amíg a ragasztó megköt. Készíthet egyetlen polcot, vagy több darabot is összeragaszthat. Természetesen a polcnak nem kell nyolcszögletűnek lennie, készíthetünk háromszöget, négyzetet vagy bonyolultabb formákat is.

Polc a virágok számára

Vannak otthon cserepes virágai, és szeretne egy különleges helyet nekik? Egy elegáns virágos polc készítése nagyon egyszerű. Mindössze egy fadeszkára van szüksége, amelynek szélessége nagyobb, mint a cserép átmérője, célszerű, ha azonos méretű cserepei vannak. Ezután szüksége lesz egy fúróra, egy lyukfűrészre a fához, konzolokra és csavarokra a polc rögzítéséhez, egy mérőszalagra, egy ceruzára. A fából készült polcot lefestheti fafestékkel vagy lakkozással kezelheti. Ha közönséges kerámiaedényeket használ, akkor azokat saját ízlése szerint kifestheti, hogy ne legyenek olyan egyhangúak. A pontos eljárást az alábbi videóban találja.

Felfüggesztett polc

A függőpolc minden bizonnyal érdekes és praktikus kiegészítője lesz bármely helyiségnek. Készítheti fadeszkából és zsinórból, madzagból vagy szalagból. Ezen kívül készítsen elő csiszolópapírt, egy rongyot, spray- vagy fafestéket (vagy csak színtelen lakkot), mérőszalagot, ceruzát, fúrót, ollót, szalagot és fémkarikákat, amelyekre a polcot felakasztja. A videó bemutatja , hogyan kell csinálni pontosan, de természetesen a polcot a saját ízlésed szerint készítheted el, és a szoba stílusához igazíthatod.

Saját maga készíti a lakáskiegészítőit, vagy kizárólag az üzletek termékeire hagyatkozik? Melyik polc tetszik a legjobban?

Tetszik ez a cikk? Oszd meg barátaiddal 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás