Felfekvés elleni matracok: miben különleges, és kiknek ajánlott?

A felfekvések (decubitus felfekvések) különösen veszélyesek a tartósan fekvő vagy mozgásképtelen betegekre. A nyomási fekélyek életveszélyes állapottá alakulhatnak át, ezért fontos, hogy mindenekelőtt megelőzzük azok megjelenését. Az anti-decubitus matracok ebből a szempontból nagy előnyt jelentenek, és gyakorlatilag szükségletek az ilyen betegek számára. Egy ilyen matrac beszerzse elengedhetetlen ilyen esetekben.

1.1 Aktív és passzív matracok

1.2 Melyik a legalkalmasabb ágyrács?

1.1 Aktív és passzív matracok

A felfekvés elleni matracokat aktív és passzív matracokra osztják. Az aktív matracok több légkamrából állnak, tehát nem klasszikus habmatracok. A légkamrás matrac gondoskodik arról, hogy a nyomás ne egy helyen hasson a testre, így hatékonyan megelőzi a nyomási fekélyek kialakulását és segíti azok kezelését. Az egyes kamrákban lévő levegő mennyisége változtatható, így a nyomás is változtatható. Általában minden második kamra szivattyúzott levegővel, és minden első üres. Egy bizonyos idő elteltével váltják egymást. Egyes matractípusoknál lehetőség van arra is, hogy mennyi idő után váltson a teli és üres kamra.

A passzív matracok habszivacs matracok, de nem egy klasszikus értelembe véve, amelyet általában használnak. A felfekvés elleni habszivacs matrac hossz- és keresztirányú bemetszéssel rendelkezik a teljes felületén, így segít megelőzni az egy helyen nehezedő nyomást és a felfekvés kialakulását a testen. Memóriahabból vagy keményebb habanyagból készülnek. Egyes matractípusok kétoldalasak, mindegyik oldala eltérő keménységű. A matracokhoz általában cipzáros huzat tartozik, és mosható. Ezenkívül antibakteriális, néha még vízálló vagy páraáteresztő.

Táskarugós matrac Orthopedic S1000 Plus 200×90 cm (T3/T5)

A felfekvés elleni matracokat nem csak az egészségügyi intézményekben használják, hanem a fekvő beteg otthoni ápolására is. Ha vannak otthon egészségügyi problémáikkal küzdő, ágyhoz kötött szülők vagy nagyszülők, mindenképpen biztosítsa számukra ezt a speciális matracot. Professzionális gondozással kombinálva megakadályozza a veszélyes nyomási fekélyek kialakulását.

Habszivacs matrac Visco Plus 200×90 cm (T3/T4) *INGYEN párna

1.2 Melyik a legalkalmasabb ágyrács?

A legtöbb anti-decubitus matrac alkalmas állítható és klasszikus ágyrácsokhoz is. Ezt az információt minden matrac esetében fel kell tünteni, ha ez az infoormáció hiányozna, kérdezze meg az eladót, hogy megbizonyosodjon róla. Mivel a hosszú ideig fekvő betegek rendszeres elhelyezésére van szükség, a pozícionálható ágyrács jobb választás lenne. Vannak ágyrácsok, ahová csak a fejet, vagy a lábakat lehet elhelyezni, és vannak olyanok is, amelyek több helyen hajlíthatók. Ez a megoldás mindenesetre segítségére lesz például a beteg étkeztetésénél, mosakodásánál vagy kezelésénél, és egyúttal így is pozícionálhatja és csökkentheti a felfekvések kockázatát.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Szekrények – Ideális segédeszköz a ruhák és divatos kiegészítők elrendezéséhez
  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás