Hogyan kell a függő hintafotelt rögzíteni?

Kellemes kikapcsolódás és az ellazulás érzésének élvezete. Minden bizonnyal ezek a fő követelmények ahhoz, hogy kényelmes székben üljön a nappaliban. De ülni és ringatózni, azt csak egy függő hintafotel tudja biztosítani. Praktikus, csodálatos és nem mindennapi. Ennél jobb kényelmet aligha lehet kérni a tévézéshez, olvasáshoz vagy csak heverészéshez. De nagyon jól kell rögzíteni a hintafotelt a mennyezethez, hogy a pihenés ne érjen véget kellemetlen landolással. A főggő hintafotel bárhol használható, legyen szó nappaliról, gerekszobáról, kertről.

1.1 Hogyan rögzítsünk egy függő hintafotelt?

1.2 A kínálatban kész, komplett székfogantyúkat is talál

1.1 Hogyan rögzítsünk egy függő hintafotelt?

Nemcsak foteleket, hanem hintákat vagy hálókat is akaszthat a mennyezetre. Kezdetben biztosan nem fogja megbánni, ha szakszerűen ellenőrizteti a födém teherbírását és anyagát. Keressen egy speciális boltot a rögzítő felszerelések számára, vagy egy nagyobb vaskereskedést, és vásároljon egy félkör alakú kampóval vagy karabinerrel ellátott tágulási dübelt.

A falazatban az acél csatlakozási technológia rögzítésének legjobb módja a kémiai lehorgonyzás. Nem feszíti meg a falat feszítő erőkkel, nincs kitéve az időnek és a nedvességnek. A falazat és a vegyi habarcs teljesen kombinálva lesz. Ezt egy kétkomponensű vinil-észter gyanta biztosítja cement hozzáadásával. A tubus két alapkomponenst tartalmaz, amelyek összekeverve nagy szilárdságú gyantává szilárdulnak.

A szakértők azt javasolják, hogy a függőszéket, vagy főggő hintafotelt kizárólag tömörfából vagy betonból készült mennyezetre akassza fel, körülbelül 1,95 m magasságig. Állítsa be az ülés magasságát a talaj felett körülbelül 50 centiméterre. Beton mennyezethez használjon vegyszeres horgot és lengőkampót metrikus menettel. Fúrjon egy lyukat a fába, és tegyen bele egy megfelelő biztonsági zsanért a menet végéig. Akasszon egy karabinert biztosítékkal és egy széket a gyűrűre.

Felakasztható hintafotel Amarea (szürke)

Hüvelyes horgony használatakor ez egy úgynevezett láthatatlan horgonyzás, ahol a függesztőszem eltávolítása után csak a menetes furat látszik.

A fotelek csak egy ponton vannak felakasztva. Ez lehetővé teszi a gyors összeszerelést és a szabad mozgás kényelmét. Mindig ellenőrizze, hogy a szék végső helye elég erős és biztonságos-e. Ezért a legjobb a tömör érlelt beton, vagy az egészséges és erős gerendák, ideális esetben vastag fából. A betondugókat általában a csomag tartalmazza. A fagerendához megfelelő, durva menetű facsavarokat kell vásárolnia. A szénacélból készültek beváltak.

A hevedernek karabinerrel is rendelkeznie kell. Ezután könnyen fel- és levehető a szék, a könnyű forgatás érdekében pedig a karabiner csapágyazódik a forgócsuklón. Tartalmaz egy hosszabbító láncot is a függöny hosszának egyszerű beállításához. A széket a lakásában bárhol felakaszthatja egy forgó akasztóval is. Könnyen használható és forgatható is.

1.2 A kínálatban kész, komplett székfogantyúkat is talál

Egyes tartók a függőszék mennyezetre vagy fagerendára történő rögzítésére szolgálnak. Erős, vízálló anyagból készültek, amely az UV sugárzásnak is ellenáll. Az önmetsző facsavarral ellátott akasztókampó ideális egy kényelmes fotel pergola gerendába vagy a jóváhagyott gerendákba akasztásához a lakásban.

A függőfotel egyre népszerűbb, ezt igazolja a témában folyó internetes vita is. „Ha a legfelső emeleten vagyunk, akkor a legegyszerűbb átfúrni a panelt, és a konzolt, kampót és szemet felakasztani egy csavarra egy nagy alátéttel a panel felső oldalán” – gondolja egy vásárló. Alternatív megoldásként azt tanácsolja, hogy keressenek egy üreget a panelben, helyezzenek be egy erősebb roxort vagy csövet az üregbe a lyukon keresztül, akassatok rá lengőkampót, és betonozzák be a lyukat a csővel.

Felakasztható hintafotel 120×120 Klarina (zöld)

„A klasszikus tiplik, ha a megfelelő lyukban vannak, még egy elefántot is meg tudnak tartani a panelben. Szóljon egy mesternek a környéken, és negyed óra múlva már hintázhat” – tanácsolja a Litty becenevű olvasó. Elmondása szerint egy jobb minőségű 12 mm-es dübel betonban is gond nélkül elbírja. „Alternatív megoldásként vegyünk egy fém- vagy vegyi horgonyt, hogy segítsünk” – fejezte be Litty.

Felakasztható hintafotel Gimun
Hintafotel Nicolaj (kék)

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás