Hogyan válasszon stílusos és praktikus dohányzóasztalt?

Egy kényelmes kanapé és egy dohányzóasztal egyértelműen hozzátartozik a nappalihoz, amelyek nélkül ez a közös helyiség nem lenne teljes. A választásnál nem csak a kialakításra kell koncentrálni, hanem elsősorban az asztal méreteire, anyagára és funkcionalitására. Hogyan válasszuk ki a megfelelő dohányzóasztalt?

1.1 Az asztal méretei

1.2 Az asztal anyaga

1.3 A kinézet számít

1.1 Az asztal méretei

A dohányzóasztal méretei valószínűleg a legfontosabb jellemzők a választás során. Még ha talál is egy tetszetős darabot, nem lesz hasznára, ha nem fér el a nappaliban, vagy éppen ellenkezőleg, túl kicsi. Ideális esetben a dohányzóasztal méretei max. 1/2 és min. az ülés hosszának 1/3-a. Ami a magasságot illeti, körülbelül meg kell egyeznie a kanapé ülőmagasságával. Ne felejtse el, hogy a kanapé és az asztal között 50-60 cm széles szabad helynek kell lennie, hogy az asztal körül járhasson.

Dohányzóasztal Rocco

Ha kisebb a nappalija, akkor helyet takaríthat meg egy összecsukható asztallal. Ha több helyre van szüksége, használhatja a készlet összes asztalát.

Dohányzóasztal szett Bismak (2 Db.)

1.2 Az asztal anyaga

Az asztalok és általában a bútorok gyártásához a legelterjedtebb anyag az MDF vagy DTD, azaz a laminált, PVC fóliával borított vagy festett farostlemez. Végtelen számú színváltozat létezik, amely lehet fényes, matt vagy fára emlékeztető felületű. Ha jó minőségű asztalt választ, nem kell aggódnia sem az élettartama miatt, sem a fólia leválása miatt.

Dohányzóasztal Krento 2 New

A klasszikus természetesen a tömörfa, amely hosszú élettartamú és nem is olyan nehéz karbantartani, mint amilyennek látszik. A fát lakkozni kell, főleg a felső részét, de elég 2-3 évente egyszer elvégezni. Ha valami modernre vágyik, akkor üveg, műanyag vagy fém dohányzóasztalok, vagy több anyag kombinációja is lehetséges. Ne feledje azonban, hogy a fényes műanyagot vagy üveget meglehetősen nehéz karbantartani, mivel foltok és kéznyomok maradnak rajta. Másrészt remekül néznek ki, különösen egy modern nappaliban.

Dohányzóasztal Leonel

1.3 A kinézet számít

Dohányzóasztal kiválasztásakor gondoljon arra, hogy egy olyan nappali része lesz, amelynek már megvan a maga stílusa. Tehát fontolja meg, hogy az asztal illeszkedik-e a nappaliba, és hogy illeszkedik-e a kanapéhoz. Ha úgy gondolja, hogy a szoba unalmas, nyugodtan válasszon olyan asztalt, amely életet ad. Ha azonban már van a nappaliban egy jellegzetes elem, például egy kanapé, de több színben pompázik, próbálja meg az asztalt a bútorokhoz igazítani.

Dohányzóasztal Luta (fekete + arany rózsaszín)

Elhelyezés szempontjából a legpraktikusabb forma a téglalap vagy négyzet, amely tökéletesen illeszkedik a kanapéhoz. A kerek asztalok dizájn szempontjából érdekesebbek, de térigényesebbek. Az arany középút a kerek és a négyzet alakú formák között egy ovális asztal lehet, aminek nincs éles széle és kevésbé helyigényes. Az is fontos, hogy az asztalon van-e tárhely magazinok, könyvek, TV távirányítók stb. Egyesek polccal, mások fiókkal vagy szekrénnyel felszereltek. Néha lehet dolgokat az asztalon tárolni, azaz megemelni a felső tányért, hogy legyen hely például a takaróknak.

Dohányzóasztal Melida (fekete)

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás