Hogyan készítsünk sült gesztenyét otthon?

A sült gesztenye kedvelt őszi csemege, amelyet senkinek sem kell kétszer bemutatni. Amellett, hogy remek ízűek, nagy mennyiségű C-vitamint, B-, E-, K-vitamint, ásványi anyagokat, például cinket, vasat, magnéziumot, kalciumot és antioxidánsokat is tartalmaznak. Könnyen emészthetőek (még a cöliákiásoknak is), és segítik az immunrendszerünk erősítését, ami különösen hasznos ebben a hideg évszakban. De hogyan süssünk gesztenyét otthon?

1.1 Gesztenye, sütőben sütve

1.2 Serpenyőben sült gesztenye

1.1 Gesztenye, sütőben sütve

  1. A konyhapulton elkészítjük a gesztenyét: megmossuk, és késsel a domború oldalukon keresztben felvágjuk. Vigyázunk, hogy ne vágjuk ketté őket (és ne vágjuk meg magunkat).
  2. A fóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, és meglocsoljuk vízzel.
  3. 200 Celsius fokon, kb 30-40 percig sütjük, közben meglocsolhatjuk vízzel (10 percenként) A megfelelően sült gesztenyét arról ismerheti fel, hogy fantasztikus illata lesz a konyhájának. És aszerint is, hogy könnyen hámozhatóak.
  4. Sütés után meghámozzuk őket. Ugyanakkor ellenőrizzük, hogy a gesztenyét nem támadják-e meg a férgek.

Tipp: A gesztenyét az elkészítés előtti napon vízbe áztathatjuk, hogy könnyebben vágható legyen.

1.2 Serpenyőben sült gesztenye

Az eljárás hasonló: a gesztenyét megmossuk, feldaraboljuk (előtte legalább pár percre vízbe áztathatjuk) és serpenyőben, felváltva vízzel lelocsolva és fedő alatti gőzöléssel, nyitott sütéssel megsütjük. A végén picit megsózhatjuk. A gesztenye serpenyőben elkészítése 10-20 percet vesz igénybe.

Foto: © Marvin Gapultos

Mint látható, egy ilyen őszi finomság elkészítése gyors, és megfelelő konyhai kiegészítőkkel nagyon egyszerű.

Ön hogyan készéti a sült gesztenyét? Van tippje a többi kedvenc őszi recepthez? Ossza meg velünk tippjeit vagy különleges receptjeit!

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás