Forró nyár. Hogyan védekezzünk a forróság ellen?

A nyarak évről évre forróbbak. Ehhez a változáshoz alkalmazkodnunk kell. Több megoldás is akad a forróság enyhítésére.

1.1 Hogyan védekezzünk a nap ellen?

1.2 Fedett terasz

1.3 Pavilonok

1.4 Kerti partisátor

1.5 Kerti iglu

1.6 Kerti ház gyerekeknek

1.1 Hogyan védekezzünk a nap ellen?

Nyár: medence, tenfer, pancsolás, grillezés… Még abbab az esetben is, ha barátságban van a napsütéssel, és nem tudja kihagyni a friss levegőn való tartózkodást, vannak olyan alapvető biztonsági intézkedések, amelyek betartása megvéd bennünket a napsütés kellemetlen hatásaitól. Javasoljuk, hogy tartsa be ezeket az íratlan szabályokat. Ez az első lépés afelé, hogy jól érezze magát és megvédje az egészségét a forrósággal szemben. Használjon minőségi fényvédő krémet A minőségi fényvédő krém véd az UVA és UVB sugarak ellen. Minél világosabb a bőre, annál nagyobb fényvédő faktorú krémet kell használnia. A fényvédő krémet vigye fel a bőrére minumum fé órával a ház elhagyása előtt.

Ahogyan magától értetődő, hogy a szülők kémmel védjék gyermekeiket, ugyanúgy meg kell tanulniuk megvédeni magukat is a napsütés káros hatásai , és a forróság ellen.

Ne felejtse el a fejfedőt. Sapka, sál vagy kalap. Bármilyen fejtakaró kiküszöböli a leégés kockázatát. A nem kívánt leégés megelőzésének nagyszerű módja a póló vagy az ing viselése. Minél szélesebb és sötétebb a ruházat, annál jobb védelmet nyújt Önnek. Tegyen be napszemüveget is. Fontos, hogy a napszemüveg polarizált legyen és UV-szűrűvel rendelkezzen. A polarizált szemüveg csökkenti a napsugarak visszaverődését. Az UV -szűrő pedig a káros UV-sugarak kiszűrésére szolgál.

A szervezet védelmét szolgálja a karotinok bevitele is. Ezek őleg a béta-karotin és a likopin nevű anyagok. Magtlálhatja őket a narancssárga, sárga és piros zöldségekben. A likopin könnyebb emésztése és felszívódása érdekében javasoljuk például a paradicsom hőkezelését.  

Kerülje az erős napsütést, főleg a koradélutáni órákban, vagyis délelőtt 11:00 órától délután 15:00 óráig. Ha sportolni szeretne, vagy csak élvezni a napsütést, akkor kora reggel vagy fordítva, késő délután menjen ki a napra.

1.2 Fedett terasz

Természetesen a nap vonz minket. Nincs min csodálkozni. A hideg, esős és havas hónapok után csak arra várunk, hogy a kiszaladhassunk a kertbe és ott hosszú órákat tölthessünk el. Sok építési terv számol a kiterjesztett teraszokkal, amik egyfajta kapcsolatot teremtenek a bel és a kültér között. A kiterjesztett terasz általában összhangban van az épülettel. A színek ízlésesesen kiegészítik a ház általános megjelenését. Az építészek gyakran játszanak a terasz különböző szintjeivel. Különösen értékelni fogja ezt, ha meg kell akadályoznia, hogy a terasz elvonja a házba beáramló természetes fényt. Figyeljen a tetőfedés megválasztására is. A tetőnek védenie kell az esőtől és a naptól, és bírnia kell a hó súlyát is.

A teraszt megfelelő kerti bútorokkal kell berendezni. Mielőtt ezt megtenné, meg kell határozni, hogy a teraszt milyen célokra szeretné használni. Azt tervezi, hogy a terasz lesz az Ön pihenőhelye, vagy inkább kültéri műhelyént szeretné használni, illetve szertené, hogy a tarasza afféle „szórakozóhely“ legyen?

A forróság a kerti bútorokat is próbára teszi. A terasz minőségi bútorokat tartalmaz, amelyek ellenállnak az időjárási viszonyoknak, az UV sugárzásnak és a nedvességnek.

1.3 Pavilonok

Egy másik nagyon népszerű alternatíva a pavilon. Előnye, hogy a pavilon általában nem kapcsolódik az épülethez, így a kert bármelyik, akár távolabbi pontjában is megfelő helyet találhat neki. A pavilont gyakrabban választják azok, akik szeretik a nyári grillezést. Amikor grillen, vagy hordozható tűzhelyen készít ételeket, nem kerülheti el, hogy a füst, különböző szago be ne jussanak a házba. Ha azonban a pavilon távolabb van a háztól, a nem kívánatos szagok házba történő bejutásának esélye a minimálisra csökken. A pavilonok általában kompakt méretekkel rendelkeznek. Ezért a megfelelő kerti bútorok kiválasztásánál a centiméterek döntenek. A bútorok várható elrendezésének vázlata segít megtalálni és megvásárolni a megfelelő kerti asztalt, székeket vagy foteleket.

1.4 Kerti partisátor

Kezdődhet a buli. A kerti sátor jó megoldás, ha egy adott esemény árnyékolását kell megoldania, vagy csak nyáron szeretné megvédeni magát naptól. A bulisátrat a gyors és egyszerű összeszerelés jellemzi. A ponyva kellően elnyeli az UV sugárzást. A sátrak különböző változatokban kaphatóak: oldalfalakkal vagy oldalfalak nélkül. Az összeszerelés módjában is különbözhetnek. A legegyszerűbbek az ollós típusok, ahol még kevésbé képzett kerttulajdonosok is képesek kezelni az összeszerelést. A kerti sátor azonban nem túl jó választás azokhoz a helyekhetz, ahol gyakran előfrodulnak az erős szelek. A gyártók nem javasolják a sátor használatát kedvezőtlen időjárási körülmények között és erős esőben. A tél beálta előtt gondoskodnia kell a sátor karbantartásáról is. A heves havazások károsíthatják a sátrat.

Kerti pavilon Rhoda (bézs + fekete)

1.5 Kerti iglu

Újdonság a kerti bútorok világában, de néhol már találkozhatunk vele. Ez egy kupolás szerkezet, mely könnyű anyagból készül. Két védőköpeny jár hozzá, ún. Nyáris és téli változat. Nyáron a kerti iglu elegendő árnyékot biztosít a szabadtéri tevékenységekhez, véf az UV sugárzás és a forróság ellen, a hidegebb hónapokban és télen használhatja télikertként, pavilonként vagy kiterjesztett fedett teraszként. Az iglu alakja és annak mérete egyáltalán nem zavaró a kertet nézve.

 A 220 cm-es magasságának és a 360 cm-es átmérőjének köszönhetően elegendő helyet kényelmes és példaértékű kerti ülőhelyek létrehozásához. Hozzon magával nyugágyat, szabadtéri babzsákot, foteleket vagy székeket. Rendezze be az iglut funkcionális bútorokkal, kerti asztallal, oldalsó asztallal vagy tálalókocsival.

1.6 Kerti ház gyerekeknek

A kerti ház már önmagában is egy fogalom. Árnyékot tud nyújtani úgyanúgy, ahogy akár teraszt is adhat és kerti partisátorként is szolgálhat a gyerekeknek. Itt azonban figyelembe kell venni a fokozott biztonságot. Biztosítani kell a ház rendszeres szellőztetését. A kerti ház hihetetlen lehetőségeket kínál a játékokra és szórakozásra. A gyerekek biztosan beleszeretnek.

Néhány ház csúszdával, mászófallal, lépcsővel, homokozóval vagy kiterjesztett terasszal rendelkezik. Tanítsa meg gyermekeit az alapvető napvédelmi intézkedések betartására, és azok reggeltől estig szórakozhatnak.

Ha árnyékot szeretnénk, rengeteg megoldást ki tudunk taláni annak létrehozására. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a kifeszíthető árnyékoló. Népszerűek az árnyékolóval ellátott napozóágyak is, valamint a pezsgőfürdők. Bár a pezsgőfürdő nem kínál árnyékot, helyette lehűt és felfrissít bennünket.

Bár évrő évre nagyobb a forróság nyaranta, ez nem jelenti azt, hogy ne élvezhetnénk a nyári hónapokat.

Tehát gyerünk ki a napra, de körültekintően!

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás