5 dolog, amit tudnia kell az ágy kiválasztásánál.

Azért kell új ágyat választania, mert a régi már nem nyújt kellő kényelmet? Vagy csak változást szeretne? Mindenesetre alaposan meg kell fontolni a választást. A jó ágy jó alvást és ezáltal elegendő energiát is jelent a nap folyamán.

Franciaágy 160 cm Afrodita Typ 51 (tárolóhellyel) (fehér hamu)

1.1 Az ágy mérete

1.2 Ágy fejtámlával vagy anélkül

1.3 Az ágy típusa

1.4 Egy vagy két matrac?

1.5 Az ágyrács és a matrac kombinációja

1.1 Az ágy mérete

Nemcsak az ágy szélességéről és hosszáról van szó, hanem a magasságáról és a fejtámla magasságáról is. Az ágy standard hossza 200 cm, hosszabbított is rendelhető. A franciaágy minimális szélessége 140 cm, de a 160 cm, 180 cm vagy a 200 cm-es kényelmesebb. Az optimális ágymagasság 45-55 cm, de magasabb ágyról könnyebb felállni. Ha a tetőtérben ferde falú hálószoba van, ügyeljen a fejtámla magasságára, ill ágy elhelyezésére.

Franciaágy 180 cm Dawa (tárhely + 2db asztalka) (fehér + sonoma tölgy)

1.2 Ágy fejtámlával vagy anélkül

A fejtámlának minden bizonnyal megvan a maga jelentése. Amellett, hogy jellegzetes dizájnt kölcsönöz az ágynak, némi kényelmet is biztosít. Nekidőlhet könyvolvasás, filmnézés stb. közben. Ezenkívül megvédi Önt az esetleges huzattól és a párna leesésétől.

Franciaágy 160 cm Karilla (rózsaszín) (ágyráccsal)

1.3 Az ágy típusa

A kontinentális ágyak, más néven boxspring ágyak, maximális kényelmet nyújtanak. Az ágy két matraccal használható, kárpitozott fejtámlával rendelkezik és viszonylag magas, ami összefügg a használt matracok magasságával is. A kárpitozott ágyak a kedvencek közé tartoznak, elsősorban a dizájn széles választékának és a kényelmes fejtámlának köszönhetően. Klasszikusnak számítanak a tömörfából készült ágyak, melyek tartósak, erősek és egyediek, hiszen természetes anyag. A tömörfa olcsóbb változata a forgácslap, de rövidebb az élettartama. A nagy szilárdságot és tartósságot fémvázas ágyak biztosítják, amelyek elöl és hátul is érdekesebb kialakításúak lehetnek.

Franciaágy 180 cm Aldeia (ágyráccsal és tárolóhellyel)

1.4 Egy vagy két matrac?

Franciaágyhoz esetében Ön dönti el, hogy egy nagy vagy két kisebb matracot szeretne. Ha mindenki más keménységű matracot részesít előnyben, akkor két különálló matrac jobb lesz. A matrac keménysége összefügg az alvási pozícióval is. Két különböző keménységű matrac többe kerülhet, mint egy nagy, de ebben az esetben nem érdemes túl sokat spórolni. Az egyik nagy matracon is jobban érezhető a másik mozgása, hánykolódása, ami zavaró lehet. Ráadásul egy nagy matracot nehezebb mozgatni.

Franciaágy 140 cm Oberon B (ágyráccsal)

1.5 Az ágyrács és a matrac kombinációja

Amikor ágyat vásárol, legtöbbször csak a keretről van szó. Ez azt jelenti, hogy az ágyrácsot és a matracot külön kell megvásárolnia. Természetesen vannak kivételek, például a kárpitozott heverők vagy a kontinentális ágyak esetében. Néha egy ágyrács is az ágy része. Leggyakrabban rugalmas lamellás vagy tömör leces rács közül választhat. Elvileg a leces rácsot rugós matraccal, a rugalmas lamellás ágyrácsot pedig habmatraccal kell kombinálni. A leces ágyrácsra habszivacs matracot is helyezhet, de ebben az esetben a matracnak magasnak kell lennie, hogy az ágyrács ne nyomjon alvás közben.

Franciaágy 160 cm Bihop (arizona tölgy + szürke)

Önnek milyen ágya van? Gondolt már a kontinentális ágyra?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Szekrények – Ideális segédeszköz a ruhák és divatos kiegészítők elrendezéséhez
  • Ágyrács – egy ágy nem létezhet ágyrács nélkül.
  • Matrac – a tökéletes alvás megteremtője.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg ismerőseivel 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás