Hogyan válasszunk megfelelő széket és asztalt az óvodás számára?

Az iskolakezdés fontos mérföldkő gyermeke számára, és ennek megfelelően fel kell készülnie rá. Ennek alapja, hogy a gyerekszobát úgy rendezzük be, hogy az iskolás kellemesen, jól érezze magát benne, legyen elég helye a tanulásra, a házi feladat megírására, de a pihenésre, szórakozásra is. A következő bekezdésekben tanácsot adunk, hogyan válasszon minőségi széket és íróasztalt gyermeke számára.

A gyerekek túlnyomó többsége már nagyon várja az első nagy napját, és a tavaly karácsony óta nem vette le a hátáról az iskolatáskáját. Kicsit rosszabb a helyzet a szülők számára, akiknek nincs más dolguk, mint mindent megadni, hogy leendő mérnökük vagy orvosuk zavartalanul tanulhasson. Szakértők szerint a gyerekszobában a legfontosabb hely az a hely, ahol az iskolás feladatokat old meg, ír, fest, alkot. Ehez pedig elsősorban egy jó minőségű széket, és egy megfelelő íróasztalt kell választanunk.

1.1 Ergonómia az első helyen

1.2 A gyerekszoba a gyerekkel együtt „nőhet”

1.3 Hogyan üljünk helyesen és kényelmesen?

Gyerekszoba Gemo 2

1.1 Ergonómia az első helyen

A minőségi szék ergonómikus szék, azaz olyan, amely alkalmazkodik a testhez, biztosítja a gyermek számára a kellő kényelmet és az úgynevezett aktív ülés lehetőségét is, ami a törzs, a fej vagy a kezek időnkénti mozgását jelenti. Az aktív ülés jótékony hatással van a hátizmok terhelésének csökkentésére, javítja a vérkeringést és ezáltal csökkenti a fáradtságot. Természetesen a legjobb, ha egy idő után felállunk az asztaltól, magára hagyjuk a széket, nyújtózunk és sétálunk, vagy végezzünk néhány egyszerű gyakorlatot az izmok aktivizálására.

Gyerekszék- Halmar

A gyerekszobába nem csak egy jó szék, hanem egy jó íróasztal is fontos szerepet játszik. Ne legyen se túl alacsony, se túl magas, a fontos a kellően nagy munkalap (ideális esetben állítható), több fiók és számos fej feletti rekesz, ami egy kisiskolásnak sosem elég. A rekeszeknek kéznél kell lenniük, rajta múlik, hogy a gyermek meddig tartja őket rendbe.

Számítógépasztal Viva (sonoma tölgy + fehér)

1.2 A gyerekszoba a gyerekkel együtt „nőhet”

Érdekes újdonságnak számít a piacon az úgynevezett növekvő bútor. Úgy tervezték és gyártották, hogy képes legyen alkalmazkodni a gyermekek idővel változó igényeihez. A szék a gyermek magasságától függően változtatható, változtatható az ülés és a háttámla magassága és mélysége, valamint az ülés merevsége és a fej, alkar és háttámla is állítható. Minenképp érdemes beszerezni egy ilyen széket.

Növekvő asztalnál lehetőség van az asztallap magasságának és helyzetének igény szerinti növelésére és csökkentésére. Választhatunk ergonomikus formájú munkalapokat is, amelyek kényelmesebb kézpihenést tesznek lehetővé PC-vel végzett munka során. Nem szabad megfeledkeznünk az olyan praktikus kütyükről sem, mint az iskolatáska kampói, kihúzható fiókok az írószerekhez vagy az asztalba épített vonalzó. Ne feledje, hogy gyermeke sok időt fog az íróasztalánál tölteni, ezért teremtsen neki olyan körülményeket, hogy munka után ne gyötörje fej-, hát-, lábfájdalma!

1.3 Hogyan üljünk helyesen és kényelmesen?

  • a talpnak szabadon kell feküdnie a padlón
  • a vádlik és a combok körülbelül 90°-os szöget zárjanak be
  • ugyanígy a karoknak 90°-os szögben kell lenniük
  • a hátnak mindig a háttámlának kell dőlnie
  • alkalmankénti mozgás a székben jót tesz az ülő testnek
PC asztal Neo (tölgy artisan + grafit + világos antracit)

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg ismerőseivel 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás