Előszoba, folyosó, hall. Segítünk berendezni

Ha az előszobára gondolunk, sokan egy szűk szobát képzelnek el a lakás közepén, ahol cipők és kabátok állnak a vállfán. Nem mindenkinek van szerencséje a saját elképzelése szerint élni, vagy nagy előszobás lakást találni. Továbbra is igaz, hogy a cipő- és ruhatárolón kívül az előszoba az első olyan tér, amit bárki meglát, miután belép a lakásba. Teljesen új otthont rendez be, ezért gondoljon egy kicsit a bemutathatóságra.

1.1 Folyosó

1.2 Előszoba és hall

1.3 Tipp

1.1 Folyosó

Az előszoba elsősorban családi házakban van kialakítva, hő- és higiéniai szűrőként szolgál. Ez egy kis szoba közvetlenül a bejárati ajtó mögött, amelyet egy másik ajtó választ el a szomszédos szobáktól. Így nem kell előállnia annak a helyzetnek, amikor a bejárati ajtón keresztül a ház fűtött lakóterébe engedi be a kinti hideget A higiénikus funkciót általában az előszoba tárolóhelyiségként való használata jelenti, ahol levetkőzik, elteszi a kabátját, leparkolja a babakocsit, vagyis nem visz rendetlenséget a lakásba, kintről. A társasházakban és lakásokban az előszobát általában nem realizálják. A ház előszobája részben hőszűrőként szolgál, de már mindenkinek van tárolóhelye a saját előszobájában. Ha nem aggódik a cipője miatt, akkor a társasház közös folyosóján elhelyezett cipőtartó is megoldás.

Előszoba Porto 1

1.2 Előszoba és hall

Az előszoba kifejezést méretük alapján különböztetjük meg a halltól. Míg az előszoba egy szabványos keskeny folyosó, ahonnan egy átlagos lakás szobáiba lehet bejutni, addig a hallt egy villában vagy egy nagy lakásban szoktuk elképzelni. Alapvetően ez ugyanaz a tér – egy központi helyiség, ahonnan más helyiségek is elérhetők. A lakásba való belépés után azonnal elérhető legyen a konyha és a kamra.

Ha nagycsaládos lakásról van szó, akkor 1,5 méter a minimum, hogy kényelmesen ki lehessen kerülni az előszobát, másodsorban pedig ne zavarják egymást, ha mindenki együtt beszélget valahol. Minimális 1+1 vagy 1+kk-s, elsősorban egy főre szánt lakásban akkor 1,2 méter is elég, ha nincs benne tárolóhely.

Normál lakásban az előszoba ideális hely a tárolásra. Az előszoba bejárati funkciójából következik, hogy a ruhákat, cipőket itt tárolják majd. Praktikus megoldást jelentenek a beépített gardróbszekrények, melyeket térségünkben sokan viszonylag új lakberendezési elemnek tartanak. Az igazság az, hogy már az első köztársasági építkezés lakóterületei közé is bekerültek, és tömbházakban is megtalálhatóak. Megfelelő megoldással helyet takaríthatnak meg, és egyben jelentős tárhelyet képviselnek. Általában a mennyezetig érnek, amit a legtöbb klasszikus gardrób nem kínál. Az a tény, hogy általában szilárdan csatlakoznak a falakhoz, tökéletesen stabil feltételeket biztosít a magas tolóajtókhoz, amelyek további helyet takarítanak meg. Hő- és hangszigetelőként is funkcionálnak.

Előszoba Geraldo IV 29 DWW GV4 + P (wellington tölgy + fényes fehér) (ülőpárnával)

A stabil koncepciót képviseli az előszoba falak. Leggyakrabban egy cipőtartó, vállfák és tükör kombinációja. Nincsenek szabályok arra vonatkozóan, hogy pontosan hogyan kell kinéznie a folyosó falának. Biztosan értékelni fogja az ülőhelyet, ezért ajánlatos olyan cipősszekrényt készíteni, amelynek felső felülete ülésmagasságban van. A cipőtartók alapértelmezés szerint több alacsony, vízszintes polccal készülnek, de ha női cipőhöz is használja, akkor jól jön egy rekesz a magas cipőknek. Így nem kell meghajlítani, az oldalukra helyezni vagy a folyosó sarkába helyezni őket. Szűk előszoba esetén kevésbé jellemző megoldással – ferde polcos, zsanéros, ahol a cipőt függőlegesen tárolják, vagy akár lógós, ahol a saroknál fogva akasztjuk fel a cipőt – be lehet szerezni cipőszekrényeket, így hogy magának a szekrénynek a szükséges mélysége csak kicsivel lesz nagyobb a cipő magasságánál.

1.3 Tipp

Ne vásároljon fogasokkal ellátott panelt, amelyre a teljes család egész évben használható kabátjait akasztjss ka, hanem csak a jelenleg viselthez. A horgok felszerelésekor ne feledje, hogy a sűrű sor minimális távolsággal nem jelent nagy kapacitást. A felsőruházatnak van némi térfogata, amely nagyon gyorsan felhalmozódik. Egy ponton nem fog tudni több kabaátot felakasztani. A horgokon kívül nappali falakat is találhatunk rúddal vagy kihúzható vállfákkal – a ruhákat így gondosan tárolják, és az előszoba rendezettnek és hangulatosnak tűnik. Kisebb ruhadarabokat, például sapkát vagy sálat is fog tárolni az előszobában, ezért egy polcnak vagy kis szekrénynek is kell lennie. Kulcsokat, pórázokat és kutyajátékokat, táskákat vagy kerekes táskákat, kézitáskákat és sok minden mást is az előszobában hagyunk. És ha minden részletet átgondol az előszoba berendezés vásárlása előtt, akkor nem csupán tárolóhelyiség lesz belőle, hanem a lakás teljes értékű helyisége

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás