Gyerekszoba – rendezzük be esztétikusan és praktikusan

A gyermek születése örömteli esemény az egész család számára. De az utódja ki fog nőni a legkisebb kiságyból és a csecsemőkorból, és ha saját szobája lesz, nem kis gondot fog okozni a berendezése. Nem tudja, hogyan válasszon a széles választékból? A kicsik mindenképpen megérdemlik a minőségi bababútorokat, és ebben a cikkben szeretnénk inspirálni Önt.

A gyerekszoba berendezését alapos előkészítés előzi meg. Ez itt duplán igaz, mivel a kicsiknek – legalábbis kezdetben – lesz egy bázisuk a szobában, és sok időt fognak itt tölteni. Nem árt észben tartani, hogy a gyerekek úgy nőnek, mint a gomba, így egy kis időtlen tervezés nem árt. Valójában a legfontosabb tényező a gyermekbútorok vásárlásakor a kisgyermek életkora.

Az óvodáskorú gyermekek számára ne feledje, hogy elegendő szabad hely álljon rendelkezésre a mozgáshoz és a játékhoz. Ebben a korban a gyerekek általában nem foglalkoznak a környezetükkel való anyagi kapcsolatokkal, és a bútorokon nem hiányozhatnak az ütések és karcolások. Az utódjai értékelni fogják például a létrával ellátott emelt ágyat, amely alatt nemcsak szépen el lehet rejteni, hanem sok játékot és szükséges dolgot is tárolni. Van olyan gyermeke, aki ” vadul” alszik? Ne feledkezzen meg a biztonsági korlátról sem, hogy a hirtelen ébredés ne legyen túl durva.

1.1 Mi nem hiányozhat a gyerekszobából?

1.2 A tinédzserek és a leendő diákok már most saját hangjukat fogják érvényesíteni

1.1 Mi nem hiányozhat a gyerekszobából?

A legegyszerűbb megoldás a tömör fából vagy laminált anyagból készült gyermekbútor-készletek. Megfelelő gondoskodással ellenállnak a kicsik kezdeti bohóckodásainak.

  • Biztonságos ágy, minőségi matraccal
  • Egy íróasztal egy jó székkel
  • Gardróbszekrény polcokkal a ruhák számára
  • Komódok és tárolószekrények

A gyerekszoba berendezésének alapmodellje egy biztonságos ágy, egy íróasztal székkel, tágas szekrények, komódok és szekrények beszerzése. Nem túl nagy a kísértés, hogy szakaszosan vásároljon, és közben aggódjon, hogy az egyes darabok árnyalatban, darabjaiban és anyagokban illeszkednek-e egymáshoz?

A gyerekszoba praktikus kiegészítője egy szék az ágy mellett, ahol olvashat a kicsiknek. Ezzel nagy szolgálatot téve nekik a jövőre nézve. Azoknak a gyerekeknek, akiknek már kiskoruktól kezdve olvasnak, általában nincsenek szókincsbeli problémáik, és az iskolában is gond nélkül boldogulnak.

A fiatalabb iskoláskorú gyermekek számára kialakított szobának már tartalmaznia kell egy elkülönített teret a munkához és az iskolai előkészületekhez, valamint a játékhoz.

Ebben a korban egyre hosszabb az az idő, amit a gyerekek a íróasztalnál töltenek, olvasni és írni tanulnak, házi feladatot készítenek. Ezért a további egészséges fejlődéshez nagyon fontos a megfelelő megvilágítású íróasztal. A több itt jobb, mint a kevesebb, ezért mind az ágyhoz, mind az íróasztalhoz adjon egy-egy lámpát. Az ideális íróasztal hossza az iskolakezdéskor 150 cm, és lehetővé teszi a ma szokásos és szükséges számítógép-felszerelést.

Ne hagyja a szék kiválasztását utoljára, amelynek meg kell felelnie az alapvető egészségügyi paramétereknek. Ösztönözze gyermeke megfelelő fejlődését, és vásároljon neki olyan széket, amelynek háttámlája a lapockák alatt van, és olyan magas, hogy a könyök merőlegesen álljon az íróasztalhoz.

A megfelelő szőnyeg szintén fontos része a szoba berendezésének, mivel elnyeli az ütéseket és a hangokat, és melegebbé teszi a helyiséget.

1.2 A tinédzserek és a leendő diákok már most saját hangjukat fogják érvényesíteni

A tizenéveseknek mindenekelőtt kényelmes ágyat és elegendő helyet kell biztosítaniuk a munkához. Magától értetődik, hogy ebben a korban az utódoknak már megvannak a saját elképzeléseik az életről, és ez nem lesz másképp a szobájuk berendezésével sem, amelybe nem fogják hagyni, hogy túl sok beleszólásuk legyen.

De különösen a leendő tanulók fogják értékelni a bútorozott diákszobákat, amelyeket a tényleges igény szerint lehet összeállítani. Az összeállítások számos változatban alkalmasak lányok és fiúk számára egyaránt. Egy fiókos sarokasztal például jó tanulószobává teszi a diákszobát, egy megfelelő szekrény pedig elrejti a növekvő ruhakupacot.

A gyerekszoba kialakítása nem könnyű, de egy kis idővel minden elsajátítható. Mindenesetre mindig tartsa szem előtt a biztonságot, és győződjön meg arról, hogy a megvásárolt bútor stabil! Nem lehetnek éles sarkok vagy élek, és természetesen nem árt ellenőrizni a felhasznált színek egészségességét.

Cikkünk inspirálta Önt a gyermekszobai bútorok kiválasztásakor? Ossza meg velünk tippjeit a gyerekszobák szokatlan berendezési tárgyairól!

Tetszik ez a cikk? Oszd meg barátaiddal 🙂

Related posts

Kárpitozott panelek az interiőrben

Nappal és éjszaka redőny – Hasznos háztartási kiegészítő

Szeressen bele a párizsi stílusba és a francia bútorokba