Az olcsó ágy is lehet jó minőségű

A pihentető alvás a minőségi ágy és főleg matrac vásárlásával kezdődik. A minőség természetesen valamibe kerül, ez viszont nem jelenti azt, hogy nem tud kényelmes és magas színvonalú ágyat találni elérhető áron. Ha a családi költségvetései korlátozottak, vagy csak ideiglenes ottalvásra szeretne ágyat és nem szeretne túl sokat belefektetni, biztosan jól jön Önnek néhány hasznos tipp.  

1.1 A megoldás a kanapéágy

1.2 Minőségi matrac és rost

1.3 Kárpitozott ágy

1.1 A megoldás a kanapéágy

A kanapéággyal helyet és pénzt takaríthat meg. Többnyire alkalmi alvásra szolgál, így inkább a vendégszobába ajánlatos elhelyeznie. Manapság már olyanok is kaphatóak a piacon, amelyek alkalmasak mindennapi alvásra, de valamivel magasabb az áruk. Ha kisebb lakása van, vagy csak átmeneti alvásra és ülésre szolgáló kanapéágyat szeretne, ez az ideális megoldás.


Háromszemélyes kanapé Almeda

A kanapéágynál nem kell azon gondolkodnia, hogy milyen keretet és milyen matracot válasszon. Alaposan ellenőrizze a szétrakási rendszert, hogy a kanapé rendelkezik-e vagy sem tárolóhellyel. Amennyiben nem rendelkezik tárolóhellyel, számolnia kell azzal, hogy a párnákat és paplanokat valahol tárolni szükségesl. A kanapéágyak takarékos formái a kanapénak és az ágynak. A kettes kanapén szétrakás után 1-2 ember is ki tudja magát aludni.

Háromszemélyes kanapé Syndra

1.2 Minőségi matrac és rost

A mindennapos alvásra szolgáló ágy szükséges, hogy mindenképp minőségi legyen. Hiszen az alvás alapvetően befolyásolja az életünket és az általános működésünket. Ha spórolni szeretne és nap mint nap kanapéágyon alszik, előbb-utóbb fájni kezd a hátgerince és az alvás nem lesz pihentető. A minőséget nézve a legésszerűbb megoldás ágykeretet, rostot és matracot vásárolni, ezzel 5-10 évre biztosítja a kényelmes alvást.

Egyszemélyes ágy 90 cm Myriam (fehér) (matrac és ágrács nélkül)

Az átlagos fa ágykeret pénzbelileg nem túl igényes, az egyszemélyes ágy esetében megközelítőleg 22 000 Ft – 27 000 Ft, a franciaágy esetében pedig az ár 30 000 Ft – 36 000 Ft -között mozog.  Az ágykerethez szüksége az ágyrács is. A legkedvezőbb a léces rost ára, amely 6 000 Ft – 13 000 Ft -ba kerül, de ehhez az ágyrácshoz ajánlatos a rúgós, illetve táskarugós matrac, mely drágább, mint a habszivacs. A lamellás ágyrács ára 18 000 – 22 000 Ft -ig terjed, de választhat hozzá habszivacs matracot. Az egyszemélyes ágy lamella ágyráccsal és habszivacs matraccal tehát megközelítőleg 63 000 – 68 000 Ft-ba kerül.

Boxspring Franciaágy 180 cm Maryjane I (fehér) (matracokkal)

1.3 Kárpitozott ágy

Akárpitozott ágy hasonló, mint a kanapéágy, azzal a különbséggel, hogy itt teljes értékű ágyról van szó. Az egyszemélyes ágy kb. 22 000 Ft-ba kerül, a kétszemélyes kb. 100 000 Ft -ba. Ezek az ágyak általában tárolóhellyel is rendelkeznek, tehát így a nem használt dolgok, vagy ágyneműk és takarók elrakására is új helyet szerez.


Franciaágy 140 cm Saturio

A kárpitozott ágynál sem kell azon gondolkodnia, milyen matrac lesz a legmegfelelőbb vagy árban leghozzáférhetőbb. Egyszerűen megvásárolja a kész ágyat és nyugodtan aludhat. Hátránya, hogy a matracot nem tudja cserélni és így szükség esetén teljesen új ágyat kell venni. Ez a probléma viszont csak néhány év múlva fog felmerülni.


Franciaágy 160 cm Carmen

Milyen ágyon alszik Ön? Megfelel Önnek a kárpitozott ágy, vagy inkább rúgós/táskarugós, illetve habszivacs matracos ágyat szeretne?

Related posts

BÚTOROK 2024-ben

Kárpitozott panelek az interiőrben

2023-as trendek – bútorok a hálószobába