Relaxációs fotel: kényelem egy nehéz nap után

Ha fáradtan tér haza a munkából, valószínűleg nincs is jobb, mint bekapcsolni kedvenc zenéit, és lefeküdni egy függő nyugágyra, ahol a finom ringatózás ritmusára legalább fél órán át édes pihenésben lesz része. Ha azonban a nappaliban nincs helye egy függő nyugágynak, egy relaxációs fotel is hasonló munkát végez. A háttámlát félig ülő helyzetbe állítja, a lábait a zsámolyra helyezi, és lazíthat kedvenc zenéje hallgatása, jó film nézése vagy könyv olvasása közben.

1.1 Hogy néz ki egy relaxációs fotel?

1.2 Miben különbözik egy ilyen fotel a hagyományostól?

1.1 Hogy néz ki egy relaxációs fotel?

A relaxációs fotel 43-47 centiméter magasságban van, és kissé hátra kell dönteni (kb. 4-7°-os szögben). Az ülés mélysége olyan legyen, hogy kényelmesen tudd hátat támasztani a háttámlának, a szélesség ekkor elsősorban az alakodtól függ. A háttámlának kilencven foknál nagyobb szöget kell bezárnia az üléssel, egyes gyártók akár 135 fokos „dőlésszöget” is javasolnak. A háttámlának világosan megtervezett deréktámasszal kell rendelkeznie, és elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy a fejét rá tud támasztani.

A fotel legyen kényelmes, lehetőleg kárpitozott karfával rendelkezzen. A hajlított fából készültek finomak és modernek, de nem olyan kényelmesek. A karfának olyan magasságban kell lennie, hogy tehermentesítse a kéz többi részét. Bármilyen oldalsó fejtámla jól jön, ha a relaxáció hirtelen elalvásba fordul. A fotelhoz zsámolynak is kell lennie. Lehet beépíthető vagy szabadon álló (például a fotellel megegyező kialakítású zsámoly formájában). Ha külön zsámolya van, akkor jól jön egy forgófotel, amiben kényelmesebben ülhet.

Relax fotel Ponto (bézs) (bézs)

1.2 Miben különbözik egy ilyen fotel a hagyományostól?

A fotellegyen állítható, hogy a háttámla legalább „félig ülő” helyzetbe lehajtható legyen. A pozicionálás többnyire kézi, az oldalán elhelyezett kar segítségével történik. A háttámlát és a lábtámaszt vagy szinkronban, azaz egyszerre, egy kar segítségével, vagy egymástól függetlenül pozícionálja. A drágább fotelek egy vezérlő segítségével elektromos pozicionálással is rendelkezhetnek.

Az idősek és a mozgáskorlátozottak örülni fognak egy olyan fotelnak, amely megkönnyíti a fel- és leülést. Egy gomb megnyomásával működik, és a fotel elkezd felemelkedni és lassan dönteni. Feláll a széknek háttal, kissé behajlítja a térdét és leül. A második gomb megnyomásával a szék lassan visszahelyeződik Önnel a klasszikus ülés kiinduló helyzetébe. Így nem kell energiát költenie a fel- és levételre.

A drágább foteleknek is lehet masszázs funkciója. Akkor is elsősorban a belső rendszer szerint válasszon. Az alapfelszereltségű fotelek masszírozzák a hátat és a combok, a fenék és a lábak területét. Többnyire többféle masszázst kínál, esetleg gyengéd vibrációt a lefekvés előtti ellazulás érdekében. A drágább székek elbírják a mélygörgős masszázst, dagasztást, nyújtást és ütögetést. Minél több görgő van a széken, annál hatékonyabb a masszázs. Egyes fotelek légmasszázsra is képesek, amikor levegőt fújnak fel és fújnak körbe az egyes testrészeken.

A fotelek különböző keménységűek, így mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt. A drágább fotelek egy részét akár több méretben is kínálják, így az alakjához szabott fotelt választhat. A relax fotel alternatívája lehet a heverő.

Relaxációs fotel Askoy

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás