Hogyan tisztítsuk ki a matracot?

A minőségi matrac remek társ, de rendszeres ápolást igényel. Míg a matrachuzat általában gond nélkül kimosható vagy vegytisztítóba vihető, magával a matraccal rosszabb a helyzet. Az atkák és penészgombák mellett a kiömlött italok, vér, verejték és egyéb testnedvek is szennyezhetik. Adunk néhány tippet arról, hogyan tisztítsa ki a matracot.

1.1 Használjon porszívót

1.2 Hogyan lehet eltávolítani a foltokat?

1.3 Rendszeres matracápolás

1.1 Használjon porszívót

Por, pollen, poratka és egyéb szennyeződések bejutnak a matracba, bármit is csinál. Az eltávolításukban egy porszívó segít, és nincs is szükség külön rögzítésre. Kárpitozásnál érdemesebb vele dolgozni, de az alap is elég lesz. Először porszívózza ki a matracot az egyik oldalról, és még ne forgassa el. A matracban felgyülemlett szagokat szódabikarbónával távolíthatja el. Elég a matracra szórni és szivaccsal vagy puha ecsettel szétteríteni, hogy az is bekerüljön. 10-15 perc elteltével porszívózza ki ismét a matracot. A szódabikarbóna megköti a nedvességet és a zsírt is. Ezután fordítsa meg a matracot, és ismételje meg a folyamatot.

Habszivacs matrac Vertie 200×90 cm (T3)

1.2 Hogyan lehet eltávolítani a foltokat?

Az izzadság-, vér-, vizelet-, kávé- vagy borfoltokat a lehető leghamarabb el kell távolítani, hogy ne legyen idejük megszáradni és „be enni” magukat az anyagba. Ez persze nem mindig lehetséges, sőt a régebbi foltokat is meg lehet tisztítani, de ez egy kicsit nehezebb, mint a friss foltok esetében. A drogériákban vagy a matracot áruló üzletekben minden bizonnyal több folttisztító terméket is talál útmutatásokkal. De készíthet hatékony házi tisztítószert is.

Habszivacs matrac Visco Plus 200×90 cm (T3/T4) *INGYEN párna

A háziasszonyok által évek óta bevált kávé- és borfolteltávolító citrom- vagy ecetes oldat. Ha gyerekei vannak, akkor valószínűleg már találkoznia kellett vizeletfoltokkal, amihez szódabikarbóna (2 evőkanál), ecet (1 evőkanál), mosószer (1 teáskanál), 1-2 csepp fertőtlenítő és víz (1) keveréke teáskanál) működik. Az egészet alaposan összekeverjük, és ronggyal vagy szivaccsal vigyük fel a foltra. Ezután nedves ruhával néhányszor húzza át a foltot, végül törölje le a terméket, és szárítsa meg a területet egy száraz ruhával. Végül szórjuk meg a foltot szódabikarbónával, hagyjuk hatni néhány órát, és porszívózzuk fel. Nem csak a folttól, hanem a szagától is megszabadul.

1.3 Rendszeres matracápolás

Annak érdekében, hogy a matrac a lehető leghosszabb ideig szolgálhasson szagok és poratkák nélkül, gondoskodni kell róla. Minden matracot rendszeresen meg kell fordítani, hogy elkerülják annak kifekvését, amit 3 havonta ajánlott megtenni. Az allergének és a poratkák terjedésének megelőzése érdekében fontos az ágyneműcsere és a matrachuzat kimosása is. Ezen kívül jó időnként kiporszívózni a matracot. Hagyja kiszellőztetni minden reggel, azaz tegye el a paplanokat, párnákat és szellőztesse ki a szobát. A penészképződést is kiküszöböli így. Az is segít, ha az ágy alatt van egy szabad hely a levegő áramlására.

Franciaágy 160 cm Aldeia 2 (ágyráccsal)

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Szekrények – Ideális segédeszköz a ruhák és divatos kiegészítők elrendezéséhez

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás