Hogyan válasszunk cipőtárolót? Segítünk!

Ha van egy előszoba tele cipőkkel, és folyamatosan megbotlik bennük, akkor valószínűleg valami nincs rendben. És az a valami a cipőtároló. A cipők elrendezéséhez felétlenül szükséges egy polc, egy cipősszekrény. Miért? Egyrész, hogy a folyosón ne legyen rumli, másrészt pedig, hogy minden cipőnek meglegyen a maga helye. Egy kérdés maradt: mi alapján válasszunk cipőtárolót?

1.1 Kétszer mérjen, egyszer vásároljon

1.2 Gondoljon a szellőzésre

1.3 Pad és tárolóhely

1.4 Ne becsülje le az anyagot

1.5 Ugyanabban a stílusban

1.1 Kétszer mérjen, egyszer vásároljon

A cipőtároló kiválasztásánál a döntő tényező az előszoba mérete. Gondosan mérje meg, hogy ismerje a szükséges cipőtároló szélességét és magasságát. Ha tárasházban ál, ahol minden négyzetcentiméter értékes, akkor egy magas és keskeny, csuklós fiókos cipőtartó lesz a megfelelő. Helyet takarít meg egy szűk előszobában, ugyanakkor lehetővé teszi a cipők könnyű elérését. Mindenképp érdemes beszerezni egy cipőtárolót.

Cipőtároló Avery A4

A kis lakásba való billenús ajtókkal felszerelt, keskeny cipősszekrény alacsony szárú cipőkhöz alkalmas. Valószínűleg nem fog tudni belepréselni egy csizmát. A bejárati ajtó mellett található cipőtartó egyben komódként is szolgál, ahol tárolhatja pénztárcáját vagy kulcsait.

Cipőtároló Anabell (fehér + wotan tölgy)

1.2 Gondoljon a szellőzésre

A nyitott polcokkal rendelkező klasszikus cipős szekrények egy kicsit több helyet igényelnek. Praktikusak és higiénikusak azonban, hiszen biztosítják a cipő megfelelő szellőzését. Egy egyszerű fémből vagy fából készült szerkezet könnyűnek tűnik, és egy ilyen olcsó cipőtartó ára biztosan megtérül. Az esernyő tárolására alkalmas cipős szekrény szintén praktikus lehetőség.

Cipőtároló Snoxit Típus 2 (fehér)
Fém cipőtároló Tavy

1.3 Pad és tárolóhely

A fém vagy fa polcokkal ellátott cipőtartók és a kárpitozott cipőtartók praktikus padként is használhatók cipők felhúzásához. Különösen értékelni fogja, ha kisgyermekei vannak, vagy szeret fűzős cipőt hordani. Ha nagy családja van, akkor egy magas és széles cipős szekrényre lesz szüksége, amiben a lehető legtöbb cipő elfér. Ezenkívül értékelni fogja a különféle cipőtartozékok, például krémek, ecsetek és cipők fiókját.

Cipőtároló Epery TYP 5 (szürke)

1.4 Ne becsülje le az anyagot

Az olcsó, laminált vagy forgácslapból készült cipős szekrények könnyen karbantarthatók (csak nedves ruhával töröljük le), és színtartósak. A megfelelő szilárdság és stabilitás érdekében legalább 1,8 cm vastagnak kell lenniük. Ne tegyen beléjük nedves cipőt, fennáll annak a veszélye, hogy a bútor szélei beáznak, megduzzadnak. A szintén nedves ruhával kezelt fém cipőfűzők sokkal tartósabbak. A tömörfából készült cipőtartók fényűzőek és kellemes tapintásúak. A másik bónuszuk a fa illata és a jellegzetes szín, amely azonban a felhasznált fa fajtájától függően idővel hajlamos változni (pl. a fenyő hajlamos kipirosodni, a luc szürkül).

Cipőtároló (cipősszekrény) Iliana JKOM 1K (Sutter tölgy)

1.5 Ugyanabban a stílusban

Ha többféle fabútor van az előszobában, javasoljuk, hogy ugyanattól a gyártótól vásárolja meg a fa cipőtartót és az előszoba megmaradt tömörfa bútordarabjait. Esztétikai szempontból is jobban fog kinézni az előszobája, ha egységes stílusban van összehangolva. Az igényes emberek cipőtartói érdekes formájúak és nem szokványos kialakításúak. A cipős szekrényeknél azonban elsősorban a praktikumra és a minőségre kell fogadnunk. Ahhozz, hogy az előszobában mindig rend honoljon, elengedhetetlen beszerezni egy esztétikus és praktikus cipőtárolót.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás