Étkezőasztal: hogyan válasszuk ki az igazit?

Az étkezőasztal az a hely, ahol a családdal és a barátokkal összegyűlünk, és jó ételek és italok mellett szórakozunk. Az étkezőasztalnál beszélgetünk, nevetünk, társasjátékozunk, tapasztalatokat osztunk meg, megbeszélünk, döntéseket hozunk. A konyhában, az étkezőben vagy a nappaliban – mindenhol betölti funkcióját, mint a társasági események központja egy közös ebéd vagy vacsora alkalmával. Ez egy olyan bútor, amely a család minden tagjának megfelel. Ezért nem szabad alábecsülnünk a választását.

1.1 Méret

1.2 Kihúzható étkezőasztalok

1.1 Méret

Az alapvető tanács: ha a hely engedi, vásároljon egy kicsit nagyobb étkezőasztalt. Ha családja négytagú, vegyen egy hat személyes étkezőasztalt. Ha látogató érkezik, lesz hova leültetni. A mindennapi étkezés során pedig értékelni fogja a nagyobb teret. A klasszikus nem összecsukható asztalok és a luxus fa étkezőasztalok nagyobb terekbe is alkalmasak, ahol a megfelelően kiválasztott kárpitozott székekkel kombinálva jobban kitűnnek.

Ne helyezze az étkezőasztalt sarokba. Nehéz egy ilyen asztalhoz ülni, és aki a sarokban ül, az kényelmetlenül érzi magát. A székek kényelmes tolásához és húzásához legalább 60 cm-rel kell számolni mindkét oldalon. Az emberek általában egy kerek vagy ovális asztalnál érzik magukat a legjobban. 3-4 személyes ovális étkezőasztalhoz 80x140cm-es, kerek asztalhoz 100cm-es kör átmérőjű. A négyzet alakú étkezőasztaloknak azonban van egy nagy előnye: a falhoz helyezheti őket, és helyet takarítanak meg egy kis lakásban.

Étkezőasztal Groot (6 fő részére) (tölgy artisan)

1.2 Kihúzható étkezőasztalok

Ha szeret otthon bulit tartani, amelyre sok embert meghív, akkor mindenképp értékelni fogja az széthúzható/kihúzható étkezőasztalt, amely mellett kétszer annyi ember fér el, mint összecsukott állapotban. De ne felejtsen el hozzá rakható székeket vásárolni. A kényelmes ülés érdekében a térdei távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie a széken ülve az asztallaptól. Gondoljon erre, amikor székeket választ, vagy egyszerűen vegyen egy olcsó étkezőasztalt székekkel (készlet), amellyel időt és pénzt takaríthat meg.

Az étkezőasztalok karbantartásában nagy szerepet játszik annak anyaga. Ha üveglapos étkezőasztalt választott a mindennapi étkezéshez, számítson rá, hogy minden apró szennyeződés látható lesz rajta. Sok mosás vár majd rád, akárcsak az üveges dohányzóasztalok esetében. Ügyeljen tehát arra, hogy legyen szép terítője. A tömör fából készült étkezőasztalok tömör, nehéz, környezetbarát asztalok, amelyek nemcsak családi étkezésre készültek, hanem olyan helynek is, ahol a gyerekek megírhatják a házi feladatukat és falatozhatnak. Mindazonáltal fennáll a veszélye annak, hogy egy toll, kiömlött italok vagy poharak lenyomatai miatt karcolódnak vagy szennyeződnek. Az alátétek és terítők segítenek megbízhatóan megvédeni fa étkezőasztalát az idő előtti elhasználódástól.

Étkezőszett Goru (6 fő részére)
Étkező szett Danal (6 fő részére)

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Étkezőszék – az étkezőasztal elengedhetetlen része.
  • Konyhaszekrények – az étkezőasztal és székek mellett a konyheszkrények is nagyban befolyásolják a konyha/étkező hangulatát.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg ismerőseivel, barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás